Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Μαρ 2015

Τη στιγμή που συμβιβάστηκες για λιγότερα από όσο αξίζεις, μην απορήσεις αν πάρεις λιγότερα από όσα συμβιβάστηκες.

…Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει.
Νίκος Καζαντζάκης

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι στις 13/3 έγινε η τελική συνάντηση της πλειοψηφίας του Σωματείου μας (ΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ) με την διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ  για την υπογραφή ΣΣΕ. Από κοινού, με οδηγό τη Συμφωνία που υπέγραψε η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) , κατέληξαν στην υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Όλες οι επιδιώξεις της εργοδοσίας επιτεύχθηκαν και με το παραπάνω. Η πλειοψηφία του Σωματείου μας (ΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ συμφώνησαν ότι οι ανάγκες των εργαζομένων είναι δευτερεύον ζήτημα και το κύριο που πρέπει να ενισχύει η νέα ΣΣΕ είναι η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας. Επιπλέον συμφώνησαν με την διοίκηση του ΟΤΕ ότι οι αμοιβές μας είναι υπέρογκες και δεν δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για να γίνουν προσλήψεις με μισθούς πείνας όποτε πρέπει να «προσαρμοστούν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το προοίμιο της νέας ΣΣΕ. 
Η εργοδοσία, με την βοήθεια της πλειοψηφίας του Σωματείου μας (ΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ) κατάφερε να δημιουργήσει μια κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις, στα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα μας, που πιστεύει ότι θα είναι μη αναστρέψιμη για τα επόμενα 30 χρόνια. Με την πολύτιμη αρωγή των ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ διατηρεί την ουσία της μείωσης του 7% αποκλιμακώνοντάς την λογιστικά στη διάρκεια της τριετίας 2015-2017 (απορροφώντας έτσι πιθανό ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων , ώστε να μην δούμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον στη τσέπη μας)  και  δημιουργεί  ένα ξεχωριστό μισθολόγιο για τους νέους συναδέλφους με μειώσεις από 37% ως και 43%, σε σχέση με το μισθολόγιο που ισχύει αυτή τη στιγμή, καταργώντας και όλα τα επιδόματα θέσης τα οποία θεωρεί «παρωχημένα». Ακόμα και στο ζήτημα της δανεικής Εργασίας η εργοδοσία συνεχίζει να την εφαρμόζει ακόμα και τώρα, μετά την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, κάνοντας προσλήψεις μέσω τρίτων εταιρειών κρατώντας σε «ομηρεία» τους νέους συναδέλφους.

Σε όλα τα παραπάνω η πλειοψηφία του Σωματείου μας (ΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ) απαντά ότι πέτυχε την διασφάλιση θέσεων εργασίας και μάλιστα μας κατηγορεί ότι εμείς δεν την διεκδικούμε. Με τα απλά ελληνικά που γνωρίζουμε ξέρουμε ότι διασφαλίζεις κάτι έναντι κάποιου άλλου. Αν πετύχεις να καταργηθεί η δανεική εργασία από τρίτες εταιρείες, να μην υπάρχει ξεχωριστό μισθολόγιο για τους νέο προσληφθέντες συναδέλφους και με την δύναμη της ενότητας των εργαζομένων υποχρεώσεις την εργοδοσία, ότι πρόσληψη κάνει, να είναι σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς αποδοχές και δικαιώματα τότε τι περιεχόμενο έχει η έννοια της διασφάλισης; Τους ρωτήσαμε και μπροστά σας στην μαζική συνέλευση που έγινε στο κτίριο της Αχαρνών και απάντηση δεν πήραμε. Αν η εργοδοσία προχωρήσει την απόσχιση του κλάδου της εξυπηρέτησης πελατών, που ξεκίνησε με τους συναδέλφους της ΟΤΕPLUS και την μεταφορά τους στην Cosmote E-Value , προχωρώντας σε μαζικό δανεισμό των συναδέλφων της Γ.Δ Εξυπηρέτησης πελατών στην Cosmote E-Value, αυτό δεν είναι παραβίαση της συμφωνίας περί διασφάλισης θέσεων εργασίας ; Η ΑΚΕ θεωρεί ότι δεν είναι , ότι αν γίνει κάτι τέτοιο όλα βαίνουν καλώς πετώντας και την αμπούλα τρομοκρατίας ότι project «τρέχουν» για όλους τους κλάδους. 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία διατυπώσαμε τη θέση μας ότι  το σωματείο πρέπει να υπογράψει ΣΣΕ που :
α) θα κατοχυρώνει  το σημερινό επίπεδο αμοιβών για όλους χωρίς κανενός είδους μείωση
β) θα διασφαλίζει την συνέχιση της εφαρμογής όρων και προϋποθέσεων   παλαιότερων ΣΣΕ που ίσχυαν μέχρι σήμερα.
γ)  θα καταργεί το διαχωρισμό σε παλιούς και νέους.
δ)  θα καταργεί την δανεική εργασία.
Διατυπώσαμε  τα παραπάνω με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των συναδέλφων μας, των αποκλειστικών παραγωγών των κερδών της Cosmote, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για τις επιδιώξεις της εργοδοσίας αλλά και για τη στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου .
Η νέα ΣΣΕ, δημιουργεί ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων και διαιωνίζουν τις μειώσεις στους μισθούς μας . Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην εταιρία σχετικά με το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας ειδικά μετά τις εξελίξεις στην ΟΤΕPLUS και την μεταφορά των συναδέλφων στην Cosmote E-Value.
Όπως απορρίψαμε όλους τους εκβιασμούς της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια της ΣΣΕ, έτσι απορρίπτουμε και τον εκφοβισμό που επιχειρεί να επιβάλλει στους συναδέλφους μας από το πρωί της Παρασκευής 27/2 η πλειοψηφία του Σωματείου μας ( ΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ).
Σας καλούμε όλοι μαζί να οργανώσουμε συνελεύσεις σε όλα τα κτίρια ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια σχετικά με την νέα ΣΣΕ. Ρεαλισμός δεν είναι η συνεχής υποχωρητικότητα στους εκβιασμούς των αφεντικών. Υπευθυνότητα δεν είναι η τυφλή εμπιστοσύνη σε μια εργοδοσία που ανακοινώνει κέρδη, μοιράζει μέρισμα στους μετόχους και θεωρεί τις αμοιβές μας υπέρογκες και τα δικαιώματα μας απολιθώματα μιας άλλης εποχής . Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει «φασαρίες».  
Η διοίκηση του ΟΤΕ εκφράζει τις επιδιώξεις της, τα θέλω της. Θέλει να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια μας . Όμως ΔΕΝ καταργήθηκαν και θα ισχύουν όσο εμείς τα υπερασπιζόμαστε. Ενισχύστε την προσπάθεια της ΕΣΚ ΟΤΕ για Συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς . Ενισχύστε το κλαδικό σωματείο μας το ΣΕΤΗΠ, ότι συμβαίνει σε εμάς συμβαίνει στους συναδέλφους μας σε όλο το κλάδο των τηλ/νιων.

Είναι χρέος των εργαζομένων να τους δώσουμε την απάντηση

ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ»

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!


Επισκέπτες