Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Φεβ 2014

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΩΝ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

 Συνάδελφοι , εργαζόμενοι , εργαζόμενες στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ

Γίνεται πράξη ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , με την παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις κεντρικές επιτροπές του Οργανισμού και από εκεί στις Υγειονομικές Περιφέρειες. 
Στην ουσία συγκυβέρνηση και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ κλείνουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Περιορίζονται ακόμα περισσότερο – με το νόμο για την ΠΦΥ – οι όποιες δωρεάν υπηρεσίας υγείας έχουν απομείνει.
Δυναμώνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας , μεταφέρουν το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις δικές μας πλάτες : Μείωση(*) των δαπανών στο υπουργείο Υγείας κατά 19,7%, στον ΕΟΠΥΥ μείωση κατά 30%, στα κρατικά νοσοκομεία μείωση κατά 32% και στη φαρμακευτική δαπάνη μείωση κατά 15%. * ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο του  2013.
Με τις περικοπές δαπανών , τα τεράστια κενά – ελλείψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών, επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. 
Δεν «νοικοκυρεύουν» - όπως λένε , υποκριτικά- εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν και την ΠΦΥ, προς όφελος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. 
Δεν χωράνε άστοχες κραυγές σε ανώδυνη για τα σχέδιά τους κατεύθυνση. Χρειάζεται άμεση απάντηση από το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Η πρώτη απάντηση που δόθηκε από αγωνιστικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές κι άλλους φορείς του κινήματος να έχει την ανάλογη με το μέγεθος της επίθεσης συνέχεια.

Þ    ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2 από το πρωί μαζική αγωνιστική παρουσία στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Þ    ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 6 μ.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΝΟΙΑ και την πορεία προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø      ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ø      Αποκλειστικά δημόσια ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλο το λαό

Ø      Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην ΥΓΕΙΑ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ – ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ !

Επισκέπτες