8 Ιαν 2015

10+4 λόγοι για να ψηφίσεις ΕΣΚ


ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,
ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ

Με όπλο την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία,
 την ανάπτυξη δράσης «από τα κάτω»  και 
TO ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΣΚ ΟΤΕ
ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΤΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, είναι η μόνη παράταξη που υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, με σταθερές αρχές και αξίες δοκιμασμένες στα σαράντα χρόνια ζωής και δράσης της στον ΟΤΕ παλιότερα, στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ σήμερα. Με σαφέστατη τη θέση μας για άβυσσο που χωρίζει τα δικά μας ταξικά συμφέροντα από τα εργοδοτικά, ξέρουμε καλά, διδαγμένοι από τη δράση μας στο κίνημα, πως όσοι καμώνονται τους «φίλους» των εργαζομένων κάνουν ότι μπορούν για να διαβάλουν, να συκοφαντήσουν την ΕΣΚ ΟΤΕ. Είναι κι αυτό μια απόδειξη της αδυναμίας να τα βάλουν στα ίσια μαζί μας με αντιπαράθεση πάνω σε θέσεις και για τα φλέγοντα ζητήματα του εργατικού κινήματος στον όμιλο και για τα γενικότερα.
Θέλουμε με όσο το δυνατόν πιο σαφή τρόπο κι απλά λόγια να ξεκαθαρίσουμε τον ορίζοντα από τη θολούρα της συκοφαντίας, του σκόπιμου αποπροσανατολισμού που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις, η κάθε μια από τη δική τη σκοπιά. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά :

1ο Η  ΕΣΚ ΟΤΕ δεν είναι «κομματική» παράταξη, είναι ταξική παράταξη: Θέση στην ΕΣΚ, εκτός από τους κομμουνιστές,  έχει κάθε αγωνιστής που θέλει να βαδίσει στο δρόμο της ταξικής πάλης, να παλέψει για το δίκιο των εργαζομένων και να εναντιωθεί στην εργοδοσία,  στο κεφάλαιο και σε κάθε δύναμη που το στηρίζει στο πεδίο της πράξης.
2ο Η ΕΣΚ ΟΤΕ δεν είναι η παράταξη μόνο του ΟΧΙ, η παράταξη που αρνείται ευθύνες : Η  ΕΣΚ σε όλη τη μακρόχρονη πορεία ποτέ δεν αρνήθηκε ευθύνες, έπαιρνε πάντοτε θέσεις –από τη σκοπιά των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων. Τα ΟΧΙ της ΕΣΚ είχαν πάντα σχέση με τις εργοδοτικές επιλογές ενάντια στις οποίες αντιτάχτηκε με ξεκάθαρες θέσεις – ανοιχτά μπροστά στους εργαζόμενους. Μαζί με κάθε ΟΧΙ υπήρχε πάντα και μία πρόταση με ένα μεγάλο ΝΑΙ για το τι έπρεπε να γίνει. Εμείς ποτέ δεν ισχυριστήκαμε – όπως κάνουν οι άλλες δυνάμεις – πως υπάρχουν δήθεν λύσεις ωφέλιμες και για τους εργαζόμενους και για την εταιρία. Με αυτό το σκεπτικό κινηθήκαμε και στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος αξιοποιώντας με τον πιο συνεπή και αδιάλλακτο και καθαρό τρόπο, τη ψήφο και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
3ο Η ΕΣΚ ΟΤΕ είναι η μόνη παράταξη: Που έχει πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση σε κάθε αντεργατική πολιτική, ανεξάρτητα από το φορέα εφαρμογής της. Η παράταξη που είναι αντίθετη στην «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ», που κατάγγειλε την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ από την αρχή της, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του αγοραστή. Μαζί με το ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση πρότεινε  τη  δημιουργία Ενιαίου φορέα τηλ/νιων με εργατικό έλεγχο στα πλαίσια φυσικά μιας άλλης πολιτικής με εργατική – λαϊκή εξουσία και κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Ακόμα και σήμερα οι άλλοι μιλάνε – για «δημόσιο έλεγχο» - όταν όλα ισοπεδώνονται από τον οδοστρωτήρα του μεγάλου κεφαλαίου. «Κλαίνε» για τις συνέπειες των πολιτικών που στήριξαν και την ίδια ώρα αποσιωπούν τις αιτίες!
4ο Η ΕΣΚ ΟΤΕ ποτέ δεν έκρυψε την αλήθεια, τις αιτίες των προβλημάτων


