Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Ιουλ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΣΥΖΗΤΗΣΗ , TETAΡΤΗ 16/7 στις 6.30 μ.μ.


Εργαζόμενη, εργαζόμενε στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Στο κάμα του καλοκαιριού , αποδεικνύεται – ακόμα μια φορά  πως η αντεργατική – αντιλαϊκή μηχανή κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , δουλεύει  στο φουλ. Το ένα μετά το άλλο περνάνε από τη βουλή νομοσχέδια που ενισχύουν ποικιλότροπα τα μεγάλα μονοπώλια σε βάρος της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.Το βάθεμα της ιδιωτικοποίησης του τομέα της Ενέργειας σε συνδυασμό με το ‘’σπάσιμο’’ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ  σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ενταγμένα. Η επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ , δείχνει πως η αντιλαϊκή πολιτική κι ο αυταρχισμός αποτελούν αχώριστο ζευγάρι. Όταν δεν πιάνουν η διαβολή , η συκοφαντία , ο «κοινωνικός αυτοματισμός» έρχεται το κράτος με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο , να αποκαταστήσει το «νόμος και τάξη».
Σε αυτό το τοπίο , η κατάσταση στον κλάδο όλο και χειροτερεύει σε βάρος των εργαζομένων σε όλη την έκταση το πλέγματος  μισθοί – δικαιώματα – εργασιακές σχέσεις – ωράρια. Οι μεγάλοι όμιλοι με τον ΟΤΕ ‘’πρώτο στο χορό’’ , δίνουν μια καθαρή εικόνα του «παράδεισου» του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού στην «ελεύθερη αγορά» τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής. Η άνοδος των μεν (μονοπωλίων) συμβαδίζει με τη δική μας κάθοδο σε όλους τους τομείς. Το «δεν πάει άλλο» , που ακούγεται – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – στους χώρους δουλειάς του ομίλου , θα μείνει κούφια λόγια , αν δεν πάρει σάρκα και οστά με οργάνωση και αγώνα, με εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων, να αλλάζουμε τα πράγματα όταν αποφασίζουμε να ορθώσουμε το δικό μας μέτωπο , στην εργοδοσία και τα κάθε είδους τσιράκια της.
Tα όσα ‘’σέρνονται’’ στους χώρους δουλειάς , μόνο τυχαία δεν είναι . Εχουν πηγή τις δυνάμεις που χρόνια τώρα μας σέρνουν από ήττα σε ήττα σε πορεία ουράς στην εργοδοσία και τη στρατηγική της. Πολλοί εργαζόμενοι εκφράζουν θετική γνώμη για τις θέσεις και τη στάση της ΕΣΚ , συντελούνται διεργασίες στη συνείδηση των εργαζομένων. Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την επιτάχυνσή τους. Η ΕΣΚ , οι ταξικές δυνάμεις στον ΟΤΕ , το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ είναι το μόνο σίγουρο συνδικαλιστικό στήριγμα όλων των εργαζομένων , ανεξάρτητα από χρόνο εργασίας , ειδικότητα κλπ. Με κεντρικό άξονα την – καίριας σημασίας θέση – για μια ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , ένταξη όλων των εργαζομένων σε αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο , ένα ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  με 7ωρο, 5νθήμερο,35ωρο , βάζει στην άκρη κάθε προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων . Δημιουργεί προϋποθέσεις
αγωνιστικής ενότητας και πάλης για κατάκτηση όλων των παραπάνω που καταργούν το άθλιο καθεστώς των απαράδεκτων μισθών και της ανυπαρξίας δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων που προσλαμβάνονται μέσω ΟΤΕplus.   
Mε αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις , χωρίς ‘’ήξεις αφίξεις’’ και ψεύτικες υποσχέσεις του διαδρόμου (σαν αυτές των άλλων δυνάμεων) απευθύνουμε αυτή την ανοιχτή ειλικρινή πρόσκληση για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στον κλάδο , στον όμιλο και την ουσιαστική οργάνωση της πάλης μας για την ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και τη μια και  ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ όλων των εργαζομένων στον όμιλο. Η συζήτηση με αποφασιστική σημασία για τη συνέχεια των εξελίξεων σε όφελος των εργαζομένων θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2014 , ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΣΥΛ. ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Αγ.Φιλοθέης 5β (πίσω από τη μητρόπολη).
Μην σκύβεις το κεφάλι , ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και πάλη

Επισκέπτες