16 Σεπ 2014

Κάθε θαύμα τρεις ημέρες και το μεγαλύτερο ….τέσσερις!!!
ή αλλιώς,
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ….

ΕΣΚ ΟΤΕ για το ΔΣ ΠΑΣΕ 12 ΣΕΠ 2014.doc


Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕ στις 12/9, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, που έχουν την απόλυτη πλειοψηφία, μετά από ισχυρές πιέσεις και  των ίδιων των εργαζομένων-αποφάσισαν τελικά να δείξουν την ” μεγαλοσύνη τους” και να δεχτούν εγγραφές εργαζομένων ορισμένου χρόνου της Oteplus.

Το αίτημα αυτό της ένταξης όλων των εργαζομένων – χωρίς αποκλεισμούς - στη συνδικαλιστική δράση η παράταξή μας, η ΕΣΚ , το έθετε σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γ.Α.Σ  εδώ και πολλά χρόνια. Όπως κατέθετε  και την πρόταση:  του ενός σωματείου όλων των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ και μίας  ενιαίας ΣΣΕ για το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

Ωστόσο ο χρόνος που δόθηκε για τις εγγραφές των εργαζομένων στις θυγατρικές ήταν μόλις τρεις ημέρες. Και όποιος προλάβει… Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι ακόμα και σε αυτό τον περιορισμένο χρόνο εξαίρεσαν τους εργαζόμενους της e-value, χρησιμοποιώντας άθλια επιχειρήματα, του τύπου «αν θελήσουν να γίνουν μέλη του Συλλόγου είναι καλοδεχούμενοι, από αύριο το πρωί»…
Εκτός δηλαδή από εργαζόμενοι “υπό ομηρία” να είναι και μέλη «υπό αίρεση», με περιορισμένα δικαιώματα, αφού δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία του Συλλόγου το Δεκέμβρη του 2014.

Την ίδια στιγμή αυτές οι πλειοψηφίες, ενώ αρνούνται την συνένωση σε ένα σωματείο για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, ανακοινώνουν στο Δ.Σ του ΠΑΣΕ την συνένωση  με το σύλλογο ΠΣΕΠΟ (εξειδικευμένο προσωπικό) με μεγάλο ποσοστό διευθυντικών στελεχών.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβεβαιωνόμαστε πλήρως όταν αναφέρουμε για την αποθέωση  του ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ στα σωματεία του ΟΤΕ.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

 Τι περιμένεις από τις δυνάμεις εκείνες που δεν δέχονται ως μέλη, τους πιο σκληρά εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους, με τους δυσμενέστερους όρους, από την e-value και ενέταξαν μπροστά στις εκλογές τα διευθυντικά στελέχη; Ποια συμφέροντα θέλουν να εκπροσωπήσουν και αρνούνται την ενότητα όλων των εργαζομένων των θυγατρικών(e-value) στο Σύλλογο ΠΑΣΕ, για την  από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και σε ταξική κατεύθυνση με τη συμμετοχή- συμπόρευση των εργαζομένων, με ουσιαστική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων της ΕΣΚ ΟΤΕ να δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Είναι μονόδρομος  η οργάνωση, ο αγώνας, η αντεπίθεση, η ανατροπή, κόντρα στην εργοδοσία και στους αυλικούς της!!!

                                             Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.
 

Επισκέπτες