Όλα τα χρόνια, σταθερά και ανυποχώρητα, φωτίζαμε με θέσεις, προτάσεις και δράση, τις αιτίες των προβλημάτων, τον ταξικό τους χαρακτήρα, χωρίς τις «μάσκες» των δυνάμεων που σταθερά, τις συγκαλύπτουν, συνεπείς προς τα κόμματα με τα οποία σχετίζονται, κόμματα που υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κεφάλαιο. Είναι αυτές οι δυνάμεις που ποτέ δεν μίλησαν καθαρά, σε αντίθεση με την ΕΣΚ ΟΤΕ, για τις συνέπειες της ένταξης της ΕΛΛΑΔΑΣ στην ΕΟΚ, για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, για την εφαρμογή των πολιτικών του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και της λευκής Βίβλου κλπ. Παρουσίαζαν όλα αυτά τα χρόνια τον ΟΤΕ σαν «νησίδα – όαση» μέσα σε ένα αντεργατικό τοπίο. «Εμείς είμαστε καλύτερα, εμείς χάσαμε λιγότερα, δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω μας κλπ.» Ποτέ δεν έκαναν τον κόπο να εξηγήσουν στους εργαζόμενους πως γίνεται ο ΟΤΕ να θεριεύει κι οι εργαζόμενοι να παίρνουν όλο και λιγότερα από τον πλούτο που καθημερινά παράγουν
5ο  Η ΕΣΚ ΟΤΕ είναι η μόνη παράταξη στον όμιλο: Που έχει σταθερό μέτωπο ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στη σύνθλιψη των μισθών, στο διαχωρισμό και την υποταγή των εργαζομένων στις ανάγκες ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας. Όταν όλοι οι άλλοι μας καλούν να συγκρίνουμε τους μισθούς μας με άλλους, που είναι στα τάρταρα, εμείς τολμάμε να λέμε καθαρά οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και δικαιούμαστε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
6ο Η ΕΣΚ ΟΤΕ είχε πάντα γνώμονα τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στον όμιλο χωρίς συντεχνιακές αντιλήψεις και αγκυλώσειςΣτις συνεχείς και επίμονες προσπάθειές μας, συναντήσαμε λυσσαλέα αντίσταση στην τακτοποίηση των εκτάκτων , των συμβασιούχων, των ΟΤΕplusιτών. Συναντήσαμε την ίδια πείσμονα αντίσταση στο ζήτημα της ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ίσα δικαιώματα και πλήρη ισοτιμία όλων των εργαζομένων στον όμιλο.
7ο Η ΕΣΚ ΟΤΕ δεν διασπά τους εργαζόμενους: Σε αντίθεση με τους κατήγορούς μας, επιμένουμε ανυποχώρητα στην μια, ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Όλοι οι άλλοι  υποκρίνονται όταν μιλούν για «ενότητα» αφού διατηρούν ένα πλήθος σωματείων και δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω, υποτάσσοντας το ζήτημα της ενότητας στις στενές παραταξιακές και κομματικές επιδιώξεις. Οι δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ συμβάλαμε στη δημιουργία του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ που ενώνει στην πράξη όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Οι άλλες δυνάμεις πολεμάνε λυσσαλέα, με όλα τα βρώμικα μέσα, το κλαδικό συνδικάτο δείχνοντας πως ούτε θέλουν ούτε μπορούν να κάνουν κάτι για την ενότητα των εργαζομένων και στον ΟΤΕ και στον κλάδο.
8ο Η ΕΣΚ ΟΤΕ δεν συμφωνεί και δεν υποτάσσεται στη λογική της «εργασιακής ειρήνης» : Τα κούφια λόγια των άλλων για τα δικαιώματα κλπ. των εργαζόμενων δεν μπορούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στη γραμμή της «εργασιακής ειρήνης», του «κοινωνικού διαλόγου» -της ΟΜΕ ΟΤΕ και της ΓΣΕΕ -που είναι ο «δούρειος ίππος» του κεφαλαίου στο κίνημα.
9ο Η στάση της ΕΣΚ ΟΤΕ για τις κλάψες και τη συμπόνια των άλλων, για τους νέους εργαζόμενους: Κλαψουρίζουν όλοι τους για τους νέους εργαζόμενους και την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος τους! Δεν είναι ειλικρινείς αφού είναι οι ίδιοι που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ και του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΓΚΠ για τους νέους με την περιβόητη ΣΣΕ για την «εθελούσια» το 2005! Δεν είναι ειλικρινείς αφού ακόμα και αν καταγγέλλουν στα λόγια, δεν αντιπαλεύουν στην πράξη το άθλιο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που καθιερώνει τους μισθούς πείνας και τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, για να στηρίξει το κεφάλαιο και να δώσει ώθηση στην περιβόητη «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων. Καλλιεργούν το δέος στην εργοδοσία και το κεφάλαιο, κάνουν ότι μπορούν για να μη αντιληφθούν οι εργαζόμενοι τη δύναμη που έχουν με οργάνωση και πάλης ενάντια στον πραγματικό τους αντίπαλο.
