Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

11 Σεπ 2014

Τι θέλει η Αλεπού στο παζάρι;
(ή αλλιώς γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΕ θυμήθηκε τους εργαζόμενους της OTEplus λίγο πριν τις εκλογές;)Το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΣΕ (του σωματείου που καλύπτει τους διοικητικούς και εμπορικούς υπαλλήλους του Ομίλου ΟΤΕ) ξεκίνησε να δέχεται μαζικά τις εγγραφές εργαζομένων της OTEplus, πράγμα που συστηματικά απέφευγε να κάνει τα τελευταία χρόνια εξυπηρετώντας την επιδίωξη του ΟΤΕ για εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων-και αντίστοιχα διαφορετικών μισθών και δικαιωμάτων. Τι τους έκανε να αλλάξουν τακτική και πώς πρέπει να τους αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι;
Αρχικά, το αίτημα οι εργαζόμενοι της OTEplus να καλύπτονται και συνδικαλιστικά από τον ΠΑΣΕ, αλλά και να τους καλύπτει η Συλλογική Σύμβαση του ΟΤΕ ήταν πάγιο αίτημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ, μέσω της  ΕΣΚ εδώ και πολλά χρόνια.
Μη αποδοχή των εργαζομένων της OTEplus θα σήμαινε και εκλογικό κόστος καθώς οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν την ανάγκη ενιαίας οργάνωσης και έκφρασης των εργαζομένων απέναντι στον κοινό εργοδότη-αντίπαλο. Επίσης όμως, από ότι φαίνεται, η ηγεσία του ΠΑΣΕ, συνειδητοποίησε ότι μετά την τελευταία εθελούσια τα μέλη της είχαν μειωθεί δραστικά και χωρίς την εγγραφή των νέων εργαζομένων του ΟΤΕ, δηλαδή της OTEplus, θα έμεναν χωρίς μέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι εγγραφές παίρνονταν, χωρίς από τον ΠΑΣΕ να δίνουν έστω μια ανακοίνωση για τον ρόλο και τη δράση-ποια δράση αλήθεια;- του Σωματείου, ενώ λένε ότι θα σταματήσουν να δέχονται νέες αιτήσεις μετά τις 12 Σεπτέμβρη!!!

Καταδίκασε τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού

Η παράταξη της ΕΣΚ ΟΤΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ, κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή τον διαχωρισμό και την πολυδιάσπαση  των εργαζομένων,  από την εργοδοσία και ακόμη περισσότερο την υιοθέτηση του διαχωρισμού και του αποκλεισμού τους από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Αυτή η τακτική δεν είναι τυχαία. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που διαχωρίζουν τους εργαζομένους εξυπηρετούν τα συμφέροντα τις εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα. Είναι δυνάμεις εχθρικές προς τους εργαζόμενους και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές.
Το επόμενο διάστημα, οι νέες ηγεσίες των σωματείων του ΟΤΕ θα αναλάβουν την ευθύνη να διαπραγματευτούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης στον ΟΤΕ. Τα προηγούμενα χρόνια, αυτές οι ηγεσίες αποδέχτηκαν τις προσλήψεις μέσω θυγατρικών από τον ΟΤΕ, αλλά και πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων του ΟΤΕ. Θα τους επιτρέψεις να συνεχίσουν;
Δυνάμωσε τις ταξικές δυνάμεις
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ, η ΕΣΚ ΟΤΕ, καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν μαζικά στο ΠΑΣΕ, όχι για δώσουμε άλλοθι σε συνδικαλιστικές ηγεσίες εχθρικές προς τα συμφέροντα μας, αλλά για να εκμεταλλευτούμε το δικαίωμα μας στην οργάνωση, να βοηθήσουμε στο ζωντάνεμα και την μαχητικοποίηση των συνδικάτων, απαλλάσσοντας τα από τις δυνάμεις που ανοιχτά μιλούν για κοινά συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών. Να προετοιμάσουμε τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ-δηλαδή και OTEplus και EVALUE-. Συλλογική Σύμβαση που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων χωρίς μειώσεις και διαχωρισμούς.
Γράψου στο ΠΑΣΕ για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς
Μαζί Παλεύουμε για την Ανασύνταξη του Εργατικού Κινήματος
Για Συνδικάτα Αγωνιστικά-Μαζικά-Ταξικά

Επισκέπτες