Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

24 Δεκ 2014

Υπογράφηκε τελικά η νέα ΣΣΕ 2015-2017Υπογράφηκε τελικά η νέα ΣΣΕ 2015-2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ 
ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Την Τρίτη 23/12/2014 συνεδρίασε ξανά έκτακτα το Δ.Σ της Ομοσπονδίας ( 2η φορά σε 3 μέρες). Το θέμα δεν ήταν να συζητήσει επί της ουσίας για τη νέα ΣΣΕ αλλά θέμα «διαδικασίας».
Όσοι, στη συνεδρίαση του Σαββάτου, απείχαν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του σχεδίου της νέας ΣΣΕ ( 17 ΝΑΙ, 4 ΟΧΙ στους 34 παρόντες), αμφισβητούσαν με ανακοινώσεις τους ότι δόθηκε έγκριση «ισχυρή ή ισχνή» και εξουσιοδότηση στον πρόεδρο και τον γραμματέα για υπογραφή.
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και ο φόβος του προέδρου της ΟΜΕ να μην έχουμε «νέα Ιφιγένεια», όπως συνέβη με τη ΣΣΕ του 2005 και τον τότε πρόεδρο, προκάλεσαν μία ακόμη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΜΕ. Στη συνεδρίαση αυτή δόθηκε και το νομικό κείμενο της ΣΣΕ.
Σε κάθε περίπτωση υπήρχε μία ακόμη συνεδρίαση του Δ.Σ, μία ακόμη ψηφοφορία που έδινε τη δυνατότητα σε όποιον δεν κατάλαβε, είχε «νομικές» επιφυλάξεις για τις διατυπώσεις ή σε όποιον ζητούσε μικροβελτιώσεις και συνέχιση των διαπραγματεύσεων ακόμα και σε όσους είχαν διαφορετική πρόταση που δεν μπήκε σε ψηφοφορία ( ας επιλέξουν μόνοι τους αυτοί που απείχαν την πρώτη φορά), να καταψηφίσουν, να απορρίψουν το κείμενο της ΣΣΕ και να επιλέξουμε τον τρόπο αντίδρασης και κλιμάκωση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας σαν εργαζόμενοι.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ επανέλαβε και σε αυτή τη συνεδρίαση την πρόταση της που, μπορεί να περιέχει κάποιες υποχωρήσεις, είναι όμως δυνατόν  να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους:
Απόρριψη του κειμένου και στην ουσία του. Απόφαση για αγωνιστικές , απεργιακές κινητοποιήσεις από 5 Γενάρη και διεκδίκηση μιας Ενιαίας ΣΣΕ που θα δίνει έστω και μικρές αυξήσεις σε όλους υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι εργαζόμενοι της ΟΤΕplus και οι νέοι θα ενταχθούν στην υπάρχουσα ΣΣΕ χωρίς αποκλεισμούς, διαχωρισμούς και εξαιρέσεις με ενιαία, δικαιώματα, ωράριο και κανονισμό εργασίας.
Τελικά μετά από 5 ώρες συνεδρίαση έγινε η ψηφοφορία  με 29 παρόντες!
Τα μέλη της ΠΑΣΚΕ που προέρχονται από τον ΠΑΣΕ αποχώρησαν αφού δήλωσαν ότι η ψηφοφορία ήταν περιττή γιατί υπήρχε εξουσιοδότηση από το προηγούμενο Δ.Σ, και έτσι ο πρόεδρος δεν έγινε «Ιφιγένεια». Τους καταλαβαίνουμε γιατί μόλις πριν από λίγες ημέρες οι συνάδελφοι τους έδωσαν το 65% στις εκλογές του ΠΑΣΕ και έπρεπε κάτι να κάνουν.
Η πρόταση για εξουσιοδότηση και υπογραφή πλειοψήφησε με 16 ΝΑΙ ( ΔΑΚΕ και μέρος της ΠΑΣΚΕ) και 9 ΟΧΙ ( ΕΣΚ, ΑΓ. Συνεργασία – Ενωτική, και 1 από την ΠΑΣΚΕ). Απείχαν ξανά τα μέλη της ΠΑΣΚΕ από COSMOTE αλλά και η ΑΣΕ. Φωνάζουν, λασπολογούν, συκοφαντούν αλλά την ώρα της κρίσης σφυρίζουν αδιάφορα, επειδή δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος όπως πρότειναν. Ελπίζουμε να τους καταλάβουν και όσοι εργαζόμενοι τους ακολουθούν, πιστεύοντας ότι με λεονταρισμούς και φωνασκίες μπορούμε να λύσουμε προβλήματα…
Παρά τις δυσκολίες που αυξάνονται μετά και την υπογραφή μιας ακόμα απαράδεκτης ΣΣΕ, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Να παραμερίσουμε τα εμπόδια τις δυνάμεις που με πράξεις και παραλείψεις υπονομεύουν κάθε αγωνιστική προοπτική και ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας.
ΠΑΜΕ μπροστά, διδαγμένοι από τα όλα τα στραβοπατήματα, με τόλμη στο μόνο δρόμο που θέλει τους εργαζόμενους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ κι όχι ΘΕΑΤΕΣ των εξελίξεων.
Θέλουμε να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχές μας. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ το 2015 !

Επισκέπτες