Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

25 Νοε 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΜε την ενεργοποίηση των ημερομηνιών – από 18/11/2013 των  νέων προγραμμάτων «οικειοθελούς αποχώρησης» και κυρίως των προγραμμάτων «απόλυσης» του προγράμματος Β, η Διοίκηση ομίλου ΟΤΕ, έχει επιδοθεί σε έναν συνεχή εκβιασμό απέναντι στις εργαζόμενες Υποστήριξης των προγραμμάτων Β3.
Εκβιάζει και τρομοκρατεί τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα, με επιχειρήματα του τύπου: 
  •    ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΑΝ ΜΕΙΝΕΤΕ;
  •   ΑΝ ΦΥΓΕΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ….   Ή ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ !
  •   ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ. 
Να θυμίσουμε ότι στην κατηγορία των καθαριστριών είναι σήμερα 150 εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης και 80 μειωμένης.  Βιάζεται ο εργοδότης να παραδώσει το συγκεκριμένο τομέα – κι άλλους στη συνέχεια – για να απαλλαγεί από  υπάρχοντες μισθούς, δικαιώματα κλπ. Μισθοί πείνας, μισή ασφάλιση, ανυπαρξία δικαιωμάτων είναι καθεστώς στις εργολαβικές εταιρίες καθαρισμού…
Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας. Στον
εμφανιζόμενο με  «κοινωνικό πρόσωπο» ΟΤΕ – με κερδοφορία 252,6 εκατομμυρίων ευρώ (γ΄τριμήνου 2013)-  δεν ‘’χωράνε’’ για να εργάζονται με αξιοπρέπεια αυτές οι εργαζόμενες. Προηγήθηκε το ξεζούμισμα κι ακολουθεί το πέταμα, χωρίς καμία διασφάλιση.
Γιατί πως θα διασφαλίσουν το μέλλον τους όταν υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν και μειωμένη απασχόληση στο ΙΚΑ με ΒΑΡΕΑ ένσημα, πριν τον ΟΤΕ και όταν από το 2011 ενσωματώθηκαν στον ΟΤΕ και έγιναν πλήρους απασχόλησης αυτά δεν είναι ΒΑΡΕΑ.  Πότε θα προλάβουν να καταμετρηθούν αυτά τα ένσημα και ποιος θα το κάνει όταν οι υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού !!!
Τι σύνταξη θα πάρουν και πότε; Μπορεί μια «τροπολογία» να διασφαλίσει τη μια ή την άλλη κατηγορία εργαζομένων μπροστά στις επερχόμενες νέες σαρωτικές αλλαγές; Η εργοδοσία εξωθεί τις εργαζόμενες, να αναλάβουν οι ίδιες το ρίσκο ώστε να προωθήσει παραπέρα τα σχέδια «εκσυγχρονισμού» και μείωσης του «λειτουργικού κόστους». 
Οι εξελίξεις αυτές συντελούνται στο έδαφος της «εργασιακής ειρήνης» που καλλιέργησαν από κοινού η εργοδοσία με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Οι μεγαλόστομες υποσχέσεις που εδώ και δύο χρόνια αποπροσανατόλιζαν,  για «την τακτοποίησή τους»… και  οι «αγωνιστικές» κορώνες των άλλων δυνάμεων, δεν αμφισβήτησαν ποτέ τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας. 
Μόνο στο δρόμο που καλούν οι ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ, υπάρχει ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ.

Επισκέπτες