Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

25 Αυγ 2014

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Ζούμε καθημερινά – μέσα από τις αντίστοιχες εικόνες – τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων σε μια σειρά χώρες από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή. Οι λαοί σε Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και επιδιώξεων.
Οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση των «τζιχαντιστών» σε ΙΡΑΚ και ΣΥΡΙΑ, η στήριξή τους από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την προώθηση των γεωπολιτικών τους σχεδίων και τώρα η επίκληση του κινδύνου, για να δικαιολογήσουν νέες επεμβάσεις, αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για το σύνολο των λαών της ευρύτερης περιοχής.
Η επίσημη Ελλάδα, τόσο μέσα από την ΕΕ όσο και μέσα από το ΝΑΤΟ, μπαίνει όλο και πιο βαθιά στους ενδοϊμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, παίρνει μέρος στα πολεμοκάπηλα σχέδια – βλέπε και την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού «ΑΜΥΝΑΣ» στις ΗΠΑ. Δίνουν και παίρνουν η ελληνική συμμετοχή σε ασκήσεις και γυμνάσια στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και της διαπάλης για τους ενεργειακούς πόρους, τους δρόμους διακίνησης πετρελαίου-φυσικού αερίου. Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.
Η αστική τάξη της Ελλάδας διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της στα πλαίσια των ανακατατάξεων και συγκρούσεων που συντελούνται. Θέλει μερτικό στη μοιρασιά της λείας. Τα ευχαριστήρια των ΗΠΑ – στο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ – για τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια , είναι η καλύτερη ένδειξη-απόδειξη για το τι κρύβεται πίσω από τους κομπασμούς για Ελλάδα πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή….
Τίποτα το κοινό δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα του εργαζόμενου ελληνικού λαού με αυτά των εφοπλιστών και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων, που κέρδισαν και κερδίζουν από τους πολέμους και τις επεμβάσεις σε βάρος των λαών.
 Στις 4-5 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί – στην ΟΥΑΛΙΑ -  η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στο επίκεντρό της, η ενίσχυση της δυνατότητας και ικανότητας του ΝΑΤΟ να παρεμβαίνει όπου τα συμφέροντα των μονοπωλίων  απαιτούν  τη δύναμη των όπλων για να επιβληθούν.
Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΠΣΕ) οργανώνει – στις 30 Αυγούστου – Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ. Στο σχετικό κάλεσμα επισημαίνει πως «το  ΝΑΤΟ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη, πιο δυνατή και επιθετική στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο», ότι «αποτελεί εχθρό για την ειρήνη, εχθρό των λαών» και πως «η διάλυσή του πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όσους υπερασπίζονται την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, μαζί με το δικαίωμα κάθε λαός να παλεύει για την αποδέσμευσή από αυτό».
Η ΣΙΩΠΗ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των παρατάξεων – κινήσεων και στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ , δεν είναι τυχαία. Καμώνονται τους ανίδεους για να καλύψουν την κυβέρνηση και τα κόμματα που πίσω από τις «αντιμνημονιακές» κραυγές κρύβουν τη συμφωνία τους στη στρατηγική που εντάσσεται η ΕΛΛΑΔΑ και η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αυτή η υποκρισία,  είναι  επικίνδυνη για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα αφού όλα όσα εξελίσσονται κυοφορούν κινδύνους γενικευμένου πολέμου. Η ιστορία του καπιταλισμού, των κρίσεων και των πολέμων προσφέρει πολύτιμα διδάγματα για την εργατική τάξη που δεν πρέπει να αγνοούνται και να υποτιμούνται.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, οι ταξικές δυνάμεις στον όμιλο  βάζουν τον καθένα μπροστά  στις ευθύνες του. Το κάλεσμά μας είναι σαφές ουσιαστική συμμετοχή  στην παγκόσμια ημέρα δράσης του ΠΣΕ, με συνελεύσεις-συζητήσεις στους χώρους δουλειάς  με θέμα :   ΝΑΤΟ – απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, χωροφύλακας των συμφερόντων του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης να υψώσουμε τείχος ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια.
Ξέρουμε πως όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο φτωχός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος.

Επισκέπτες