25 Οκτ 2013

ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.


ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ: 

·          Δεν αντέχουμε άλλα βάρη και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
·          Δεν μπορούμε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για 300-400 ευρώ, με την θηλιά της απόλυσης και της ανασφάλειας στο λαιμό μας.
·          Διεκδικούμε πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Δωρεάν Δημόσια Υγεία,  Παιδεία και Πρόνοια.
·          Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι ατομικές, με μισθούς που να μας εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή για όλη την οικογένεια μας
 
Φτάνει πια.

Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας ανήκει.
 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ,
Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για όσα ιδιαίτερα αντιμετωπίζουμε καθημερινά, και είναι πολλά, σαν εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ, είναι ανάγκη να δώσουμε μια δυναμική, μαζική, αποφασιστική οργανωμένη απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Δεν είμαστε ο καθένας μόνος του, όπως συστηματικά καλλιεργούν. Είμαστε όλοι μαζί σαν εργατική τάξη και οργανωμένα, συλλογικά, αγωνιζόμαστε  για το δικό μας  συμφέρον και ένα καλλίτερο μέλλον. Παραμερίζουμε το φόβο, την τρομοκρατία την ανασφάλεια, την απογοήτευση, τη λογική του συμβιβασμού, ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, γιατί αρνούμαστε να δώσουμε την ευκαιρία σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, να τελειώσουν με ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει, να κτυπήσουν τη συλλογική δράση και πάλη.
Η κυβέρνηση με το νέο προϋπολογισμό για το 2014 και τους νέους φόρους, χαράτσια, περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, πρόνοια κ.λπ. που επιβάλλει, επιχειρεί να εξανεμίσει το ελάχιστο πλέον οικογενειακό εισόδημα, όπου αυτό ακόμα υπάρχει. Με την «ευελιξία» της εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, την επέκταση της μαθητείας, τις περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις, εφ΄ άπαξ, την κατάργηση των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού, την νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, παραδίδει τους εργαζόμενους σαν δούλους στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και της εργοδοσίας.
Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ δεν αρκείται στην υψηλή κερδοφορία που είχε το 2012 - 2013 και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς κρίσης. Κερδοφορία που εξασφάλισε, όχι από την αύξηση εσόδων, αλλά από τη μείωση μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, συνεχή μείωση των θέσεων εργασίας μέσω προγραμμάτων «οικιοθελούς αποχώρησης- απόλυσης» και έντονης εντατικοποίησης της εργασίας.
Αξιοποιεί πρώτη και στο έπακρο κάθε όπλο που της προσφέρει το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, ιδιαίτερα αυτό της δανεικής εργασίας, με θύματα πρώτα απ’ όλα τους νέους εργαζόμενους στις θυγατρικές του αλλά και μέσω «τρίτων» εταιρειών. Χρησιμοποιεί τα διάφορα «προγράμματα» για να απαλλαγεί από εργαζόμενους με πλήρη, σταθερή εργασία και αμοιβές βάσει ΣΣΕ. Να τους αντικαταστήσει με νέους φθηνούς, μερικής απασχόλησης, με ατομικές συμβάσεις λίγων μηνών και την ανασφάλεια της μη ανανέωσης - απόλυσης, με αυξημένα προσόντα και «μισθό» από 250 έως 680 ευρώ. Γι’ αυτό αρνείται επίμονα και συστηματικά κάθε συζήτηση για την υπογραφή ΣΣΕ.
Με τη «λειτουργική συγχώνευση» ΟΤΕ - Cosmote Oteplus, τις συνεχείς αναδιοργανώσεις των Γεν. Διευθύνσεων, τις συμβάσεις μερικού δανεισμού, τις αλλαγές στα ωράρια εργασίας - με πρόσχημα την «καλλίτερη εξυπηρέτηση του πελάτη» - επιχειρεί να καταργήσει κάθε έννοια δικαιώματος, σταθερής εργασίας  και να μετατρέψει τον εργαζόμενο σε «εργαλείο - λάστιχο» που θα το χρησιμοποιεί όπως, όπου και όποτε κρίνει κάθε Διευθυντής ή προϊστάμενος ότι εξυπηρετούνται καλλίτερα οι στόχοι του.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση 
 
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε μαζικά στην 24ώρη απεργία της 6ης Νοέμβρη και να απαιτήσουμε αποφασιστικά:
·         Υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ χωρίς διαχωρισμούς σε Μητρική εταιρία και Θυγατρικές, με εισαγωγικά μισθολογικά  κλιμάκια αυτά της ΣΣΕ του ΟΤΕ.
·         Έναν νέο ενιαίο ΕΚΠ που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και να προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος.
·          Κατάργηση κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, διευθέτησης του ωραρίου των εργαζομένων, το διαχωρισμό του σε ανενεργό και ενεργό χρόνο. Παλεύουμε για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
·         Άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των εκτάκτων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της νοικιασμένης και δανεικής εργασίας, πρόσληψη όλων των εργαζομένων στις θυγατρικές (ΟΤΕpluse-Value,Mellon) από τον ΟΤΕ.
Σας καλούμε να δυναμώσουμε τώρα τις ταξικές δυνάμεις, την ΕΣΚ-ΟΤΕ στον Όμιλο ΟΤΕ, το ΣΕΤΗΠ στον κλάδο, να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ για να γίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι πιο δυνατοί.
 

Στην οργάνωση η δύναμη
Στον αγώνα η ελπίδα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Επισκέπτες