23 Νοε 2013

Επιβεβαιώθηκε και αποδεικνύει τη σταθερότητα και τη συνέπεια της , η ΕΣΚ ΟΤΕ με βάση όσα ανέφερε για την 1η εθελούσια του 2005!!!Συμφωνία . .  ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις και στα ταμεία !

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η συμφωνία που κατάληξαν η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) με την διοίκηση του ΟΤΕ, αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας και μέσω της αφαίρεσης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πολιτική  που υλοποιεί  τις επιταγές της ΕΕ και των κομμάτων τους (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ). Η συμφωνία προβλέπει :
·         την οριστική απώλεια περίπου 6200 θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας, αφού καμία από τις «εθελούσιες» απολύσεις δεν θα καλυφθεί με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
·         Την οριστική κατάργηση της μονιμότητας, αφού στο μέλλον όλες οι προσλήψεις θα είναι με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου.
·         Την κατάργηση του μισθολογίου, αφού οι αμοιβές των νεοπροσλαμβανόμενων θα ορίζονται με διαφορετικό τρόπο (ακόμα και με ατομικές συμβάσεις) και σαφέστατα θα είναι πολύ κατώτερες των  σημερινών.
·         Την οριστική χρεοκοπία του ΤΑΠ-ΟΤΕ και του Ταμείου Αρωγής – Επικουρίας. Στόχος η ένταξη του ΤΑΠ στο ΙΚΑ με ακόμη χειρότερους όρους για όλους τους εργαζόμενους, του Επικουρικού στο ΕΤΕΑΜ, του δε  Αρωγής στο υπό δημιουργία Ταμείο Επαγγελματικής (ιδιωτικής) Ασφάλισης.
·         Την προσαρμογή του ΓΚΠ-ΟΤΕ  στις παραπάνω κατευθύνσεις και στις απαιτήσεις της διοίκησης.
·         Την αναδιοργάνωση του ΟΤΕ σύμφωνα με τις επιλογές και τους σχεδιασμούς της διοίκησης,  στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας.

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ σε κοινή πολιτική γραμμή με κυβέρνηση και διοίκηση, με τα ίδια κινδυνολογικά επιχειρήματα (τα κέρδη του ΟΤΕ πέφτουν, θα γίνει προβληματική επιχείρηση σαν την Ολυμπιακή, θα χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, αν δεν παρθούν μέτρα δεν θα αντέξει στον ανταγωνισμό κλπ) προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επαίσχυντη συμφωνία ξεπουλήματος δικαιωμάτων των εργαζομένων κατακτημένων με σκληρούς αγώνες. Έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ξεδιάντροπα πως  και οι σημερινοί μόνιμοι υπάλληλοι  δεν είναι . . . μόνιμοι (!!!), άρα δεν πειράζει που καταργείται η μονιμότητα !!! Η ΔΑΚΕ μάλιστα δήλωσε ευθαρσώς, πως συμφωνεί στην κατάργηση της μονιμότητας και των σημερινών συναδέλφων !!!
    Η πλειοψηφία της ΟΜΕ, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 25/2/05, όπου επικύρωσε με τις ψήφους της την μονογραφή της στο σχέδιο, χαρακτήρισε τη συμφωνία της ντροπής . . . νίκη!!!
Τις ίδιες ευθύνες με την ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχει και η ηγεσία της Αγων. Συν, αφού όλο αυτό το διάστημα στήριξε και συμμετείχε στον «διάλογο-παζάρι», συνήργησε στην καλλιέργεια αυταπατών και στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, στην συγκάλυψη των επιδιώξεων της εργοδοσίας. Η άρνησή της να υπερψηφίσει το σχέδιο στο έκτακτο ΔΣ έχει να κάνει με τον καιροσκοπισμό που χαρακτηρίζει την τακτική της για όλα τα ζητήματα, τις πρόσκαιρες πολιτικές σκοπιμότητες του πολιτικού φορέα της (ΣΥΝ) και την προσπάθεια να μην χρεωθεί ευθύνες για τα ξεπουλήματα.
Η ΕΣΚ καταψήφισε στο ΔΣ της ΟΜΕ το σχέδιο συμφωνίας που, Κυβέρνηση, Διοίκηση και συμβιβασμένη πλειοψηφία, επιχειρούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους,. Αποκάλυψε τους στόχους του. Κατήγγειλε την μεθόδευση και ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και να αρνηθούν την ψήφο τους στο σχέδιο-συμφωνία. Γιατί  δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαπραγματευτούν  τέτοια θεμελιώδη ζητήματα.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

