Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Νοε 2013

24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 6ης Νοέμβρη.


Σκέψου,  ζύγισε …αποφάσισε

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Είμαστε στο παρά πέντε μιας κρίσιμης ημέρας, της 24ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής  απεργίας της 6ης Νοέμβρη. Γνωρίζουμε – από πρώτο χέρι – τους προβληματισμούς που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι στην απεργία της Τετάρτης 6 Νοέμβρη. Θέλουμε να θέσουμε στην κρίση ορισμένες σκέψεις, πριν από τη λήψη της τελικής απόφασής σου για τη συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.
1.      Η κατάσταση που βιώνουμε δεν ήρθε σαν ‘’κεραυνός εν αιθρία’’. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής, των μέτρων που απαιτεί η στρατηγική του κεφαλαίου για την αντιμετώπιση της κρίσης με τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
2.      Είναι τεράστιες οι ευθύνες των πλειοψηφιών που άφησαν το κίνημα απροετοίμαστο στον πόλεμο των δυνάμεων του κεφαλαίου, που καλλιέργησαν αυταπάτες για ‘’λύσεις’’ μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο», τις εκπτώσεις στους μισθούς και τις ανάγκες μας σε όλους τους τομείς.
  1. Οι αγώνες που έγιναν – πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη περίοδο - δεν απέτρεψαν τα μέτρα, τους δυσκόλεψαν όμως, τους καθυστέρησαν, ξεσκέπασαν το χαρακτήρα της πολιτικής τους, δημιούργησαν προϋποθέσεις – βάσεις για καλύτερη συνέχεια.
  2. Οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, είναι μέρος του προβλήματος, εμπόδιο στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς και τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος. Αν δεν τους παραμερίσουμε αγωνιστικά με πρωτοβουλίες – οργάνωση ‘’από τα κάτω’’ δεν πάμε ούτε βήμα μπροστά, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου.
  3. Αν σήμερα δειλιάσουμε, αν κάνουμε πίσω μπροστά στην απεργία, ‘’στρώνουμε’’ το δρόμο για νέα χειρότερα μέτρα.
  4. Μια 24ωρη απεργία, βεβαίως, δε φέρνει τον κόσμο ανάποδα, ή καλύτερα η απεργία που έχουμε μπροστά μας, δεν έχει κανείς την αυταπάτη ότι θα ανατρέψει σε λίγες ώρες την πορεία της αντιλαϊκής πολιτικής. Όμως είναι βήμα ενίσχυσης της πάλης και της οργάνωσης απέναντί τους και στα χειρότερα που σχεδιάζουν σε όλους τους τομείς.
Έχουμε το χρόνο μπροστά μας να συζητήσουμε σε γενικές συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς για τις μορφές αγώνα, για το πως θα απαντήσουμε καλύτερα στην επίθεση της εργοδοσίας και του κεφαλαίου συνολικά. Όλα αυτά προϋποθέτουν αγωνιστική απάντηση στις 6 Νοέμβρη κι αγωνιστική απάντηση είναι η συμμετοχή στην απεργία και τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά.
Τίποτα δεν αλλάζει για εμάς, χωρίς εμάς
Ζύγισε σωστά, αποφάσισε τη μαζική συμμετοχή σου στην απεργία !  

Επισκέπτες