17 Νοε 2014

H ΕΣΚ ΟΤΕ αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ.



Ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ ΟΤΕ κατήγγειλε τον προκλητικό
εμπαιγμό της εργοδοσίας του ΟΤΕ και αποχώρησε από
τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ.

Την Παρασκευή 14/11 υπήρξε συνάντηση της εργοδοσίας με την ΟΜΕ ΟΤΕ στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ.  Όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση στις 4/11, η Διοίκηση του ΟΤΕ έπρεπε να παρουσιάσει την αντιπρόταση της για την ένταξη των εργαζομένων της Oteplus στον ΟΤΕ. Σε πλήρη αντίθεση με τη δέσμευσή της, η εργοδοσία εμφανίστηκε προκλητική και δήλωσε ότι ποτέ δεν μίλησε για ένταξη αλλά για «ενίσχυση των χαμηλόμισθων» εργαζομένων της Oteplus από το 2015 και αυτό με προϋπόθεση να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε ΣΣΕ μόνο για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ που να της εξασφαλίζει συνολικά όφελος - από την μισθοδοσία - 25 εκ. € το χρόνο.
Επιπλέον εξαιρεί τους εργαζόμενους στα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, call centers, για τους οποίους επανέλαβε την απόφασή της να μεταφερθούν από 1/1/2015 στην e-Value.
Για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση και να εκβιάσει τα πράγματα, επικαλέστηκε το ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν περιορισθεί γιατί η ΣΣΕ έχει λήξει από τις 2/11 και βρισκόμαστε ήδη στη περίοδο της μετενέργειας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Απαίτησε να συνεχίσουμε τη συζήτηση για υπογραφή ΣΣΕ μόνο για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και επανέφερε τις αρχικές της προτάσεις δηλαδή την απαίτηση της για νέες επιπλέον μειώσεις 4% από τον σημερινό μισθό και επαναπροσδιορισμό των επιδομάτων !
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ ΟΤΕ κατήγγειλε τον προκλητικό εμπαιγμό της Διοίκησης του ΟΤΕ και αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση.
Δήλωσε ότι κανείς δεν έχει εξουσιοδότηση να συζητήσει για ΣΣΕ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι της Oteplus και για νέες μειώσεις μισθών και ζήτησε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας για άμεση αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων με κινητοποιήσεις κάθε μορφής.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας «συναίνεσης» και υποταγής των εργαζομένων στην ενίσχυση της θέσης και της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας. Επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που η ΕΣΚ ΟΤΕ που διαχρονικά εκφράζει την αντίθεσή στην εργασιακή ειρήνη και το συμβιβασμό στον οποίο έχουν εγκλωβίσει το κίνημα οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ με τη συνδρομή και των άλλων δυνάμεων. Όσο για την εργοδοσία, καμία έκπληξη . Μέσα στη χρόνια εργασιακή ειρήνη , την ανοχή των εργοδοτικών – κυβερνητικών δυνάμεων (παλιών και νέων) , καλόμαθαν και τα … θέλουν όλα!
Είναι ώρα ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μια πρώτη ΑΜΕΣΗ βροντερή απάντηση στις απαράδεκτες και προκλητικές απαιτήσεις της Διοίκησης με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, με αποφάσεις αγώνα. Να παραμερίσουμε όποιους σταθούν εμπόδιο στο να πάρουν οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πάνω τους την υπόθεση υπογραφής νέας ΣΣΕ.
Η καθολική συμμετοχή μας στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 27ης ΝΟΕΜΒΡΗ , είναι αποφασιστικό βήμα για την υπόθεση της υπογραφής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο .
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ που πέφτουν από το τραπέζι τους, εμείς παράγουμε τον πλούτο που σφετερίζονται με κάθε λογής απολαβές και προνόμια οι διοικούντες και οι μέτοχοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 Νοέμβρη
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Επισκέπτες