Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Ιαν 2015

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ !ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ !

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Ευχόμαστε σε όλους καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά !
Στο χρόνο που πέρασε περίσσεψαν τα δύσκολα, τα συνεχή χτυπήματα σε μισθούς, δικαιώματα στο σύνολο της ζωής των μισθωτών, όλης της εργατικής τάξης. Συνασπισμένοι σε ένα μαύρο μέτωπο, κυβερνήσεις – κεφάλαιο – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, έβαλαν στο σημάδι ότι απέμεινε όρθιο τα προηγούμενα χρόνια.
Στον όμιλο εταιριών του ΟΤΕ, παρά την πρόοδό του όλα τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση για τους εργαζόμενους χειροτέρεψε σε όλους τους τομείς:  ΣΥΝΘΛΙΨΗ ΜΙΣΘΩΝ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΞΕΦΡΕΝΗ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, αφόρητη πίεση για την επιτυχία των «στόχων» της εργοδοσίας – ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.  
Είναι γεγονός πως ο Όμιλος ΟΤΕ έχει στρατηγικό σχέδιο για την ενσωμάτωση-καθυπόταξη των εργαζομένων και το ξεδιπλώνει με πληθώρα ενεργειών: «ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΓΜΗΣ», «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ», «όλοι μαζί είμαστε ένα», είμαστε μια οικογένεια κλπ. μαζί με το «τυράκι» των μπόνους ή όποιων άλλων επιδομάτων για να μη βλέπουμε τη φάκα.
Αξιοποιεί στο έπακρο την «εργασιακή ειρήνη» που του προσφέρουν στο πιάτο, οι δυνάμεις της συναίνεσης του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που κουμαντάρουν την ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία. Χωρίς αυτή τη βοήθεια δεν θα μπορούσε να κερδίζει σταθερά σε βάρος μας χωρίς να ‘’ματώνει ρουθούνι’’.
Η νέα τριετής ΣΣΕ αποτυπώνει τα νέα εργοδοτικά κέρδη σε βάρος των εργαζομένων, διαψεύδει όλους όσους διαβεβαίωναν για την επιστροφή του 10% από 1/1/2015 και καθησύχαζαν τους νέους για λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων ΟΤΕplus. Η δύναμη που εκφράστηκε με τη συμμετοχή στην απεργία της 27ης Νοέμβρη έμεινε συνειδητά αναξιοποίητη. Δεν αξιοποιήθηκε ούτε καν σαν διαπραγματευτικό όπλο για την απόκρουση των απαράδεκτων απαιτήσεων της εργοδοσίας.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, οι ταξικές δυνάμεις στον Όμιλο, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, δεν υπέστειλαν ούτε στιγμή τη σημαία της πάλης, των διεκδικήσεων σε όλους τους τομείς. Στους αγώνες που έγιναν ήταν στην πρώτη γραμμή όταν όλοι οι άλλοι – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – τους υπονόμευσαν με πράξεις και παραλείψεις. Είναι διακριτή δια γυμνού οφθαλμού η ύπαρξη δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου: Από τη μια η διαχείριση μέσα στα όρια του πλαισίου της ΕΕ και του κεφαλαίου και από την άλλη η πάλη με γνώμονα τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, κόντρα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Στη μεμψιμοιρία κάθε είδους των άλλων δυνάμεων, εμείς αντιπαρατάσσουμε: «ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ».
Στο χρόνο που μόλις ξεκίνησε, μπορούμε να κινηθούμε διαφορετικά με αξιοποίηση της πλούσιας πείρας του 2014. Να μην περιμένουμε εύκολες λύσεις από ‘’νέους σωτήρες’, να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα.

  •  Να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση και πλήρη αποκατάσταση των απωλειών που έχουμε υποστεί στο εισόδημά μας.
  • Να αγωνιστούμε για πλήρη ένταξη όλων των εργαζομένων σε μια ενιαία ΣΣΕ χωρίς μειώσεις, διαχωρισμούς κι άλλα παρόμοια
  • Να διεκδικήσουμε προσλήψεις εργαζομένων, να βάλουμε φρένο στην ξέφρενη εντατικοποίηση της εργασίας.

Να ανεβάσουμε την απαιτητικότητα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας και του πλούτου που παράγουμε. Να παραμερίσουμε όλους τους κήρυκες της υποταγής και του  μικρότερου κακού. Να ΠΑΜΕ μπροστά με ‘’δράση από τα κάτω’’ σε κάθε τόπο δουλειάς , με αγωνιστική ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων στον όμιλο.

Επισκέπτες