Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Αυγ 2014

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν …μαγειρεύουν

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Το καλοκαίρι πάει προς τη λήξη του. Οι δυσκολίες που ζήσαμε, ο καθένας με τον τρόπο του, έχουν κοινή ρίζα, την πολιτική που μας φτωχαίνει συνέχεια για να έχουν οι επιχειρήσεις φτηνό-πάμφθηνο το εμπόρευμα που λέγεται εργατική δύναμη. Η «ανάκαμψη» για την οποία μιλάνε – όταν και όποτε έρθει – δεν θα φέρει τίποτα καλύτερο, το αντίθετο μάλιστα. Θα ριζώσει – μέχρι τον επόμενο κύκλο της κρίσης – στα ‘’θεμέλια’’ των τσακισμένων μισθών – εργατικών δικαιωμάτων, στους ξέφρενους ρυθμούς εντατικοποίησης της εργασίας.
Το φθινόπωρο έρχεται φορτωμένο νέα βάρη για τους μισθωτούς – συνταξιούχους - άνεργους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Έχουμε τον ΕΝΦΙΑ – πρώην ΕΕΤΗΔΕ - την πληρωμή της επόμενης δόσης φόρου εισοδήματος κι όλα τα ‘’καλά’’. Καμία εμπιστοσύνη στο «κλίμα» που καλλιεργούν ενόψει ΔΕΘ. Τα όποια ψίχουλα κι αν αναγγείλουν, να ξέρουμε τι μας περιμένει: Επίθεση στο Ασφαλιστικό, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, πρόσθετα βάρη λόγω των ελλείψεων στους τομείς  Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας. Οι συζητήσεις για αλλαγή του «μείγματος διαχείρισης» είναι στο έδαφος της ίδιας στρατηγικής, που υποτάσσει τα πάντα στους στόχους της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» και «στήριξη της ανάπτυξης» για να εξυπηρετείται καλύτερα  το κεφάλαιο. Αυτή τη σημαία μας καλούν να σηκώσουμε και να ξεχάσουμε ότι ανάμεσα στα δικά μας συμφέροντα κι αυτά του κεφαλαίου, υπάρχει … ΑΒΥΣΣΟΣ!.
Τα  γεγονότα, ο πόλεμος σε ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΓΑΖΑ, ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΛΥΒΥΗ, άλλες χώρες της Αφρικής δείχνουν την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.Τις επιπτώσεις των επιλογών - συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και συνασπισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ κ.λπ.). Η υπόθεση του εμπάργκο, η ματαίωση των εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Να κρίνουμε πολύ αυστηρά και να βγάλουμε συμπεράσματα από τη σιωπή των άλλων δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Χρειάζεται ετοιμότητα και επαγρύπνηση  γι΄αυτά που έρχονται !
Σε αυτό το δύσκολο για όλη την εργατική τάξη τοπίο, θα ξεδιπλωθούν το επόμενο πεντάμηνο, οι εκλογές σε όλα τα σωματεία εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φάνηκε η «γύμνια» των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλων όπως οι «ακομμάτιστοι» και η ΑΣΕ που δεν έπαψε – ούτε στιγμή – να επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ, στο ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ.  Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις  ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ο καθένας ταμπουρωμένος στο «φέουδό» του δούλεψε για την καλλιέργεια του εδάφους της «εργασιακής ειρήνης», της συναίνεσης με την εργοδοσία. Χρεώνονται στο ακέραιο, τον εκφυλισμό του κινήματος, την έλλειψη οποιαδήποτε προσπάθειας για οργάνωση και πάλη κόντρα στην εργοδοσία και την αντιλαϊκή πολιτική.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ – παρά το δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων – ήταν παρούσα μέσα στους χώρους δουλειάς  στα σωματεία και την ΟΜΕ, με θέσεις, με προτάσεις με αγωνιστικό πλαίσιο πάλης. Αποκάλυψε όλες τις εργοδοτικές επιδιώξεις, είχε σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα δεν άφησε κανένα ζήτημα αναπάντητο-και μέσα στο κατακαλόκαιρο . Δεν έπαψε  στιγμή να καλεί σε δράση από τα κάτω κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή. Είναι η μόνη δύναμη που έβαλε καθαρά και πάλεψε το θέμα της ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους και ενός σωματείου με αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό στην κατεύθυνση της ανασύνταξης και αναζωογόνησης του κινήματος. Στις εκλογές που έρχονται, καλούμε σε κοινή δράση, αγωνιστική συμπαράταξη, συντονισμό και οργάνωση κάθε εργαζόμενο, εργαζόμενη που δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση και θέλει να το παλέψει, με ψηλά το κεφάλι.  Το κάλεσμα είναι καθαρό αγωνιστικό, δεν έχει ιδιοτέλεια και σχέσεις εξυπηρέτησης οποιοδήποτε είδους. Οι φωνές των «σειρήνων», του αποπροσανατολισμού  θα είναι πολλές στο επόμενο διάστημα, για αυτό  σας καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση-ετοιμότητα. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΚ –ΟΤΕ την αταλάντευτη δύναμη της Συνέπειας και του Αγώνα.
 Τηλ. Επικοινωνίας:
Σιτζάνης Νίκος       6979444675    ΟΜΕ ΟΤΕ          Ρουτζούνη Ευανθία   6979665137  ΠΑΣΕ ΟΤΕ
Περράκης Αλέκος  6973381970     ΠΕΤ ΟΤΕ          Ψυλλάκος  Νίκος        6974734941  Cosmote

Επισκέπτες