Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

10 Απρ 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Προς το Δ.Σ. της ΟΜΕ ΟΤΕ,  τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων (πανελλαδικών-τοπικών) των εργαζόμενων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ  

 

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


Τη μέρα που οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, έδωσε – για ακόμη μια φορά – τις εξετάσεις της στο κεφάλαιο, την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και την κυβέρνηση.

Υιοθέτησε τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας και καταδίκασε με βαριές ποινές 21 έως 23 μήνες φυλάκιση τους χαλυβουργούς που όρθωσαν μέτωπο στο άντρο του ΜΑΝΕΣΗ την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ.

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή με ακράδαντη την πεποίθηση πως ο μεγαλειώδης 9μηνος αγώνας των χαλυβουργών δεν αμαυρώνεται, είναι ψηλά στη συνείδηση της εργατικής τάξης, ψηλά στη συνείδηση της νεολαίας και πλατιών λαϊκών στρωμάτων.  

Η νίκη των χαλυβουργών κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στο αστικό κράτος τους μηχανισμούς, το κεφάλαιο και το δούρειο ίππο τους –τους κάθε λογής συμβιβασμένους - στο κίνημα, δεν αλλάζει από μια δικαστική απόφαση.

Στον κρίσιμο τομέα των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ που εργαζόμαστε να βάλουμε όπου και όσο μπορούμε σοβαρά εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων
και των όποιων συνεργών τους.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ συνεπής προς τις αρχές και την ευθύνη της να μην υποστέλλει τη σημαία της ταξικής πάλης σε καμία στιγμή, εκφράζει την καταδίκη της στην απόφαση αυτή και την αλληλεγγύη της στους χαλυβουργούς που δεν σκύβουν το κεφάλι. 

Καλούμε – τώρα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση – όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, να πάρουν θέση να καταδικάσουν την κατάπτυστη απόφαση, να ενημερώσουν τα μέλη τους, όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία τους, να δυναμώσουν την ενότητά τους και με τους ταξικούς αγώνες, να τσακίσουν κάθε μηχανισμό του βάρβαρου συστήματος που σαπίζει και κάνει τη ζωή μας μαρτύριο.

Σε όσα έγιναν σε βάρος μας, σε όσα ακολουθούν να υψώσουμε ατσάλινο τείχος, που σήμερα θα τους εμποδίσει να υλοποιήσουν όσα προβλέπουν οι νόμοι τους κι αύριο θα τους στείλει εκεί που είναι η θέση τους, ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας.

Επισκέπτες