Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Ιουλ 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ αύριο ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΗ στις 7 μ.μ.
Χαλκοκονδύλη & 3ης Σεπτεμβρίου .
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , σταθερή στην υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου – προχωράει στη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας, της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», η οποία θα πάρει το 30% της παραγωγής και εμπορίας  της σημερινής ΔΕΗ και θα πουληθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους. Στην ίδια κατεύθυνση , κινούμενη ετοιμάζει την πώληση ενός ακόμη μέρους (17%) από τη μητρική εταιρεία σε «στρατηγικό επενδυτή».
Πίσω από τις φανφάρες της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της άλωσης του τομέα ενέργειας από τα μονοπώλια του κλάδου , η αλήθεια είναι πως το νομοσχέδιο αυτό είναι συνέχεια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε πολύ πριν τα μνημόνια και υπηρετεί την στρατηγική της Ε.Ε για την πλήρη απελευθέρωση –ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Από τη μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν ακριβά με τις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Ακόμα πάνω από 350.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης θα χειροτερέψει την κατάσταση. Είναι στο ‘’φούρνο’’ νέες αυξήσεις για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά (καταναλώσεις μέχρι 800kwh) από 1 ΙΟΥΛΗ.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ηλεκτρικής Ενέργειας «ωφελήθηκαν» με τη … συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την κατάργηση της σταθερής εργασίας, την άνθηση των
εργολαβιών με μεροκάματα πείνας και απλήρωτης εργασίας.
Στις εξελίξεις συνέβαλαν αρνητικά με τη στάση τους οι δυνάμεις – εκτός ΠΑΜΕ – που δέχτηκαν – στήριξαν την «απελευθέρωση» της ενέργειας , το σπάσιμο της ΔΕΗ σε επιμέρους εταιρίες. Θυσίασαν σε αυτό το βωμό και την ασφάλισή των εργαζομένων  (αυτασφάλιση) για να ανοίξουν δρόμο στα μονοπώλια , αφού η ΔΕΗ «ρούφηξε» το μόχθο των εργαζομένων – ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
Λύση προς όφελος του λαού είναι η πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό κόντρα στην Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις της. Για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, θα σχεδιάζει τα ενεργειακά έργα με πανεθνικό σχεδιασμό, επιστημονικά, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας.
Με αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και καλούμε σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για τη ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας. Καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης-εκφοβισμού των εργαζομένων από την κυβέρνηση κι άλλων ηχείων των μονοπωλίων. Σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ, αύριο ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΗ στις 7 μ.μ. Χαλκοκονδύλη & 3ης Σεπτεμβρίου .

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Επισκέπτες