Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Απρ 2014

1η του Μάη 2014

1η του Μάη 2014
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις απεργιακές αγωνιστικές συγκεντρώσεις της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Στο ίδιο έργο θεατές, βλέπουμε την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που διαχειρίζονται τις υποθέσεις του κεφαλαίου, να προσπαθούν να μας πείσουν να περιμένουμε «άσπρη ημέρα» από την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Το «εθνικό σχέδιο ανάπτυξης» της κυβέρνησης, προμηνύει νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νέα βάρη στους εργάτες, νέα κίνητρα κι άφθονο χρήμα στους κεφαλαιοκράτες! Πετάνε στα μούτρα των ανήμπορων τα ψίχουλα του «πλεονάσματος» σε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας και ψήφων.
Στην απεργία της 1ης Μάη για τον ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, δύο κόσμοι είναι αντιμέτωποι. Οι εργατοϋπάλληλοι μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα από τη μια πλευρά και το κεφάλαιο μαζί με τους πολιτικούς - συνδικαλιστικούς του υποτακτικούς από την άλλη. Από το ματωμένο ΣΙΚΑΓΟ του μέχρι σήμερα συνεχίζεται η ταξική αναμέτρηση. Όποια μάσκα κι αν φορέσουν δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν. Το αίμα κι ο ιδρώτας των εργατών, τρέφει τα κέρδη τους. Όποιο βήμα έκανε η εργατική τάξη, στο δρόμο της ταξικής πάλης έγινε με οργάνωση, αγώνες και θυσίες.
Με τη μαζική – καθολική συμμετοχή μας στις συγκεντρώσεις για τον ταξικό γιορτασμό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ :
ΤΙΜΑΜΕ τους νεκρούς εργάτες, τους πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας, όλους τους αγώνες μας ενάντια στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα τσιράκια του.
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει μισθούς – ημερομίσθια –δικαιώματα - συντάξεις, την πολιτική που γεννάει φτώχεια και ανεργία,
ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ μέτωπο στα νέα σχέδια για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των τριετιών – χρονοεπιδόματος και νομοθετική ακύρωση του δικαιώματος στην απεργία.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια παραμερίζοντας τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της «εργασιακής ειρήνης» και τους νέους «σωτήρες» που θέλουν να μας σύρουν πίσω από τους «υγιείς» επιχειρηματίες!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας.
Οι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ με τη συμμετοχή μας στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, κάνουμε σε κάθε κατεύθυνση σαφή τη θέλησή μας για:

Ø       ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με αυξήσεις στους μισθούς και ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για το σύνολο των εργαζομένων, με κατάργηση του καθεστώτος της δανεικής εργασίας μέσω θυγατρικών ή τρίτων (OTEplus, E-Value, Optimal, ΜΕΛΛΟΝ κ.λ.π).

Ø         Ταυτόχρονα η συμμετοχή μας είναι ένα βροντερό μήνυμα πως δεν ‘’μασάμε’’ τα ψέματά τους και θέλουμε μια ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση κόντρα στη σημερινή διαίρεση και τα μαγαζιά των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κι αυτών που βολεύονται με την ύπαρξη πολλών σωματείων.

Την 1η ΜΑΗ 

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα

στην ΑΘΗΝΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10 π.μ.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ !

Επισκέπτες