18 Δεκ 2014

Για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕΗ Διοίκηση του ΟΤΕ εύχεται, στους εργαζόμενους του ΟΤΕ
 και ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους της OTEPLUS,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ευτυχισμένο το νέο έτος  1 9 9 9.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Σωστά διαβάζεται. Δεν κάνουμε λάθος το χρόνο. Εκεί θέλει να μας επιστρέψει, ιδιαίτερα τους νέους,  η Διοίκηση του ΟΤΕ με τις προτάσεις της για τη νέα ΣΣΕ.
Την Τετάρτη 17/12/2014 έγινε μία ακόμη συνάντηση ( η 3η αυτή την εβδομάδα) της Ομοσπονδίας με τη Διοίκηση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Η Διοίκηση του ΟΤΕ αντί να απαντήσει στις προτάσεις της ΟΜΕ επανέφερε την απαίτησή της και επέμενε σε συμφωνία πακέτο για:
·     Νέες  μειώσεις στους μισθούς μας 12.5% για την επόμενη τριετία, με εβδομαδιαία εργασία 35 ωρών και διασφάλιση τους από μαζικές απολύσεις για οικονομικοτεχνικούς λόγους η οποία θα ισχύει μόνο για τους σημερινούς εργαζόμενους (παλαιούς) στον ΟΤΕ.
·     Κατάργηση, ανακατανομή και «εξορθολογισμό» με μείωση σε μια σειρά επιδόματα (ανθυγιεινό, εκτός έδρας, έξοδα κίνησης, αλλαγής σε κάποιες από τις ειδικές άδειες (ασθένειες, εορταστικές, κ.λ.π).
·     Την δημιουργία νέου μισθολογίου, μέσα στο υπάρχον μισθολόγιο, για την πρόσληψη των νέων εργαζομένων αλλά και για την ένταξη των εργαζομένων της OTEPLUS, εκτός των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα, χωρίς χρονοεπίδομα η τριετίες με εισαγωγικά μισθολογικά κλιμάκια μειωμένα κατά 40% από τα σημερινά, που μας γυρίζουν στο μισθολόγιο του 1999. Ένας νέος εργαζόμενος στον ΟΤΕ η την OTEPLUS θα ενταχθεί στα σημερινά εισαγωγικά μισθολογικά κλιμάκια μετά από 31 χρόνια υπηρεσίας και αυτό εάν  το ποσοστό ανεργίας πέσει κάτω από το 10% και επιτραπεί η χορήγηση των μισθ. Κλιμακίων. Για του λόγου το αληθές.
Πρόταση της διοίκησης για τα νέα εισαγωγικά κλιμάκια του μισθολογίου:
ΕΤΗ
ΥΕ
ΔΕ
ΔΕ-ΔΟΜ
ΤΕ2
ΤΕ
ΠΕ4
ΠΕ5
ΜΑΣΤΕΡ
ΔΙΔΑΚΤ.
0-2
614,10
700,00
710,36
729,85
814,53
852,92
929,68
968,06
1063,10
Μισθολόγιο 1999
Υ.Ε
Μ.Ε
ΔΟΜ
ΤΕ2
ΤΕ
ΠΕ4
ΠΕ5
MAST
DOCT
571
671
689
705
789
822
886
940
1054
·     Οι ώρες εργασίας για όσους τυχόν ενταχθούν και για τις όποιες νέες προσλήψεις θα είναι 40 ώρες την εβδομάδα και δεν θα ισχύει γι’ αυτούς η διασφάλιση από απολύσεις.
·     Οι 950 περίπου εργαζόμενοι της OTEPLUS στα CALL CENTER είναι εκτός αφού επιμένει στη μεταφορά των call center στην e value με ακόμα χαμηλότερους μισθούς για 8ωρη εργασία.
Η «τελική» πρόταση της Διοίκησης :
Ø  Επαναβεβαιώνει την επιμονή της για νέες μειώσεις στους μισθούς και μονιμοποιεί το διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζομένων μέσα στον ΟΤΕ και μάλιστα με υπογραφή ΣΣΕ.
Ø  Χρησιμοποιεί το αίτημα της  ένταξης εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ για να προχωρήσει σε παρέμβαση και στο υπάρχον μισθολόγιο. Υλοποιεί την «ομογενοποίηση» προς τα κάτω
Ø  Βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις θέσεις και τις προτάσεις που αναπτύξαμε σαν ΕΣΚ ΟΤΕ στη συζήτηση για τη κατάρτιση του διεκδικητικού πλαισίου της ΟΜΕ αλλά και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση.
Απέχει κατά πολύ και από το διεκδικητικό πλαίσιο της ομοσπονδίας έτσι όπως επιβεβαιώθηκε από το τελευταίο Δ. Σ αλλά την Ε.Ε (με τη συμμετοχή των προεδρείων των σωματείων στις 3/12/2014 μετά την απεργία), αφού :
Η Διοίκηση, με τη τακτική της και τις προτάσεις της, επιχειρεί να φέρει σε αντιπαράθεση τους νέους εργαζόμενους με τους παλαιούς προκειμένου για να πετύχει το στόχο της. Την υπογραφή ΣΣΕ που να υλοποιούν τις απαράδεκτες απαιτήσεις της.
Εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια, την ομηρία των νέων με τις επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις ατομικές συμβάσεις με τους άθλιους μισθούς χωρίς άλλα δικαιώματα, που η ίδια εφάρμοσε, για να επιβάλλει χειρότερους μισθούς με λιγότερα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και το ξήλωμα του μισθολογίου, του χρονοεπιδόματος και άλλων δικαιωμάτων των υπολοίπων εργαζομένων και μάλιστα με την υπογραφή ΣΣΕ όπως περίπου είχε γίνει και το 2005 με τη ΣΣΕ για την κατάργηση της μονιμότητας και την αφαίρεση πλειάδας δικαιωμάτων από τους νέους εργαζόμενους, προκειμένου να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη για τη D.T.
Για τους λόγους αυτούς ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ ΟΤΕ απέρριψε και τις νέες προτάσεις της Διοίκησης, που οι συνήθεις «ύποπτοι» χαρακτηρίζουν «θετική εξέλιξη» και αποχώρησε οριστικά από τη διαπραγμάτευση.
Δήλωσε ότι κανείς δεν έχει εξουσιοδότηση να συζητήσει για τέτοια ΣΣΕ και ζήτησε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας για απάντηση με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Η διεκδίκηση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ικανοποιητικούς μισθούς και δικαιώματα για OΛΟΥΣ  τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ… δεν θα είναι “περίπατος’’. Όλη η πείρα του κινήματος δείχνει καθαρά πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις χωρίς αγώνες και διεκδίκηση από τη μεριά των εργαζομένων. 
Το δίκιο είναι με το  μέρος των εργαζομένων που παράγουμε τον πλούτο.
Όμως δεν χαρίζεται. Κατακτιέται με οργάνωση και αγώνες.

Επισκέπτες