7 Ιουλ 2014

ΠΑΡΑΝΟΜΗ H ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ - ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΠΑΡΑΝΟΜΗ H ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ
 ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Ξεκίνησαν με ένα οχετό συκοφαντιών κατά των εργαζομένων και ένα όργιο παραπλανητικής προπαγάνδας για τα «οφέλη» από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Δεν τους βγήκε αφού οι εργαζόμενοι παρά τις απειλές κυβέρνησης-βιομηχάνων είχαν καθολική σχεδόν συμμετοχή σε όλες τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ. Δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, με τη μαζική παρουσία των ταξικών δυνάμεων και τη στήριξη άλλων κλάδων και τοπικών φορέων. Έγιναν συλλαλητήρια σε ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΚΟΖΑΝΗ και στην ΑΘΗΝΑ.

Συνεχίζουν την επίθεση με δοκιμασμένο – σε ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους μετρό κλπ. – όπλο της επιστράτευσης ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη – και κατά περίπτωση – καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Αυταρχισμός και αντιλαϊκή πολιτική πάνε μαζί, όποιο κοστούμι κι αν φοράνε οι εκάστοτε κυβερνώντες. Βαφτίζουν σαν «δημόσιο συμφέρον», τα συμφέροντα των μονοπωλίων που είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από την «απελευθέρωση» της ενέργειας, το σπάσιμο της ΔΕΗ σε επιμέρους εταιρίες και την ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ να καταδικάσουν τον κυβερνητικό, κρατικό αυταρχισμό και την απύθμενη κυβερνητική υποκρισία που πάει να καλύψει την επίθεση στους εργαζόμενους σε όλους όσοι αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική της. 

Να δυναμώσει και να γιγαντωθεί η αλληλεγγύη από τη μεριά όλων των εργαζομένων στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να απαντήσουμε ενιαία στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Κανένας να μη ξεγελαστεί από το «πρόβατο» που κρύβει το λύκο. Έχουν στο στόχαστρό τους όλους τους εργαζόμενους. Χτυπάνε κάθε φορά αυτόν που ‘’σηκώνει κεφάλι’’, θέλουν να μας τσακίσουν για να επιβάλουν το νέο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Να μη φοβηθούμε από τις  απειλές κυβέρνησης – βιομηχάνων, την  επίκληση του νόμου και της τάξης, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Επισκέπτες