Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

29 Ιαν 2014

Κανένα Κατάστημα να μην κλείσει- έχουν ήδη κλείσει αρκετά


Κανένα Κατάστημα να μην κλείσει- έχουν ήδη κλείσει αρκετά

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Η Διοίκηση Ομίλου ΟΤΕ, πιστή στον σχεδιασμό και στην πάγια στόχευση της, προχωρά στην υλοποίηση των αποφάσεων της, με κλείσιμο 22 εμπορικών Καταστημάτων πανελλαδικά. Ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την επίθεση που έχει εξαπολύσει στους εργαζόμενους των καταστημάτων  με πρόσχημα το λειτουργικό κόστος.

Ξεκινώντας από το 2008  η Διοίκηση θέτει ως στόχο το κλείσιμο 280 εμπορικών καταστημάτων.  Επιδιώκει να απαλλαγεί από κάθε έργο ή υπηρεσία που θεωρεί ότι με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της (κέρδη )  είναι μη κερδοφόρο ή ελλειμματικό.

Ξεριζώνει δηλαδή με κάθε τρόπο και την παραμικρή υποψία για παροχή και κάλυψη κοινωνικών – λαϊκών αναγκών μέσω των τηλεπικοινωνιών.

 Έτσι, κλείνει τα πρώτα 140 καταστήματα με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι δεν είναι παραγωγικά ή κερδοφόρα.

 Το 2011 προχωρά σε κατάργηση 79 εμπορικών καταστημάτων και 61 σημείων εξυπηρέτησης  στο όνομα της «διατήρησης της βιώσιμης κερδοφορίας της».

Σήμερα 6 χρόνια μετά, έχοντας υλοποιήσει απαρέγκλιτα την αρχική της στόχευση, εκμεταλλεύεται τις συνθήκες της παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης και της έντονης «κινητικότητας» στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, με τα μονοπώλια του κλάδου να διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα είναι ανταγωνιστικότερος, αποφασίζει επιπλέον συρρίκνωση της Εμπορικής λειτουργίας της
με 22 καταστήματα.

 Αφού  στο μεταξύ έχει:  μετακινήσει-αποσπάσει-εντατικοποιήσει-χειροτερεύσει τον επαγγελματικό  και τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων εργαζομένων στο Δίκτυο Καταστημάτων. Που πρώτοι από όλους τους άλλους εργαζόμενους «ένιωσαν στο πετσί τους», την καταστρατήγηση  του σταθερού – πλήρους ωραρίου, τις βάρδιες, το σπαστό ωράριο, το κυνήγι των «άπιαστων» στόχων, τον ανταγωνισμό, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. 

Η Διοίκηση αρνείται επιδεικτικά να προβεί σε προσλήψεις που είναι αναγκαίες για τη στελέχωση των Καταστημάτων- όταν, ειδικά μετά και τις αποχωρήσεις πολλών εργαζομένων από το  Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ  μέσω των  «εθελούσιων προγραμμάτων» 2012- 2013- έχει μεγιστοποιήσει τα κέρδη της μέσω της μείωσης μισθολογικού αλλά και  λειτουργικού της κόστους.

 

Ανασύνταξη και Αναπροσανατολισμός του Συνδικαλιστικού Κινήματος

ΤΩΡΑ

 

Ως ΕΣΚ-ΟΤΕ, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει από το 2008 αλλά και αργότερα με κάθε τρόπο ότι, όσο η κρίση θα οξύνεται και θα βαθαίνει  τόσο οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι πιο οδυνηρές..

Έχουμε επιβεβαιωθεί πλήρως στις θέσεις μας και στις εκτιμήσεις μας για την πορεία των εξελίξεων στο χώρο των Εμπορικών Καταστημάτων και συνολικά, τόσο για τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας  όσο και του κεφαλαίου γενικότερα.

Έχουμε επισημάνει με κάθε τρόπο ότι όσο η στάση των πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η υποταγή και η  συναίνεση στους στρατηγικούς στόχους της εργοδοσίας : κερδοφορία –ανταγωνιστικότητα, τόσο η Διοίκηση θα έχει το περιθώριο να προχωρά στη χρήση του Διευθυντικού Δικαιώματος, υλοποιώντας τους σχεδιασμούς  και  τις αποφάσεις της.

 Είναι η ώρα να αναρωτηθούμε τι κίνημα χρειάζεται σήμερα :

 Να αναζητά λύσεις ανώδυνες (μέσω προσχηματικών διαλόγων – διαβουλεύσεων) αλλά οι εργαζόμενοι να  χάνουν διαρκώς …μένοντας στη γωνία,  ή ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, οργανωμένο- μαζικό  που να μπορεί να  συγκρουστεί  και να ανατρέπει τέτοιου είδους αποφάσεις.  

 

Καμιά υποταγή στις αποφάσεις της Διοίκησης.

Κανένα Κατάστημα να μην κλείσει- έχουν ήδη κλείσει αρκετά.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ  ΩΣ ΕΧΟΥΝ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Επισκέπτες