10ο Η ΕΣΚ ΟΤΕ δεν είναι παράταξη της καταγγελίας αλλά της αγωνιστικής ταξικής δράσης: Δεν υπάρχει αντεργατική συμφωνία στον όμιλο που να φέρνει τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΚ ΟΤΕ. Επιπλέον η δική μας ανυποχώρητη δράση, λειτούργησε σε όλες τις περιπτώσεις σαν τροχοπέδη στα χειρότερα που οδηγούσαν οι δυνάμεις της υποταγής το κίνημα. Οι αποκαλύψεις των σχεδίων και ενεργειών τους πλατιά στους εργαζόμενους, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην προχωράνε ακόμα χειρότερες ρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων. Από τη πρόσφατη υπογραφή της νέας ΣΣΕ μέχρι το κλείσιμο του ΓΚΑΡΑΖ, τα ωράρια των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, την αποδυνάμωση των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, την υπηρεσία ΟΤΕ ΤV κι άλλα σχετικά, ένα συμπέρασμα βγαίνει: Τα πράγματα δεν θα είχαν ακολουθήσει αυτό το δρόμο αν έγκαιρα – όπως είχαμε προτείνει – το κίνημα σήκωνε τείχος αντίστασης στη στρατηγική του ομίλου. Παρά τις δυσκολίες είμαστε αγωνιστικά μπροστά στην οργάνωση των όποιων κινητοποιήσεων έγιναν στις ΚΑΛΩΔΙΑΚΕΣ, στο ΓΚΑΡΑΖ, στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, στα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, στο  ΟΤΕ ΤV στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ κι αλλού.
11ο Γιατί συγκεντρώνουν τα πυρά τους ενάντια στην ΕΣΚ ΟΤΕ ; Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΣΕ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ – με καταμερισμό ρόλων και η κάθε μια με τον δικό της τρόπο - καταφέρονται ενάντια στην ΕΣΚ ΟΤΕ. Δεν υπάρχει θέμα που να μη αντιστρέφουν την αλήθεια ώστε να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος των ταξικών δυνάμεων. Και αυτοί δεν έρχονται από το πουθενά, έχουν και κομματικές αναφορές, είναι στελέχη κομμάτων σε διάφορους τομείς, με παρουσία σε ψηφοδέλτια βουλευτικών εκλογών κλπ. Ακόμα και αυτοί που καμώνονται τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ φιγουράρουν σε ψηφοδέλτια ευρωεκλογών – τοπικών εκλογών – βουλευτικών εκλογών. Αλλάζουν τα ονόματά τους στο κίνημα για μην εισπράξουν το κόστος των άθλιων πρακτικών και θέσεων που ζημίωσαν και ζημιώνουν τους εργαζόμενους. Στο συνδικαλιστικό κίνημα γενικά, πέρα από την ΟΜΕ, είναι με τις παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (τώρα ΜΕΤΑ) και τραβάνε το συνδικαλιστικό κίνημα στον «ευρωπαϊκό δρόμο», στην υποταγή στο κεφάλαιο. Είναι ορκισμένοι εχθροί των ταξικών δυνάμεων, γιατί το ΠΑΜΕ είναι καρφί στο μάτι τους και εμπόδιο στα σχέδιά τους. Δεν μπορούν να παραδεχτούν πως εκεί που έχει την πρώτη ευθύνη το ΠΑΜΕ δεν μπαίνει υπογραφή σε ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, δεν  ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
12ο Η φιλολογία «για τις παρατάξεις, τα κόμματα και τη ζημιά που γίνεται» στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι «αθώα»: Από τα πρώτα χρόνια συγκρότησης και λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δύο γραμμές είναι σε διαρκή αντιπαράθεση στο κίνημα: Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των δυνάμεων διαχείρισης και Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ από τις δυνάμεις που αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν το κεφάλαιο όπως το ΠΑΜΕ σήμερα, η ΕΣΑΚ παλιότερα κλπ.  Τα κόμματα του κεφαλαίου, οι  δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι εχθρικές για το σήμερα και το αύριο της εργατικής τάξης.  Απόδειξη οι ΣΣΕ μείωσης των μισθών τα χρόνια της κρίσης ή των «αυξήσεων» ισοδύναμων με ένα κουλούρι .. που υπέγραψαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού στη ΓΣΕΕ σε περιόδους που τα κέρδη του κεφαλαίου είχαν πρωτιά σε όλη την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Τα ΚΟΜΜΑΤΑ και οι ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ εκφράζουν διαφορετικά ταξικά συμφέροντα. Αυτή είναι η αλήθεια που θέλουν να κρύψουν όσοι διακηρύσσουν ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, από τους εργασιακούς χώρους, τα πανεπιστήμια κλπ. Εννοούν ΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Το ΕΞΩ έχει στόχο το ΠΑΜΕ, τις ταξικές δυνάμεις και το κόμμα της εργατικής τάξης που αποκαλύπτει, αντιπαλεύει και χαλάει τα σχέδιά τους, τη σούπα της συναίνεσης και της «κοινωνικής συνοχής».
