Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

14 Οκτ 2013

«Δεν είμαστε ένα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του ομίλου εταιριών ΟΤΕ συνεχίζει την επίθεσή της στους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς: χαμηλοί μισθοί, εργαζόμενοι «διαφορετικών ταχυτήτων», ξέφρενη εντατικοποίηση της εργασίας, αποδιοργάνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων κλπ. Ταυτόχρονα “δουλεύει’’ συστηματικά – και με επιτελικό σχέδιο – για την ενσωμάτωση των εργαζομένων μοιράζοντας “δώρα’’, καλά λόγια κι άλλα παρόμοια.
Προσπαθεί ταυτόχρονα, να κολακεύσει τους εργαζόμενους με τη δημοσίευση του ονόματός τους στο νέο ηλεκτρονικό περιοδικό και να δελεάσει τους εργαζόμενους με κλήρωση για ένα …iPad. Tην ίδια ώρα παραβιάζει την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ με διοργάνωση υπηρεσιακού σεμιναρίου εργαζομένων ( 13-10-2013).
Απευθυνόμενη στους καταναλωτές των προϊόντων – υπηρεσιών του ομίλου επαίρεται για τα νέα καταστήματα - Καλωσόρισες στη νέα εποχή καταστημάτων ΟΤΕ! - και επιδεικνύει σε φωτογραφίες αυτό της πλατείας ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Για τους εργαζόμενους στα καταστήματα του ΟΤΕ σε όλη τη χώρα, υπάρχει ήδη πικρή πείρα με τις σε βάρος τους συνθήκες. Καμία πολυτέλεια, κανένα «διαδραστικός πίνακας» δεν αλλάζει τα πράγματα σε
όφελός τους, χωρίς ουσιαστική αλλαγή των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και συνεχούς εντατικοποίησης για να «πιάνονται οι στόχοι».
Με το ίδιο στυλ και ύφος, καταπιάνεται με τους συνάδελφους τεχνικούς λειτουργίας πεδίου:  Μα ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι με τα Netbooks; Προβάλει τον αριθμό των τεχνικών και τις … 19.200 εργασίες που εκτελούνται καθημερινά αποφέροντας στους εργοδότες τα αντίστοιχα οφέλη. Εκείνα όμως που μετράνε για τους εργαζόμενους είναι οι χαμηλότατοι μισθοί που υπάρχουν, η διαίρεση σε εργαζόμενους ΟΤΕ – OTEplus, «σταθερούς - δανεικούς» και το καθημερινό τρέξιμο πίσω από εργασίες που όλο και αυξάνονται. 
«Δεν είμαστε ένα» εργαζόμενοι και εργοδοσία. Αυτοί μετράνε τα εκατομμύρια των κερδών κάθε χρόνο κι εμείς οι εργαζόμενοι τη συνεχή χειροτέρευση της θέσης μας. Η «ευαισθησία» του ΟΤΕ και των άλλων εταιριών τηλεπικοινωνιών – πληροφορικής για τους καταναλωτές, είναι πέρα για πέρα ψεύτικη και υποκριτική. Κίνητρό τους και σκοπός τους είναι το κέρδος. Απλά οι ανάγκες του καθένα – όπως καμώνονται στις διαφημίσεις – αποτελούν το εργαλείο, το μοχλό για τα διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες που θα ενισχύουν τη θέση τους στην αγορά και θα αποφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.
Οι ταξικές δυνάμεις στις εταιρείες τηλ/νιών και στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, δεν συμμεριζόμαστε ούτε κατά ελάχιστο, το κλίμα «κοινωνικής ευαισθησίας» που εμφανίζουν τα μεγάλα μονοπώλια στον κλάδο. Τους ξέρουμε καλά από μέσα. Το πραγματικό τους πρόσωπο δεν είναι αυτό των «κοινωνικά ευαίσθητων» χορηγών. Μισθοί, ημερομίσθια, δικαιώματα, ωράρια, ρυθμοί εργασίας, απολύσεις, συμβάσεις από μήνα σε μήνα κλπ.  δείχνουν το ποιόν τους και τους στόχους.  Κανένας εργαζόμενοι – μέσα και έξω από τις εταιρίες – να μη ξεγελιέται από τις φανταχτερές διαφημίσεις και τη «γενναιοδωρία» τους. Οι ανάγκες των εργαζομένων και η διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού  της επικοινωνίας και των δυνατοτήτων της πληροφορικής μπορούν να διασφαλιστούν πλήρως με κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και τη λειτουργία ενός φορέα τηλεπικοινωνιών 100% λαϊκή περιουσία στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Επισκέπτες