1 Νοε 2013

Όλοι στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη


Όχι στην κατάργηση της Αργίας της Κυριακής

Όλοι στην 24ωρη απεργία την Κυριακή  3 Νοέμβρη
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Η Διοίκηση του ομίλου εταιριών ΟΤΕ συνεχίζει την επίθεσή της στους εργαζόμενους. Αποφάσισε, για άλλη μια φορά,  να εφαρμόσει από τους πρώτους ‘’το γράμμα του νόμου’’ για την κατάργηση της Αργίας της Κυριακής και να ανοίξει εμπορικά καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα στους μικρούς της αγοράς. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την Αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας. Κανένας να μη ξεγελαστεί από τις όποιες εξαιρέσεις σήμερα. Το αύριο θα έχει τη σφραγίδα των μονοπωλίων , χάρις στη λειτουργία της αγοράς με τον «ελεύθερο ανταγωνισμό».
Θέλουν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων συνολικά. Σήμερα επιτίθενται στους εργαζόμενους στο εμπόριο, αύριο θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Θα φέρουν τη δουλειά ήλιο με ήλιο σε όλους τους μισθωτούς. Κάθε μέρα  οδηγούν όλο και πιο βαθιά στη βαρβαρότητα. Επιχειρούν να διαλύσουν την εργατική λαϊκή
οικογένεια. Να πλήξουν ακόμα περισσότερο τη μητρότητα. Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών. Θέλουν να δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα στην οργάνωση και συλλογική συνδικαλιστική & πολιτική δράση των εργαζομένων , ‘’φυλακίζοντάς’’ τους σε ατελείωτες ώρες , ημέρες εργασίας.
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ καλεί τους  εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ, μαζί με τους εργαζόμενους του εμπορίου αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης, να αντιταχθούν  στην εφαρμογή του νόμου για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Κανένα κατάστημα ανοικτό την Κυριακή.
 
Όλοι στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η ΟΜΕ – ΟΤΕ
για την Κυριακή  3 Νοέμβρη.

Την Κυριακή αγωνιζόμαστε για να έχουμε το δικαίωμα να ξεκουραζόμαστε.

Δεν παραχωρούμε ότι κατακτήθηκες με αγώνες
Δεν θυσιάζουμε τον ελεύθερο χρόνο στο βωμό της «αγοράς» ,της κερδοφορίας των μονοπωλίων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Επισκέπτες