Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Ιουλ 2014

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μετά την εφαρμογή του ΠΣ Siebel η κατάσταση στην Πληροφορική, όπως είχαμε εκτιμήσει, είναι εκτός ελέγχου. 
Ατελείωτες υπερωρίες, αφόρητη πίεση προς τους εργαζόμενους και απαιτήσεις να γίνουν «ταχυδακτυλουργοί» για να καλύψουν τα πολλά προβλήματα της εφαρμογής. Προβλήματα που, αν και ήταν βέβαιο ότι θα προκύψουν, οι διοικούντες επέλεξαν να παραβλέψουν, «για να μην χάσουν το στόχο», υιοθετώντας τη γνωστή, πλέον, τακτική των τελευταίων χρόνων «Όσα δεν υποστηρίζουν τα ΠΣ, τα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην Πληροφορική με ατελείωτες ώρες δουλειάς». 
 Σ΄ αυτό το πλαίσιο τα στελέχη της εταιρίας απαιτούν από συναδέλφους, ενώ έχουν δουλέψει το 8ωρο τους, να επιστρέψουν στην δουλειά μετά από 2-3 ώρες και να δουλέψουν μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας. Να δουλέψουν τα Σαββατοκύριακα, να δουλέψουν από το σπίτι ...να ζουν για να δουλεύουν!!!
Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς τους συναδέλφους που σήμερα «τραβάνε το κάρο από τις λάσπες» έχουν κριθεί ως ανεπαρκείς (!) κατά την αξιολόγησή τους κινδυνεύοντας με απόλυση. 
Παρόμοια, είναι η κατάσταση στα καταστήματα και στα Τμήματα Υποστήριξης Πωλήσεων και Τηλεφωνικά Κέντρα όπου οι συνάδελφοι βάλλονται τόσο από τους πελάτες όσο και από τους διοικούντες. 
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα απαράδεκτα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στον ΠΑΣΕ αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους : «την κακή εμπειρία του πελάτη» και τις… «επιπτώσεις στη φήμη και στα έσοδα της επιχείρησης» ως το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει από την εφαρμογή του Siebel. 

Για τους εργαζόμενους όμως στον ΟΤΕ, κουβέντα. Πιο εργοδοτικός πεθαίνεις....!!! 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, 
• Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς των διοικούντων - «υπευθύνων», γιατί oύτε οι υπερωρίες είναι υποχρεωτικές, ούτε η δουλειά τα Σαββατοκύριακα.
• Οργανωθείτε στα σωματεία, τόσο στα επιχειρησιακά όσο και στο κλαδικό ΣΕΤΗΠ. 
• Eνισχύστε τις ταξικές δυνάμεις στον Όμιλο ΟΤΕ, την ΕΣΚ – ΟΤΕ, έμπρακτα ώστε να συντονίσουμε την δράση μας 
• Μη φοβάστε. Αντισταθείτε σε όσους μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο. 
Είναι κριτήριο η στάση όλων μας απέναντι στις απαιτήσεις των εργοδοτών. 
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ

Επισκέπτες