Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Δεκ 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ 16 &17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
16 &17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η Διοίκηση Ομίλου ΟΤΕ με τη "φόρα’’ που της δίνουν η πληθώρα των αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα «μείωσης προσωπικού» (βλέπε απολύσεων), προχωρά με αποφασιστικότητα στον επόμενο στόχο,πάντα μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής της για συνολική αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς. Έτσι με «fast track» διαδικασίες μέσα σε λίγες ώρες από την συνάντηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, το πρωί της Πέμπτης- και σαν έτοιμη από καιρό-αποφασίζει και διατάσσει τη μετακίνηση των 240 εργαζομένων  από την Υπηρεσία Καλωδιακών Βλαβών  για να στελεχώσουν τα Τ.Τ.Λ.Π της Αττικής. Στην πράξη καταργεί τις ΚΑΛΩΔΙΑΚΕΣ!  Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια στη μακριά αλυσίδα ανάλογων κινήσεων της εργοδοσίας με κοινό γνώρισμα την ενίσχυση της θέσης της σε βάρος των εργαζομένων.
Με τις κινήσεις τους - μέσα σε δύο χρόνια - κατάφεραν ή θέλουν να πετύχουν μέσα από τις εθελούσιες αποχωρήσεις-απολύσεις να απομακρύνουν οριστικά 3.000 εργαζόμενους κύρια τεχνικούς. Στόχοι της εργοδοσίας: η εντατικοποίηση - σε αφόρητο βαθμό - της εργασίας και η διάλυση βασικών τομέων, λειτουργικών σχημάτων - λογιστηρίων, εργαστηρίων, Η/Μ- Η/Π εγκαταστάσεων - με κατάργηση θέσεων εργασίας. Στον τομέα των Καλωδιακών Βλαβών στοχεύουν σε συνεργεία (διμελή-τετραμελή) σε τεχνικά τμήματα και έδρες Διαμερισμάτων. Απαξιώνουν συνολικά το έργο των τεχνικών τμημάτων και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην οριστική παράδοση του δικτύου χαλκού σε εργολάβους («εξωτερικούς συνεργάτες»).

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΑΚΩΝ,
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ü      Να καλυφθούν τώρα όλες οι θέσεις των εργαζομένων που αποχώρησαν και θα αποχωρήσουν με ισάριθμες  προσλήψεις προσωπικού από τον ΟΤΕ.
ü      Να μην καταργηθεί καμία θέση εργασίας.
ü      Να μην καταργηθούν οι ειδικότητες των εργαζομένων και ισοπεδωθούν μέσα από το «ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές» 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να απολύονται εργαζόμενοι και να προσλαμβάνονται δούλοι με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα!  Η πρόσληψη χαμηλόμισθων, η διατήρηση των αντεργατικών δεσμών των ΟΤΕplus, e-value ,mellon κλπ.  υπονομεύει συνολικά τη θέση όλων των εργαζομένων και σαν τέτοια πρέπει να συναντήσει την ενιαία αντίθεση των εργαζομένων του ομίλου.
Τώρα να διεκδικήσουμε συνολικά - με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα -  την υπογραφή Ενιαίας Σ.Σ.Ε, που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους νέους εργαζόμενους σε όλο το φάσμα του ομίλου παράλληλα με την πάλη για την κατάργηση των θυγατρικών (δουλεμπορικών).
Η ΕΣΚ ΟΤΕ πήρε την ευθύνη -στην ΠΕΤ-ΟΤΕ- και μέσα από την αγωνιστική και μαζική απάντηση που έδωσαν οι ίδιοι οι  εργαζόμενοι το πρωί της Παρασκευής στη συνέλευση στο κτίριο της Δαγκλή, καλούμε σε οργανωμένο αγώνα με τις δύο (2) παναττικές εικοσιτετράωρες απεργίες 16 και 17/12.
Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων της Αττικής στις απεργιακές  κινητοποιήσεις. Να βρεθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας στις Καλωδιακές.  

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 16 και 17/12 στις 8 το πρωί  

ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Επισκέπτες