Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Σεπ 2014

«Λουκέτο» και στο …ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ !


Ένας ακόμα κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα:
ΓΚΑΡΑΖ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΦΥΛΑΞΗ 

Η διοίκηση μέσα από την «κολυμβήθρα» της διαβούλευσης ουσιαστικά παρουσίασε την απόφασή της να τερματίσει – έως το τέλος του χρόνου - και το ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΟΤΕ. Πρόκειται για οργανικό κομμάτι του ΟΤΕ – λειτουργεί εδώ κι αρκετά χρόνια, στο κτίριο του πρώην ΜΗΧ. ΚΕΝΤΡΟΥ - κι εκτυπώνει τους λογαριασμούς των συνδρομητών ΟΤΕ και Cosmote. Βγάζει σε πέρας με ποιότητα, ταχύτητα και οικονομία μια απαραίτητη δουλειά, χάρις στο έμπειρο δυναμικό και στον  διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό.
Η εργοδοσία – με τα στελέχη που συμμετείχαν στη χτεσινή διαβούλευση – δεν μπόρεσε να αντικρούσει τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που αντιπαρατέθηκαν στην απόφασή της με τη σαθρή επιχειρηματολογία περί οικονομίας κλπ. Αφού δεν μπορούσαν να στηρίξουν την προωθούμενη επιχείρηση κλεισίματος του ΕΚΤ.ΚΕΝΤΡΟΥ, αντιπαράθεσαν το «πασπαρτού» της στρατηγικής επιλογής της εταιρίας. Ποτέ δεν αμφιβάλαμε ότι η διοίκηση έχει τη στρατηγική της,  αυτό όμως δεν αποτελεί «ελευθέρας» για να κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει κι όπως  θέλει. Να το επαναλάβουμε, άβυσσος χωρίζει τα συμφέροντα της DEUTSCHE ΤΕLECOM  με αυτά των εργαζομένων.
Για εμάς το ζήτημα παραμένει ανοιχτό από τη θέση μας για την  αναγκαιότητα  διατήρησης της λειτουργίας του ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Οι πάντες κρίνονται για τις αποφάσεις που παίρνουν και πολύ περισσότερο για τη στάση τους απέναντι τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα κι όλο το άγριο πρεσάρισμα των εργαζομένων.
Το κλείσιμο του ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, είναι ένας ακόμη κρίκος στη  μακρά αλυσίδα της υποβάθμισης - διάλυσης των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, του κλεισίματος του ΓΚΑΡΑΖ, της παραχώρησης ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΦΥΛΑΞΗΣ σε ιδιωτικές εταιρίες-εργολάβους και πάει λέγοντας. Είναι ώρα – δίχως άλλη καθυστέρηση – εξαγωγής συμπερασμάτων για την πορεία των πραγμάτων και την κατάσταση της ΟΜΕ κι όλου του συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Η εργοδοσία του ομίλου «παίζει μπάλα» στο γήπεδο της εργασιακής ειρήνης και της λογικής της κοινότητας συμφερόντων εργαζομένων εταιρίας. Αξιοποιεί στο έπακρο όλο το φιλομονοπωλιακό πλαίσιο της κυβέρνησης και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που υπηρετεί – σε όλη την έκτασή του – τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της εργατικής τάξης (κύρια) και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Δεν έχουμε τελειώσει με τα παραπάνω. Έχουμε μπροστά μας το κρίσιμο θέμα της διεκδίκησης μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο. Εχουμε μπροστά μας τα βάσανα της εντατικοποίησης της εργασίας. Αποφάσεις για κλείσιμο επιχειρησιακών μονάδων και παραχώρηση - διάθεση του έργου τους σε τρίτες εταιρείες. Έχουμε μπροστά μας την υλοποίηση ενός ιδιότυπου «καταμερισμού έργου και υπηρεσιών» που επιβάλει  η DT (προμήθειες, λογιστήριο, ανθρώπινο δυναμικό, κλπ.) και τη μεταφορά τους σε θυγατρικές που δημιουργεί σε διαφορετικές χώρες στο εξωτερικό …(Μπρατισλάβα, Βουκουρέστι  κλπ.). Ο καταμερισμός αυτός, όχι μόνο αποδυναμώνει την αυτόνομη λειτουργία του ΟΤΕ αλλά μειώνει και τις θέσεις εργασίας και ας θριαμβολογούν για δήθεν «διασφάλιση» τους.
Η εργοδοσία είναι ισχυρή γιατί έχει με το μέρος της την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, τα ενδοτικά συμβιβασμένα συνδικάτα, όμως δεν είναι παντοδύναμη. Ο υπολογίσιμος παράγοντας είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που θα πετάξουν στα άχρηστα τις ψευτιές περί «προστασίας» κι όσα άλλα τάζουν (ψιθυριστά) οι συνδικαλιστές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΑΣΟΚ, διάφοροι «ανεξάρτητοι» κι άλλοι υπερεπαναστάτες (βλέπε ΑΣΕ). Όσο για τα καλέσματα αγωνιστικής συμπόρευσης της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που θέλει το κίνημα δεμένο στο άρμα της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία αξία. Φτάνει να δούμε τη θέση των εργαζομένων, «κομμάτια και θρύψαλα», σε άλλες χώρες που έδρασαν αντίστοιχες κυβερνήσεις κεντροαριστερής διαχείρισης στα πλαίσια της Ε.Ε.
Σε αντίθεση με τις κορώνες , τους ψευτολεονταρισμούς της ΟΜΕ ΟΤΕ, ΠΕΤ, ΠΑΣΕ κλπ. , να δούμε κατάματα την αλήθεια :

