Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Ιαν 2015

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΓΕΝΑΡΗ
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Α
πό τις βουλευτικές εκλογές του 2012 μέχρι και σήμερα, μετρήσαμε χειροτέρευση της ζωής μας σε όλους τους τομείς. Ήταν σαφής η υποχώρηση του κινήματος, παρά τις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων. Η ενίσχυση της αντιπολίτευσης δεν οδήγησε σε άνοδό του. Αντίθετα καλλιεργήθηκε έντονα κλίμα αναμονής, ελπίδες για εύκολες λύσεις μέσα από νέες εκλογές και αλλαγή πηδαλιούχου - διαχειριστή στην κυβερνητική εξουσία.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ είδαμε χειροπιαστά πως η πρόοδος του ομίλου δεν σημαίνει αντίστοιχη ενίσχυση της δικής μας θέσης. Η νέα ΣΣΕ 2015-2017 αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αλήθεια: Ο δρόμος της «εργασιακής ειρήνης», η λογική του «εταιρικού διαλόγου», του μικρότερου κακού οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.
Τώρα, μπροστά στις Εθνικές εκλογές, οι μάσκες των διαφόρων «αδέσμευτων», «ακομμάτιστων» «ανεξάρτητων» πέφτουν. Δίνουν και παίρνουν οι μεταγραφές-υποψηφιότητες στα πολιτικά κόμματα που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ευθύνονται για το νέο εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε. Στα κόμματα που συμπίπτουν στο κύριο. Στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς τύπου ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κ.λ.π και την διαχείριση- διάσωση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Κανένας να μη ξεγελαστεί από τις τρομολαγνικές κορώνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα «διαπραγματευτεί καλλίτερα με τους δανειστές». Η όποια διαπραγμάτευση για ρύθμιση –μείωση  του χρέους, για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας - σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους - ζητείται, όχι για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση της ανάπτυξης των μονοπωλιακών ομίλων. Όλες οι χώρες – μέλη της ΕΕ είναι (από 1/1/2014) σε καθεστώς μόνιμης και διαρκούς εποπτείας ( με ή χωρίς μνημόνια). Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ με τις αποφάσεις για συνέχιση της λιτότητας, με νέα επέλαση στα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα με τις «μεταρρυθμίσεις», δείχνει πια είναι η επόμενη ημέρα…
Την επόμενη μέρα τα προβλήματα θα είναι εδώ, ανεξάρτητα του ποιος θα είναι στο τιμόνι της διαχείρισης. Το καράβι δεν θα μείνει ακυβέρνητο. Αυτό το έχουν ήδη προετοιμάσει.
Την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι, ο λαός μας συνολικά θα έχει ανάγκη από ένα γερό, σταθερό στήριγμα στην οργάνωση της πάλης του κατά των αντιλαϊκών πολιτικών
Με το βλέμμα μας, στην επόμενη μέρα επιβάλλεται να δώσουμε ταξική απάντηση - ψήφο στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ!
ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Η ψήφος για ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ είναι ενίσχυση της δύναμης που αποτελεί σιγουριά για τους εργαζόμενους, για το λαό. Η ψήφος στο κόμμα της εργατικής τάξης, είναι απάντηση ελπίδας για το σήμερα και το αύριο, στο δρόμο της προοπτικής με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αποφασιστική δύναμη αντεπίθεσης στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Επισκέπτες