13ο Η ΕΣΚ, το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ, είναι σταθερά στο στόχαστρο για τις «χωριστές συγκεντρώσεις»: Οι δυνάμεις του συμβιβασμού με το κεφάλαιο, στη ΓΣΕΕ, στα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, στα επιχειρησιακά σωματεία, «στενοχωριούνται» για τις χωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, θέλουν «ενότητα». Η αλήθεια που κρύβουν είναι πως θέλουν την εργατική τάξη και το κίνημά της να σέρνεται πίσω από το κεφάλαιο για την «ανάκαμψη», για την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων. Θέλουν και το ΠΑΜΕ μαζί στο βάλτο της ταξικής συνεργασίας, για να μοιράζεται μαζί τους την ευθύνη για τον εκφυλισμό και την αποδυνάμωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δυνάμεις όπως οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ μαζί με «αριστερές» ΜΕΤΑ ή «επαναστατικές» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνασπίζονται και κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια ενάντια στο ΠΑΜΕ ….
14ο Γιατί σιωπούν για τη ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (ΣΕΣ) : Η ΣΕΣ είναι το δεξί χέρι του κεφαλαίου στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Μασάει χοντρό χρήμα στα πλαίσια του «κοινωνικού» διαλόγου, για την προώθησή του στα παρακάτω κλιμάκια του κινήματος, τις ΣΥΝΟΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ όπως η ΓΣΕΕ και στις επόμενες βαθμίδες (Εργ. Κέντρα – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ). Όπως είναι φανερό από τη δράση της ΟΜΕ στα πλαίσια της ΓΣΕΕ και τις συνεργασίες της με άλλες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, δίνει και παίρνει ο χαβάς της «εργασιακής ειρήνης», οι κάθε είδους «διάλογοι» με τους μονοπωλιακούς ομίλους. Εδώ στο συνδικ. κίνημα στον όμιλο ΟΤΕ, πλην ΕΣΚ που τους ξεφωνίζει σταθερά σε όλα τα επίπεδα, όλοι οι άλλοι είτε συμμετέχουν στα γεμάτα είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Δεν μπορείς να παλέψεις για το δίκιο σου αν δεν ξέρεις τις ΑΙΤΙΕΣ και τον ΑΝΤΙΠΑΛΟ σου.
Με αίσθημα ευθύνης, συνεπείς προς τις αρχές και ανταποκρινόμενοι στις μεγάλες ευθύνες που έχουμε για την ανασύνταξη και τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, ρίξαμε φως στα φλέγοντα ζητήματα του κινήματος. 
Χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με οργάνωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία – με ξεκάθαρη την προοπτική άμεσα για ένα σωματείο - με οργάνωση και στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ και σε κοινή δράση και αγωνιστικό συντονισμό με τους εργαζόμενους στην πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις απόκρουσης της ενιαίας επίθεσης των μονοπωλίων του κλάδου.
Κανείς συνάδελφος δεν είναι μόνος του.  Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίσης μόνος του. 
  • Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε πλήρη και σταθερή δουλειά.
  • Να αγωνιστούμε για Ενιαία ΣΣΕ στον Όμιλο με ίσα δικαιώματα για όλους, για κλαδική ΣΣΕ, που να καλύπτουν τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
  • Να αποκρούσουμε αποτελεσματικά τη ξέφρενη εντατικοποίηση της εργασίας με νέες προσλήψεις στους τομείς που υπάρχουν ανάγκες, να σταματήσουμε την επικίνδυνη εργασία με τα μονοπρόσωπα συνεργεία κι άλλα παρόμοια.
Βασικό στοιχείο στην αποτελεσματικότητα και την οργάνωση της πάλης είναι η απαλλαγή μας από τα βαρίδια του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Συντόνισε τα βήματά σου, τις αγωνίες σου, την ελπίδα σου με τις ταξικές δυνάμεις.
Δώσε δύναμη στην ΕΣΚ ΟΤΕ και το ΠΑΜΕ. Βάλε τη δική σου σφραγίδα στις εξελίξεις.

Ψ Η Φ Ι Σ Ε 

Επισκέπτες