1.    Το ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των εργαζομένων και της εργατικής τάξης συνολικά και ποιον θα στοχεύει το κίνημα με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του.

2.    Τη μεγάλη σημασία της θέσης – πρότασης της ΕΣΚ ΟΤΕ για ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΤΕ. Θέση που συναντάει την καθολική σχεδόν αποδοχή των εργαζομένων αλλά την άρνηση από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ κλπ. που θέλουν τα σωματεία ‘’μαγαζάκια’’ τους για τη διατήρηση του ελέγχου του κινήματος. Υποκρίνονται πως θέλουν την «ενότητα» των εργαζομένων, αλλά η πράξη τους διαψεύδει πανηγυρικά.

3.    Την επιτακτική ανάγκη ανασύνταξης όλου του κινήματος στον όμιλο σε αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και ανατροπή των συσχετισμών στις επερχόμενες εκλογές με αποφασιστική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων της ΕΣΚ ΟΤΕ

4.    Την ένταξη όλων των εργαζομένων – χωρίς καμία εξαίρεση – στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση, με συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς και σθεναρή αντίσταση σε κάθε μέτρο που είναι ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – Λαϊκή περιουσία

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, οι ταξικές δυνάμεις στον ΟΤΕ, δεν βλέπουμε τα πράγματα αποκομμένα από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο, ο όμιλος εταιριών ΟΤΕ , δεν είναι «όαση» ή νησίδα μέσα στην ελληνική οικονομία .
Όσα γίνονται στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, η λυσσαλέα επίθεση των μονοπωλίων στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου,  οι εξαγορές – συγχωνεύσεις, σηματοδοτούν την ανάγκη της κλαδικής οργάνωσης των εργαζομένων – βλέπε ΣΕΤΗΠ – και την δημιουργία μιας ομοσπονδίας στον κλάδο, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ορθώσουμε το δικό μας μέτωπο σε αυτό της DT, της WIND, της VODAFONE κλπ. που αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ με ταυτόχρονο άγριο ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Ξέφτισαν τα παραμύθια τους για τα καλά της «απελευθέρωσης» των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ στα πλαίσια της ΣΥΝΘΗΚΗΣ του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ της οικονομίας της αγοράς με ανταγωνισμό. Ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους, για το λαό γενικότερα είναι ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα καλύπτει το σύνολο των σύγχρονων αναγκών σε όλους τους τομείς.
Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το κάλεσμα του  ΠΑΜΕ.
 ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΝΕΙ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Αυτό στον όμιλο ΟΤΕ μεταφράζεται σε ανυποχώρητη οργάνωση και πάλη κόντρα στη στρατηγική της εργοδοσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Επισκέπτες