Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

26 Ιουν 2014

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


TO OZON ΣΤΑ ΥΨΗ - ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΝΟΨΕΙ
ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ

Τα δεδομένα για τον ατμοσφαιρικό ρύπο του όζοντος έδειξαν υψηλή στάθμη στην Αθήνα, με υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού. Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας, δόθηκαν συμβουλές για άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος, μετά το απόγευμα - όπως αναγγέλθηκε - δεν μας καθησυχάζει αφού συχνά - πυκνά το πρόβλημα θα εμφανίζεται στην ατμόσφαιρα της Αθήνας με όλες τις δυσμενείς επιδράσεις - συνέπειες στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε

αυτούς που κινούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Από τη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – εν όψει καύσωνα – διατυπώνονται συστάσεις για : Αποφυγή της ηλιοθεραπείας και της βαριάς σωματικής εργασίας και άσκησης …για τις ημέρες του καύσωνα.

Με δεδομένο ότι ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, ασκεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα σε εξωτερικούς χώρους, το ζήτημα που τίθεται είναι κάτι παραπάνω από σαφές :

Ø     Άμεση λήψη μέτρων από τον όμιλο για την αποφυγή κινδύνων και άλλων δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία των εργαζομένων σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος

Ø     Συνολικό πλαίσιο μέτρων προστασίας της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων για όλη τη θερινή περίοδο με έμφαση στις μέρες που η θερμοκρασία περνάει τα όρια ….

Ø     Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων συνθηκών (θερμοκρασίας - υγρασίας και κατάλληλου κρύου πόσιμου νερού) σε όλα τα κτίρια του ομίλου

Ø     Ιδιαίτερα μέρα για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (αναπνευστικά – υπέρταση κλπ.)
Γνωστού όντος ότι στον όμιλο το κυνήγι των ‘’στόχων’’ δεσπόζει κι η εντατικοποίηση δίνει και παίρνει – κάτω από τη μύτη της ΟΜΕ, της ΠΕΤ, του ΠΑΣΕ κλπ. – καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποχωρούν σε καμία πίεση για εργασία κάτω από συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Θέτουμε όλους τους  υπεύθυνους (συνδικαλιστικά και εταιρικά) στον όμιλο ΟΤΕ, μπροστά στις ευθύνες τους, που θα καταλογιστούν στο ακέραιο όσο κι αν προσπαθούν – με το καλό και το άγριο – να επιβάλουν το νόμο του εργοδότη, δηλ. το νόμο της ζούγκλας στους χώρους εργασίας σε όλες τις εταιρίες.  

Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνουν βήματα συσπείρωσης των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση και μαζική αντίδραση σε κάθε είδους αυθαιρεσία όσο κι αν καμουφλάρεται με το περιβόητο διευθυντικό δικαίωμα.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, οι ταξικές δυνάμεις σε όλες τις εταιρίες του ομίλου δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη υπεράσπισης της υγείας, της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζόμενων σε όλους τους τομείς.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ –ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ,
ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,
 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Επισκέπτες