Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Σεπ 2014

Κάθε θαύμα τρεις ημέρες και το μεγαλύτερο ….τέσσερις!!!
ή αλλιώς,
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ….

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕ 12/9, οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία, μετά από ισχυρές πιέσεις και  των ίδιων των εργαζομένων-αποφάσισαν τελικά να δείξουν την ”μεγαλοσύνη τους” και να δεχτούν εγγραφές εργαζομένων ορισμένου χρόνου της Oteplus.

Το αίτημα αυτό της ένταξης όλων των εργαζομένων –χωρίς αποκλεισμούς- στη συνδικαλιστική δράση η παράταξή μας , η ΕΣΚ , το έθετε σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γ.Α.Σ  εδώ και πολλά χρόνια. Όπως κατέθετε  και την πρόταση:  του ενός σωματείου όλων των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ και μίας  ενιαίας ΣΣΕ για το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου .

Ωστόσο ο χρόνος που δόθηκε για τις εγγραφές των εργαζομένων στις θυγατρικές ήταν μόλις τρεις ημέρες.
Και όποιος προλάβει… το σημαντικότερο όμως ήταν ότι ακόμα και σε αυτό τον περιορισμένο χρόνο
εξαίρεσαν τους εργαζόμενους της e-value, χρησιμοποιώντας άθλια επιχειρήματα, του τύπου «αν θελήσουν να γίνουν μέλη του Συλλόγου είναι καλοδεχούμενοι, από αύριο το πρωί»…
Να είναι μέλη δηλαδή «υπό αίρεση», αφού δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία του Συλλόγου το Δεκέμβρη του 2014 .

Την ίδια στιγμή αυτές οι πλειοψηφίες ανακοινώνουν στο Δ.Σ, την συνένωση  του συλλόγου ΠΑΣΕ με το σύλλογο ΠΣΕΠΟ(εξειδικευμένο προσωπικό) με μεγάλο ποσοστό διευθυντικών στελεχών.
Χωρίς να μας είναι γνωστά με βάση το καταστατικό του συλλόγου:  ο σκοπός ,ο στόχος , και  η στάση των μελών του ΠΣΕΠΟ.

Προφανώς επιδιώκουν να διαμορφώσουν (γνωρίζοντας κάτι παραπάνω) ένα μέτωπο στελεχιακού δυναμικού από τη μια και από την άλλη του λοιπού προσωπικού.
Που δεν έχουν κοινά συμφέροντα, κοινές αρχές –σκοπούς-στόχους.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβεβαιωνόμαστε πλήρως όταν αναφέρουμε  για την αποθέωση  του ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ στα σωματεία του ΟΤΕ.
 Οι δυνάμεις εκείνες που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους είναι δυνάμεις εχθρικές και πρέπει  αυτό να συνειδητοποιηθεί από τους εργαζόμενους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ανασύνταξης όλου του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ, σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση με τη συμμετοχή- συμπόρευση των εργαζομένων και την ανατροπή των συσχετισμών  στις εκλογές που έρχονται, με ουσιαστική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων της ΕΣΚ ΟΤΕ.


Είναι μονόδρομος  η οργάνωση , ο αγώνας , η αντεπίθεση , η ανατροπή, κόντρα στην εργοδοσία και στους αυλικούς της!!!


                                             Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Επισκέπτες