23 Νοε 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Καμία συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις της εργοδοσίας
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ …«ΔΗΛΩΣΕΙΣ»

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Μέσα σε όλα που μας φορτώνει καθημερινά στην πλάτη η εργοδοσία, έρχεται και η απαίτησή της για υπογραφή δύο δηλώσεων:  «Ετήσια Δήλωση Κανονιστικής Συμμόρφωση» και «Δήλωση περί Σύγκρουσης Συμφερόντων». Είναι σαφέστατα ενταγμένη στη συνολική στρατηγική του ομίλου – στρατηγική της DEUTSCHE TELEKOM – όπως προκύπτει από το σχετικό με την υπογραφή κείμενο.   
Σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα για «Σύγκρουση συμφερόντων που προέρχονται από πολιτική θέση ή θέσεις σε συμβούλια φορέων» … «ο Εργαζόμενος που συμμετέχει σε τέτοιες δραστηριότητες, οφείλει αφενός να το κάνει εκτός ωραρίου εργασίας», είναι κάτι παραπάνω από σαφείς οι επιδιώξεις της εργοδοσίας να «δέσει χειροπόδαρα» τους εργαζόμενους . Χτυπάει στο ψαχνό και συνολικά, αφού μας θέλει υποταγμένους στις δικές της επιδιώξεις – όλα για το κέρδος, όλα για την εταιρία.
Απαιτεί εκούσια αναίρεση των πολιτικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας. Το πάει μακριά η εταιρία, προχωράει με σχέδιο σε όλους τους τομείς και με το «καρότο και με το μαστίγιο». Επικαλείται τα περί «διεθνώς καθιερωμένης πρακτικής» για να προσδώσει ανάλογο κύρος και βαρύτητα στο όλο θέμα και … να μας τραβήξει πιο εύκολα στην υπογραφή των «δηλώσεων».
Ξεχνάνε όλοι αυτοί πως στην Ελλάδα οι «δηλώσεις» και η απαίτηση για «συμμόρφωση προς τις υποδείξεις» συνδέονται ιστορικά με μαύρες εποχές. Ξεχνάνε επίσης πως, στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που, ούτε δήλωσαν και ούτε υπόγραψαν ….
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, για κάθε εργαζόμενο, εργαζόμενη στον όμιλο. Η  υπογραφή στις δύο δηλώσεις δεν είναι ένα «απλό τυπικό θέμα». Δεν  είναι ούτε «νομικό», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΟΜΕ ΟΤΕ. Είναι βαθιά πολιτικό και συνδικαλιστικό. Είναι ζήτημα δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με αυτά τα ζητήματα δεν «παίζουμε», δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Οι εξελίξεις για τη ΣΣΕ, η ξέφρενη εντατικοποίηση, οι «έρευνες στιγμής», οι έλεγχοι πρόσβασης ( ΑCESS CONTROL), οι «δηλώσεις» κάθε είδους κλπ. είναι δεμένες στην ίδια μαύρη κλωστή. Μας θέλουν «γρανάζια» που θα δουλεύουν συνεχώς στη μηχανή που παράγει ΚΕΡΔΗ…
Αν κάνουμε τώρα πίσω, αν υπογράψουμε κάτω από κάθε είδους φόβους – πιέσεις κλπ. είναι σαν να δενόμαστε οι ίδιοι με τις «αλυσίδες», σαν να περνάμε οι ίδιοι στο λαιμό μας τους «χαλκάδες» της εργοδοσίας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς έχουμε και τη δύναμη να αντισταθούμε με οργανωμένο και συλλογικό τρόπο.
Καλούμε ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ την ΟΜΕ ΟΤΕ κι όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον όμιλο να πάρουν αποφάσεις εναντίωσης στις εργοδοτικές επιδιώξεις. Να ενημερωθούν για τις αποφάσεις αυτές οι εργαζόμενοι με πλατιές ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλες τους τόπους δουλειάς .
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας
Όπως μας διδάσκει ο ποιητής ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ με τους στίχους του
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία .
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ» ΣΑΣ
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ !!!

Υ.Γ. Προς τους διοικούντες κι όλους όσοι συντάσσονται γύρω της για να εξασφαλίζουν το … καθημερινό τους «παντεσπάνι»
Έχετε πολύ θράσος για να απευθύνεστε προς τους εργαζόμενους για θέματα «κινδύνων από τη διαφθορά και τις λοιπές καταστάσεις σύγκρουσης συμφερόντων σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης του Ομίλου ΟΤΕ» …!
Για διαφθορά, συμφέροντα και τα τοιαύτα αφήστε ήσυχους τους εργαζόμενους στον όμιλο που σας τρέφουν με τον πλούτο που παράγουν !

Για διαφθορά, συμφέροντα και τα τοιαύτα ψάξτε όσο θέλετε – αν τολμάτε – στους δικούς σας κύκλους, θα βρείτε μπόλικο υλικό …

Επισκέπτες