     Κυβέρνηση και διοίκηση, παρ’ όλο που στην ουσία πήραν ότι ήθελαν (δηλώσεις αρμόδιων υπουργών και Βουρλούμη), στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο (2/3/05) απαίτησαν την άμεση τροποποίηση του ΓΚΠ, την κατάργηση της μονιμότητας και του μισθολόγιου, την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, πριν προωθήσουν την «εθελούσια» αποχώρηση, για να  ανοίξει ο δρόμος για την «εξυγίανση και των άλλων ΔΕΚΟ, αφού η συμφωνία αυτή θα είναι πιλότος ».  Δηλαδή τα ήθελαν όλα εδώ και τώρα. Δεχόμενη λοιπόν η πλειοψηφία της ΟΜΕ ακόμη ένα ηχηρό χαστούκι, σαν . . . απατημένη σύζυγος ανακάλυψε ξαφνικά πως «κυβέρνηση και διοίκηση είναι αφερέγγυες», «ότι αποκάλυψαν τις πραγματικές προθέσεις τους  κλπ.!!! Καλεί δε –με νέο έκτακτο ΔΣ στις 7/3/05- τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία στις 17/3/05 (αντί της 3ωρης στάσης εργασίας που είχε  αποφασίσει στο ΔΣ της 25/2/05) και τα ίδια αιτήματα (ένταξη του ΤΑΠ στο ΙΚΑ, δημιουργία ιδιωτικού ταμείου κ.α.), ενώ ουσιαστικά το μόνο της αίτημα είναι η υλοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας.
Η ΕΣΚ κάλεσε την πλειοψηφία να αποσύρει την υπογραφή της, να ακυρώσει τη συμφωνία και πρότεινε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Μάρτη, με στόχους, την απόκρουση και ακύρωση της συμφωνίας ντροπής, το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, την περιφρούρηση των ταμείων μας και του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για εμάς και για εσάς, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να γυρίσουμε την πλάτη σ’ αυτές τις ηγεσίες που έχουν ταχθεί ανοιχτά με το μέρος της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της. Εξυπηρετούν καθαρά τα σχέδιά τους, παίρνουν μέρος στην υλοποίηση της πολιτικής και των επιλογών της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Ασφαλώς δεν χαρίζουμε τα σημερινά συνδικάτα στις συμβιβασμένες ηγεσίες. Η αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία και την ομοσπονδία υπέρ των ταξικών δυνάμεων παραμένει βασικός στόχος μας. Όμως μέχρι την επίτευξή του δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στο έλεος και στην ευθύνη της πλειοψηφίας αυτής. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε στην οργάνωση των ταξικών δυνάμεων στον ΟΤΕ και στις τηλεπικοινωνίες από τα κάτω με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο. Να έρθουμε σε ρήξη με αυτές τις πολιτικές, να παλέψουμε για την ανατροπή τους.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ, το ΠΑΜΕ, καλεί σε συσπείρωση και συστράτευση τους συναδέλφους που εκφράζουν τις ζωντανές, ριζοσπαστικές, ταξικές απόψεις, που κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης, σε κοινή προσπάθεια και πρωτοβουλίες για ένα συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ και στις τηλεπικοινωνίες, ταξικά, αγωνιστικά προσανατολισμένο. Ικανό να υπερασπιστεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα να διεκδικήσει αιτήματα, που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Κόντρα στις επιλογές της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για την Απεργία της 17 Μάρτη εμείς διαφωνούμε με τα αιτήματα της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας.  Λέμε ΟΧΙ στην επαίσχυντη συμφωνία  Διοίκησης-ΟΜΕ. Λέμε ΟΧΙ στην ένταξη του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ και την δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής (ιδιωτικής) Ασφάλισης. ΟΧΙ στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Συμμετέχουμε αποφασιστικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σ’ αυτές τις επιλογές.
Απεργούμε μαζί με το ΠΑΜΕ και καλούμε  όλους εσάς να πάρετε μέρος στην Απεργία με τα αιτήματα της απόκρουσης της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης, καταδίκης και ακύρωσης της συμφωνίας ντροπής.

Με την ΕΣΚ -ΟΤΕ στην Απεργία
Με το ΠΑΜΕ στα Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις
Με το ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι στην Αθήνα στο Συλλαλητήριο
στις 17 Mάρτη στις 12 μμ στην Πλατεία Κάνιγγος.

v  Με άλλη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις επιπτώσεις της συμφωνίας αίσχους.

Επισκέπτες