Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

25 Απρ 2015

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

ANK ΕΣΚ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΥΤΕΚΩ 25 ΑΠΡ 2015.doc
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν ως πραξικοπηματική διαδικασία) επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών του Δημοσίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος και τους δανειστές της Ε.Ε και του ΔΝΤ. 

Μέσα στις πρώτες 100 μέρες ζωής της, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της με τις 2 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που κατέθεσε. Με την πρώτη χάρισε εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, διαγράφοντας πρόστιμα ακόμα και για παρανομίες (πχ λαθρεμπόριο). Με τη δεύτερη βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του δημοσίου συνεχίζοντας έτσι στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το PSI. Αποκαλύπτεται ότι η «πραγματική» και η «περήφανη» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, αφορά άλλα συμφέροντα και σίγουρα όχι αυτά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 
Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλείται από την κυβέρνηση η διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να πάρει απόφαση κατάθεσης των ταμειακών διαθέσιμών του στην ΤτΕ. Απαιτούμε από την διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να απορρίψει χωρίς δεύτερη σκέψη το αίτημα της κυβέρνησης. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κλέβει τον ιδρώτα μας και να τον χαρίζει σε δανειστές και μεγάλο κεφάλαιο. 

Μέσα σε αυτό το γενικό χαμό , την ίδια ώρα που οι ταξικές δυνάμεις με το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μπροστά κινητοποιούνται, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τα βάζει με τις ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ για το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η ΠΝΠ έγινε αιτία να στηθεί σκυλοκαβγάς μεταξύ παλιού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (Αγωνιστική Συνεργασία – ΜΕΤΑ). Η ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ, η οποία είχε συμφωνήσει με το PSI που είχε κουρέψει τα αποθεματικά των ταμείων το 2012, με ανακοίνωσή της καλεί την διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να απορρίψει την ΠΝΠ, ενώ η Αγωνιστική Συνεργασία, που κατήγγειλε το PSI ως έγκλημα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία όχι μόνο υπερασπίζεται την ΠΝΠ αλλά προσπαθεί να εξαπατήσει και τους εργαζόμενους λέγοντας ότι τα χρήματά τους είναι εξασφαλισμένα. 

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ , ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που στα πέντε χρόνια της κρίσης – για να μην πάμε και πιο πίσω – βάλατε πλάτη ο καθένας με τον τρόπο του για να περνάει η πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβερνήσεων-κεφαλαίου –ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 

Ξεχνάτε , το «κούρεμα» στα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων με ζημιά σε βάρος των εργαζομένων στο ύψος 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι η ανάκτηση των απωλειών , η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Για αυτά τα θέματα δεν βγάζετε ούτε άχνα… Ανάλογη στάση κρατούν κι άλλοι που βγαίνουν στα "κεραμίδια" για πολύ μικρότερης σημασίας θέματα. 

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ "ΒΑΛΕΤΕ ΠΛΑΤΗ" στη συγκυβέρνηση με τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση διαθεσίμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια , όπως στην περίπτωση του PSI. 
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Επισκέπτες