Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

11 Μαρ 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Για 7η  συνεχόμενη χρονιά η Διοίκηση Ομίλου ΟΤΕ εφαρμόζει μονομερώς την αξιολόγηση των εργαζομένων    ΟΤΕ – ΟΤΕplus για το έτος 2013.
 Αποδεικνύεται ότι οι συζητήσεις  και η επιδίωξη όσων μιλούσαν   για «ένα άλλο αξιολόγιο κοινά αποδεκτό» δεν οδήγησαν  πουθενά, γιατί κάτι τέτοιο δεν ήταν  στις προθέσεις της Διοίκησης. H αξιολόγηση - και αυτό έχει ξεκαθαρίσει   στην πράξη- όπου και αν έχει εφαρμοστεί, δεν έχει στόχο να βελτιώσει και να κάνει καλύτερο τον εργαζόμενο.

 Η αξιολόγηση γίνεται και θα γίνεται με τα κριτήρια της Διοίκησης!!!

 Είναι ένα εξαιρετικό «εργαλείο» για την Διοίκηση που, όταν το θελήσει θα γίνει άλλοθι και για απολύσεις εργαζομένων, προς το παρόν υπονομεύει τη συλλογικότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους. Δημιουργεί ανταγωνισμούς και  απογοητεύσεις, όταν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, με εντολές και κατευθύνσεις άνωθεν, χειροτερεύουν  οι τρέχουσες  βαθμολογίες σε σχέση με τις προηγούμενες. 

Επισημαίνουμε ότι τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων από την αφετηρία του - έτος αξιολόγησης  2007 έως και το 2013 - είναι η αποθέωση του Διευθυντικού Δικαιώματος. Αποτέλεσαν  και θα αποτελέσουν την «προκρούστεια  κλίνη»  για το παρόν και το μέλλον των εργαζόμενων. Δεν αναβαθμίζεται η θέση του εργαζόμενου αλλά «επικαιροποιείται» ο βαθμός υποταγής και συμφωνίας  του με τον εργοδότη, μέσω των ερωτηματολογίων.

 Ωστόσο, να μην υποτιμήσουμε το ρόλο των πλειοψηφιών στο Σ.Κ  που μέχρι τώρα δεν γνωρίζουν και δεν ξέρουν τίποτα, ποιούν για άλλη μια φορά την «νήσσα» . Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και τον χαρακτήρα αυτών των δυνάμεων. Δεν είναι τυχαία η στάση τους! Είναι οι ίδιες δυνάμεις σε ΟΜΕ –ΠΑΣΕ-ΠΕΤ  που δημιουργώντας «επιτροπές διαλόγου» έστρωναν το δρόμο στη Διοίκηση ότι μέσα από  συγκεκριμένες προτάσεις θα μπορούσε να υλοποιηθεί μία «καλή αξιολόγηση»!!!

 Αυτοαναιρείται η ίδια η Διοίκηση όταν, μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις εργαζομένων με τα προγράμματα στο τέλος του 2013,  χρήζει ως «αξιολογητές» εργαζόμενους που δεν είχαν καμιά αντίληψη-αρμοδιότητα –ευθύνη  για το προσωπικό που καλούνται να κρίνουν.

 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,

 Όταν όλοι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τη Διοίκηση  «χάρη των επιδόσεων μας  έχουμε  συμβάλλει», με τον καλύτερο τρόπο στα  οικονομικά αποτελέσματα του 2013 για τον Όμιλο ΟΤΕ… και εδώ ακριβώς προσμετράμε την αξία μας και κρινόμαστε καθημερινά, με βάση τον πλούτο που παράγουμε!!!

 Ακριβώς για αυτό καλέσαμε από την πρώτη στιγμή το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ να διασφαλίσει. Ότι   οποιαδήποτε αξιολόγηση και αν επιλέξει η διοίκηση, δεν θα επηρεάζει τις απολαβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτό από την πρώτη χρονιά αρνηθήκαμε και δεν συμμετείχαμε, σε όποια μορφή επέλεξε κάθε φορά η διοίκηση.                                               

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη!

 Καλούμε τους συναδέλφους,

Να μην συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης. Όσοι επιμένουν να αναφέρουν παρατηρήσεις στην ηλεκτρονική μορφή της αξιολόγησης, ας το κάνουν  με σχόλια –ενστάσεις- αντιρρήσεις χωρίς να κάνουν αποδοχή, χωρίς να δώσουν έγκριση ολοκλήρωσης μέσω συστήματος .

 Να είναι σε επαγρύπνηση και σε  οποιοδήποτε εκβιασμό να μη φοβούνται.


Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ.

Επισκέπτες