6 Νοε 2014

Η ΕΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΓΜΗΣΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΓΜΗΣ
Καμία εμπλοκή, καμία διευκόλυνση στις εργοδοτικές επιδιώξεις.
Μέσα στο «γενικό χαμό», μέσα στην καθημερινή «τρέλα», το κυνηγητό και την εντατικοποίηση που επικρατεί σε όλα τα εργασιακά κύτταρα του ομίλου, έρχεται η  εργοδοσία με την  «έρευνα στιγμής» να σερβίρει – ακόμα μια φορά - το «παραμύθι» της :  «Όλοι μαζί συμμετέχουμε στη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος»
Καμία έρευνα, κανένα ερωτηματολόγιο δεν χρειάζεται για να σκιαγραφήσει και πολύ περισσότερο για να βελτιώσει αυτό που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ομίλου, στα τεχνικά τμήματα, στα φρεάτια, στα τηλεφωνικά κέντρα, στις κολώνες, στα εμπορικά καταστήματα στους κατανεμητές κλπ. Όλο αυτό είναι απόρροια συγκεκριμένης στρατηγικής της εργοδοσίας, που υποτάσσει τα πάντα στο κυνήγι της συνεχούς ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας για τη μεγιστοποίηση των κερδών του ομίλου.
Το ερωτηματολόγιο της  Έρευνας Στιγμής - Pulse Survey που καλούμαστε να συμπληρώσουμε όσο ειλικρινά και αν απαντήσει κάποιος, δεν πρόκειται να βελτιώσει τη θέση, τις συνθήκες εργασίας, το μισθό του. Το ερωτηματολόγιο – που σημειωτέον είναι το ίδιο σε όλες τις εταιρίες ιδιοκτησίας της DEUTSCHE TELECOM – είναι εργαλείο εξυπηρέτησης των δικών της επιδιώξεων και μόνο αυτών.
Στοχεύει στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο η Διοίκηση θα διαχειρίζεται τους εργαζόμενους, θα αποφεύγει τις αντιδράσεις και θα υλοποιεί τη στοχοθεσία της. Μαζί με την «αξιολόγηση», την αναδιοργάνωση, το WFM, είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας ψευδαισθήσεων και αποπροσανατολισμού.
Είναι πρόκληση να μας ζητάνε γνώμη τάχατες για «βελτίωση», αυτοί που κρατάνε χιλιάδες εργαζόμενους σε διαρκή φτώχεια με μισθούς πείνας και απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, με αξιοποίηση του άθλιου αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου. Είναι πρόκληση να θέλουν τη «γνώμη μας» αυτοί που καθημερινά μας πατάνε το γκάζι μέχρι εξόντωσης ….
Σε αυτή την πρόκληση, σε αυτόν τον εμπαιγμό μια απάντηση ταιριάζει. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΕΡΕΥΝΑ», αποκρούουμε τα σχέδια και τις ενέργειες ενσωμάτωσής μας στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Θέλουμε μισθούς – για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, θέλουμε ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, θέλουμε ένταξη ΤΩΡΑ όλων των ΟΤΕplusιτών, θέλουμε ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, θέλουμε 7ωρο πενθήμερο 35ωρο, θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, θέλουμε άμεσα μέτρα για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στους χώρους εργασίας.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ και για αυτήν την ΒΕΛΤΙΩΣΗ παλεύουμε !

Συνάδελφοι ΑΨΗΦΕΙΣΤΕ φιλικές συμβουλές, παραινέσεις ή και απειλές για συμμετοχή στην «ΕΡΕΥΝΑ».  Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στον όμιλο μπορούμε και θα αντιμετωπίσουμε κάθε αυθαιρεσία, από όπου κι αν προέρχεται.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Η «εκκωφαντική» σιωπή της ΟΜΕ, των σωματείων και των λαλίστατων – με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – παρατάξεων, είναι ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και ΣΥΝΕΝΟΧΗ στα σχέδια της εργοδοσίας.

Επισκέπτες