Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

22 Απρ 2014

Απόσπασμα από τοποθέτηση της ΕΣΚ-ΟΤΕ για την Οteplus, στην Γ.Α.Σ του ΠΑΣΕ τον 11ο του 2013

…. “ Να πάμε στην OTEPLUS. Οι εργαζόμενοι της OTEPLUS, «απασχολήσιμοι» μάλλον, γιατί αυτοί οι νέοι, που είναι παιδιά μας, δεν αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενοι, αμείβονται με τους μικρότερους μισθούς των 189 ευρώ και των 350 καθαρά και με τα λιγότερα δικαιώματα..
Θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα. Ποιος άλλος, εκτός από τη Διοίκηση ωφελείται με τέτοιες αμοιβές;;; Ανασφάλεια, δανεική εργασία.. Γιατί τόσα χρόνια, ιδιαίτερα από τον Μάη του 2012, που επιτακτικά έμπαινε το θέμα από την ΕΣΚ σε όλα τα Δ.Σ, για λήψη απόφασης για διεκδίκηση Σ.Σ.Ε για την OTEPLUS,  πάντα επικρατούσε (από τις πλειοψηφίες) η γραμμή της «κοινωνικής ειρήνης».. και της σιωπής.
Μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς ρήξη;
Ήταν και είναι σαφής και κατηγορηματική η αντίθεση μας, στην απαράδεκτη κατάσταση και στον διαχωρισμό  μεταξύ των εργαζόμενων .
Το διαχωρισμό σε βάρος των νέων εργαζόμενων και κυρίως στις θυγατρικές.
Θα φέρω ένα παράδειγμα, έχει αξία. Σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης, μετά από ένα «μεγαλεπήβολο σχεδιασμό ανάπτυξης»,  οι team leaders ζήτησαν από το προσωπικό της OTEPLUS να ζωγραφίσουν τον εργαζόμενο στη Εταιρία.
Σχεδόν στο σύνολο τους  οι εργαζόμενοι, αποτύπωσαν στο χαρτί έναν εργαζόμενο που πέφτει στο κενό και το σχόλιο, του «αρμόδιου-ειδικευμένου στο management», ήταν: ότι είναι πολύ αισιόδοξο γιατί η ζωγραφιά έχει χρώματα!!!
Εμείς λοιπόν θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε, όπως χρόνια κάνουμε και τώρα ακόμη περισσότερο, για μια ΣΣΕ σε όλο τον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Γιατί βασική επιδίωξη της ΕΣΚ στα χρόνια που πέρασαν ήταν να ανταποκριθεί στο καθήκον της συσπείρωσης και στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων. Για τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και την ενίσχυση του αγωνιστικού διεκδικητικού πλαισίου. Επίσης επιδίωξη μας ήταν και είναι η ενότητα δράσης των εργαζόμενων, η διαμόρφωση συσπείρωσης και μετώπου πάλης και η αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υποτάσσονται και συμφιλιώνονται με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά συμφέροντα. Η όποια καθυστέρηση σε αυτό το καθήκον, οφείλεται στο ότι ο προσανατολισμός δεν έγινε υπόθεση όλων των παρατάξεων στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Όμως τώρα συνάδελφοι βαραίνει αυτή η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ενωμένου και δυνατού πόλου, απέναντι στην επίθεση του εργοδότη. Εμείς ως παράταξη ,αυτή τη πρόταση τη θέσαμε και τον Ιανουάριο του 2013 και στο Δ.Σ της ΟΜΕ.
 Και  σε αυτή τη δράση θα προσανατολιστούμε στο επόμενο διάστημα. Αντιδρούν στη συνένωση για ένα συνδικάτο όσοι δε θέλουν την ενότητα και την ένωση της δύναμης μας, την αποτελεσματικότητα του ενιαίου αγώνα.
Αντιδρούν όσοι στενόμυαλα και καιροσκοπικά βάζουν παραταξιακά οφέλη πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων.
 Η ΕΣΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να στηρίξουμε τη δημιουργία ενός ενιαίου συνδικάτου ώστε να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της λαίλαπας που έχει ξεσπάσει και απειλεί τα εργασιακά δικαιώματα και την ίδια τη δουλειά μας. Είναι η στιγμή που κάθε λογής συντεχνία - που  για χρόνια κρατούσε δέσμιους και διαιρεμένους τους εργαζόμενους- πρέπει να σπάσει. Όσοι νεοπροσληφθέντες και να εγγραφούν ως μέλη στα σωματεία θα είναι εύκολη λεία όταν η εργοδοσία το αποφασίσει.
Εμείς σαν ΕΣΚ ΟΤΕ σας καλούμε να απομονωθούν όσοι ευνοούν την διάσπαση των εργαζόμενων για να περνάνε πιο εύκολα τα σχέδια της όποιας κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Για αυτό και σήμερα δε θα ψηφίσουμε ούτε τον Διοικητικό ούτε το πρόγραμμα δράσης που δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι πίσω από την πραγματικότητα και τις ανάγκες που έχουμε ως εργαζόμενοι, όταν ακόμα και ως πρόσχημα η συντεχνία έχει συντριβεί. Αύριο την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι…”

                     Σήμερα, σας καλούμε να διεκδικήσουμε αποφασιστικά.
                                    Καμιά καθυστέρηση καμιά αναμονή.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με επαναφορά των κατώτατων μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση
  •  Υπογραφή Ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ χωρίς διαχωρισμούς σε Μητρική εταιρία και Θυγατρικές, με ένταξη στα αντίστοιχα ανά κατηγορία μισθολογικά κλιμάκια της υπάρχουσας ΣΣΕ του ΟΤΕ.
  • Άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των εκτάκτων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις θυγατρικές  (ΟΤΕplus, e-Value, Mellon κ.λ.π) με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από τον ΟΤΕ.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Λέμε  όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
  • Έναν νέο ενιαίο ΕΚΠ που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και να προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος.
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών του ομίλου ΟΤΕ.

Ψηλά το κεφάλι!
Ανοίγουμε το δρόμο για το αύριο.
Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά   την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!
  
1η ΜΑΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10:00 π.μ.

Επισκέπτες