Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

23 Απρ 2015

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΠΕΤ ΟΤΕ σε σώμα και η εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής

ΕΣΚ ΟΤΕ ΓΙΑ ΔΣ ΠΕΤ ΟΤΕ 21 ΑΠΡ 2015.doc
Την Τρίτη 21/4/2015 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές. Μοναδικό θέμα του ΔΣ ήταν η συγκρότηση σε σώμα και η εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Πάγια θέση της ΕΣΚ – ΟΤΕ είναι ότι εφόσον δεν προκύπτει προγραμματικό συμβούλιο θα πρέπει όλες οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο να εκπροσωπούνται και στην Εκτελεστική Επιτροπή.  Τη θέση αυτή υποστηρίξαμε και σε αυτή τη συνεδρίαση.
Ωστόσο, η διαδικασία εκλογής της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής είχε ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να μην εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις σε αυτή. Κύρια υπεύθυνη για αυτό είναι η παράταξη της ΔΑΚΕ η οποία αν και πήρε 47% στις εκλογές διεκδίκησε και πήρε 6 από τις 11 θέσεις της Ε.Ε. (ποσοστό 55%) αφήνοντας εκτός εκπροσώπησης την παράταξη των ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ. Το γεγονός αυτό ανατρέπει το αποτέλεσμα των εκλογών και την εντολή που έδωσαν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους να μην έχει καμιά παράταξη απόλυτη αυτοδυναμία. Μάλιστα, αυτό συνέβη παρά τη θέση όλων των άλλων παρατάξεων, εκτός της ΑΣΕ, να εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις στην Ε.Ε.
Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλλε αποφασιστικά και η επιλογή της ΑΣΕ να ψηφίσει ΛΕΥΚΟ δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην ΔΑΚΕ να εκμεταλλευτεί τη σχετική της πλειοψηφία και να εκλέξει και 6ο μέλος στην Ε.Ε. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την εκπροσώπηση των ΑΚΚΟΜΑΤΙΣΤΩΝ στην Ε.Ε.  μόνο αν η δέχονταν οι ΑΚΚΟΜΑΤΙΣΤΟΙ να συνενωθούν με την ΑΣΕ! Ουσιαστικά, δηλαδή, προέβη σε έναν ωμό εκβιασμό. Το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο κωμικοτραγικό αν συνυπολογίσουμε ότι μεταξύ ΑΣΕ και ΑΚΚΟΜΑΤΙΣΤΩΝ υπάρχει εκκρεμής δικαστική διαμάχη.

Οι «πλάτες» της ΑΣΕ προς τη ΔΑΚΕ για να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία στην ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΠΕΤ ΟΤΕ  , την φορτώνει με ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για τη συνέχεια και την πορεία των πραγμάτων. Να το πούμε καθαρά ,στην ΑΣΕ  , ή δεν ξέρουν τι λένε και έτσι δημιουργούν σύγχυση, ή ξέρουν και τότε προδίδουν το εργατικό κίνημα. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση, εξυπηρετούν μόνο την Αντίδραση. Κινείται αρκετές φορές με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων– για να φαίνεται αγωνιστική στα μάτια των εργαζομένων – αλλά στο κίνημα δεν στόχευσε ποτέ τον πραγματικό αντίπαλο , την εργοδοσία , το κεφάλαιο γενικά και την εξουσία του. Είναι καιρός να το δουν όσοι και όσες – καλόπιστα , πιστεύουν – πως η ΑΣΕ αποτελεί λύση στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας. 

Ζητούμενο για την ΠΕΤ ΟΤΕ , όλο το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στον όμιλο είναι  η ανασύνταξή του , ο επαναπροσδιορισμός της πορείας του σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ . Τα βάσανα των εργαζομένων δεν οφείλονται στον ένα ή τον άλλο εργολάβο , στη μια ή την άλλη διοίκηση , στο αν έχει ετούτο ή το άλλο κεφάλαιο το πάνω χέρι στον όμιλο. Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ , Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.  

Η ΕΣΚ ΟΤΕ με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης , στις δυνατότητές της να αλλάξει τα πράγματα με ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΠΑΛΗ , θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις στην ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ του κινήματος στο δρόμο που περιγράφουμε παραπάνω. ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ , με καθημερινή συζήτηση σε όλους τους τόπους δουλειάς με οργάνωση της πάλης για κάθε πρόβλημα τόσο στο χώρο ευθύνη της ΠΕΤ ΟΤΕ όσο και γενικότερα. Οι αρνητικοί συσχετισμοί στο Δ.Σ. της ΠΕΤ να παρακάμπτονται στην πράξη με οργάνωση και δράση των εργαζομένων από τα κάτω. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία δύναμη να κάνει «φέουδό» της το σωματείο                        
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Επισκέπτες