3 Δεκ 2014

Να θυμίσουμε…

                            
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ.

Η επίθεση που δεχόμαστε συνολικά οι εργαζόμενοι από τις  αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν κυβέρνηση, Ε.Ε και επιχειρηματικοί όμιλοι, με την ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων μας δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει τα άτομα με αναπηρίες. Οι όποιες κοινωνικές δομές και η Πρόνοια του κράτους εξαντλούνται και μετατρέπονται  σε εμπόριο ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αποτελούν  «πρόσθετο κόστος».

Αυτή την αντιαναπηρική πολιτική  σε βάρος των ατόμων με αναπηρία έρχεται να ενισχύσει σήμερα και η εργοδοσία της DT, στον Όμιλο ΟΤΕ.

Αποκαλύπτοντας το «Κοινωνικό  Πρόσωπο»  η Διοίκηση μετά και τις  εισηγήσεις-προτάσεις  από «προνοητικά»   επιχειρησιακά στελέχη της , αρνείται να δεχτεί αιτήματα  εργαζομένων με κινητικά προβλήματα ( παραπληγικοί 73%) για παραμονή  και εργασία στον τόπο διαμονής τους η άλλα  αιτήματα για σοβαρά  προβλήματα υγείας εργαζομένων (καρδιοπάθειες) προκειμένου να διευκολύνει την εργασία τους.
Ήταν επιλογή της Διοίκησης να κλείσει Εμπορικά Καταστήματα πριν από 1 χρόνο και να αναγκάσει συνολικά τους εργαζόμενους να μετακινούνται καθημερινά χωρίς  να καταβάλει καμία αποζημίωση, οδοιπορικά έξοδα-αντίτιμο εισιτηρίου.

 Με αυτό τον τρόπο,
 Υποχρεώνει  και τον εργαζόμενο με κινητική αναπηρία  να μετακινείται καθημερινά  εκτός ορίων νομού,50 χλμ, προσθέτοντας ένα ακόμα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος στον ίδιο και την οικογένειά του.

 Απαιτούμε από  την Διοίκηση,  να  ανακαλέσει και να πάρει πίσω την απόφαση  να σεβαστεί και να προστατέψει  τα δικαιώματα,  τις δυνατότητες και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων με αναπηρίες και προβλήματα υγείας και να πάψει να τους  οδηγεί στην παραίτηση.
 Δεν αρκεί η επίδειξη της «κοινωνικής ευαισθησίας»  πρέπει και να εξασφαλίζεται!!!
 Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν και να αφήσουν πίσω όλους  εκείνους που τους «έταξαν» ότι θα τους σώσουν. Σωτήρες  και λύσεις από τα πάνω δεν υπάρχουν. Στους μικρούς ή τους μεγάλους αγώνες  βρίσκεται η δύναμή μας. Αρκεί να το αποφασίσουμε.
    Κέρδη ,ανταγωνιστικότητα, εργοδότες- με δικαιώματα εργαζομένων- είναι σε ανειρήνευτο πόλεμο.


Παίρνουμε τα δικαιώματα μας στα χέρια μας. Παλεύουμε για  τη ζωή που μας ανήκει.

Επισκέπτες