21 Απρ 2015

29 ΑΠΡΙΛΗ 2015
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ε.Υ.Α.Ε.) ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

H ΕΣΚ ΟΤΕ , πάλεψε – όλα τα προηγούμενα χρόνια – και έτσι θα συνεχίσει για ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ μαχητικές , διεκδικητικές μέτρων διασφάλισης της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων , όχι με κριτήριο τη σχέση κόστους – οφέλους που ενδιαφέρει την πλευρά της εργοδοσίας.
Η εντατικοποίηση που μας τσακίζει καθημερινά , το συνεχές κυνήγι των «στόχων» , υποσκάπτει την υγεία μας άμεσα και μακροπρόθεσμα… Τα εργατικά ατυχήματα – όσα έγιναν γνωστά … αλλά και άλλα – σε αυτό το καθημερινό κυνηγητό οφείλονται , στα μονοπρόσωπα συνεργεία και στην πολύ κακή κατάσταση σε πολλούς χώρους εργασίας μέσα στον ΟΤΕ … και έξω….
Αρα χρειαζόμαστε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα κινούνται με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν θα υποτάσσονται στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.
Τα ψηφοδέλτια των εκλογών είναι ενιαία , όμως η ΕΣΚ ΟΤΕ θα στηρίξει υποψήφιους μαχητές , αγωνιστές που δεν ‘’δείλιασαν  στα δύσκολα’’ και δεν θα συμβιβαστούν με την εργοδοσία και με τις δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΟΜΕ και τα σωματεία.
Καλούμε ανοιχτά , καθαρά και ξάστερα  τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που θέλουν να συμβάλουν στον αγώνα , στη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας να δώσουμε μαζί τη μάχη για ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα αγωνιστούν ανυποχώρητα για τη διασφάλιση των εργαζομένων , κόντρα στη στρατηγική της εργοδοσίας για μείωση του λειτουργικού κόστους , για εξουθένωση των εργαζομένων , του τύπου «ένας για όλα» ή «κάνε τη δουλειά σου δεν βλέπεις την ανεργία απέξω».
Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για τους εργαζόμενους μέσα στο όλο πλέγμα της «ανταγωνιστικότητας» , της ενίσχυσης της κερδοφορίας της εταιρίας… Αρα χρειάζονται γερά φρένα από τους ίδιους τους εργαζόμενους , που καλούμαστε να εκλέξουμε τα νέα μέλη των ΕΥΑΕ . Οι υποψήφιοι που στήριξε η ΕΣΚ το 2012 έδωσαν – παρά τις αντίξοες συνθήκες – δείγματα γραφής. Να μην υποτιμήσουμε την πείρα που έχουμε συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι παρατάξεις του παλιού και νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού «καίγονται» για τον έλεγχο των ΕΥΑΕ , στα πλαίσια της «εργασιακής ειρήνης» με την εργοδοσία. «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει». Για αυτούς τους λόγους  από το 2008 μέχρι και σήμερα στην πλειοψηφία τους οι  ΕΥΑΕ είναι πίσω από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις- με «ονομαστική», τυπική δράση- και όχι όπως πραγματικά θα έπρεπε, με γενικές συνελεύσεις, και αποφάσεις για μέτρα αντιμετώπισης-εξάλειψης των επαγγελματικών κινδύνων. Έχουμε ξαναδεί το «έργο» των διάφορων «αδέσμευτων» , «ανεξάρτητων» υποψήφιων για τις Ε.Υ.Α.Ε.  Πήραν ψήφους και ‘’λούφαξαν’’ στη συνέχεια. Και με την εργοδοσία και με τους εργαζόμενους δεν γίνεται.

Σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα θέσουμε στην κρίση σας το σύνολο των μέτρων που θα διεκδικήσουμε μέσα από τη συμμετοχή μας στις Ε.Υ.Α.Ε. Εμείς έχουμε επιλέξει το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα σε όλους τους τομείς. Η ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ στους ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , τα μέτρα διασφάλισης των εργαζομένων , οι τακτικές ιατρικές εξετάσεις ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον όμιλο , οι υγιεινές συνθήκες εργασίας σε ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ , ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ , ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ είναι η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ μας που δεν δειλιάζει-υποχωρεί μπροστά στον εργοδότη και τη στρατηγική του. 

Επισκέπτες