Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Απρ 2014

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΑΠΡΙΛΗ


ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΑΠΡΙΛΗ

Μαζικά στην συγκέντρωση στις 10 π.μ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ

Σε όλη την έκταση του ομίλου, η κατάσταση χειροτερεύει με τη συνεχή πίεση, την εντατικοποίηση για να τα «βγάλουμε πέρα», να πιάσουμε τους «στόχους»! Είμαστε λιγότεροι (κατά 3.000 μετά την τελευταία «εθελούσια»), βγάζουμε περισσότερη δουλειά, φέρνουμε περισσότερα κέρδη στην εργοδοσία ( κατά 94 εκ. ευρώ από τη μείωση των δαπανών μισθοδοσίας) κι όμως θέλουν κι’ άλλα. Τα θέλουν όλα .

Η συμφωνία της συγκυβέρνησης με την ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ («τρόικα») για μείωση των εργοδοτικών εισφορών, περικοπή στις τριετίες των ανέργων κλπ. είναι μέτρα ενίσχυσης της θέσης των μονοπωλιακών ομίλων και του κεφαλαίου. Ενισχύουν τις θέσεις τους σε βάρος της εργατικής τάξης συνολικά.

Η πρόσφατη απαράδεκτη συμφωνία ΓΣΕΕ – εργοδοτικών οργανώσεων καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια με τους μισθούς πείνας των 586 και 511 ευρώ. Ο «εταιρισμός» και η επίτευξη λύσεων που προβάλουν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, είναι ο δούρειος ίππος του κεφαλαίου για την υποταγή της εργατικής τάξης στις αξιώσεις του. Αυτή η απαράδεκτη συμφωνία ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους κλάδους και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί η προοπτική επιδείνωσης της κατάστασης για μας και τις οικογένειές μας είναι δεδομένη αν δεν υψώσουμε τείχος αντίστασης και διεκδίκησης εργασίας και ζωής με αξιοπρέπεια.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί  δεν ανεχόμαστε να μας κλέβουν το μέλλον. Γιατί δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα με την αναμονή ή την ανάθεση λύσεων στις δυνάμεις της υποταγής  και τους αυτόκλητους σωτήρες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί  δεν ανεχόμαστε το άθλιο καθεστώς της ομηρίας των ατομικών συμβάσεων για λίγους μήνες, τους διαχωρισμούς στους μισθούς με βάσει την ηλικία, τη δανεική εργασία.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·           Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των κατώτατων μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση

·           Υπογραφή Ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ χωρίς διαχωρισμούς σε Μητρική εταιρία και Θυγατρικές, με ένταξη στα εισαγωγικά μισθολογικά  κλιμάκια αυτά της
υπάρχουσας ΣΣΕ του ΟΤΕ.

·           Άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των εκτάκτων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις θυγατρικές (ΟΤΕplus, e-Value,Mellon κ.λ.π) με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από τον ΟΤΕ.

·           Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Λέμε  όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

·           Έναν νέο ενιαίο ΕΚΠ που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και να προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος.

·           Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών του ομίλου ΟΤΕ.

Η επιτυχία της απεργίας στις 9 Απρίλη είναι στα χέρια κάθε εργαζόμενου, εργαζόμενης. Τίποτα δεν πρέπει να αλλάζει για εμάς, χωρίς εμάς.

 Με τους εργαζόμενους σε ρόλο θεατή, σε θέση αναμονής, τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Το μικρότερο κακό προετοιμάζει το έδαφος για το μεγαλύτερο.

Κανείς εργαζόμενος στη δουλειά στις 9 ΑΠΡΙΛΗ. Απεργούμε καθολικά.

Επισκέπτες