Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Σεπ 2013

Συσπείρωση και δράση με τις ταξικές δυνάμεις
Απεγκλωβισμός τώρα … από τις δυνάμεις παλιού και νέου
 κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού
Συσπείρωση  και δράση με τις ταξικές δυνάμεις


Συνάδελφοι , Συναδέλφισσες στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Οι εξελίξεις στον κλάδο συνεχίζονται με μεγάλη ταχύτητα. Στο ημερολόγιο έχουμε το πέρασμα της Τelecom Italia στην Ισπανική Telefonica, ο κίνδυνος μεγάλου κύματος απολύσεων είναι ορατός. Αυτό προχωράει ήδη στην καναδική εταιρία κατασκευής λογισμικού Blackberry με 4.500 απολύσεις και κίνηση εξαγοράς της από τη Faitfax. Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens με τη σειρά του, σκοπεύει να καταργήσει 15.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2014. Vodafone και Wind προχωρούν σε σύσταση νέας εταιρείας για κοινή χρήση των Δικτύων τους. Εξαγορές – συγχωνεύσεις  και μαζικές απολύσεις, είναι φαινόμενο σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Xαρακτηριστική της κτηνωδίας του συστήματος είναι η 19ωρη εργασία στις εταιρίες ιματισμού στο ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ σε όφελος των ντόπιων εργοδοτών και επώνυμων μονοπωλίων της «πολιτισμένης» Ευρώπης… Αυτή είναι η «ηθική» του κεφαλαίου κι όσοι επιμένουν να ξεχωρίζουν τους καπιταλιστές σε «υγιείς» και μη, δεν είναι αφελείς, εξαπατούν συνειδητά για να «κρύψουν» την προσήλωσή τους στη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος.   

Στα δικά μας τώρα, είχαμε την πρόσφατη συνάντηση Μ. Τσαμάζ- Α. Σαμαρά και την παρουσίαση των σχεδίων για  επενδύσεις 1,2 εκ. ευρώ από τον ΟΤΕ τα επόμενα 4 χρόνια. Οι έπαινοι του πρωθυπουργού στην «πρόοδο» του ομίλου εταιριών ΟΤΕ δεν μας εκπλήσσουν… είναι έμπρακτη
στήριξη του κεφαλαίου! Εμείς σαν εργαζόμενοι στον όμιλο έχουμε δικά μας κριτήρια για το τι είναι πρόοδος και τι όχι.
Δεν είναι πρόοδος για τους εργαζόμενους η μείωση των μισθών, η καθήλωση χιλιάδων εργαζομένων στους απαράδεκτους μισθούς της ΟΤΕplus, η δανεική εργασία, η εντατικοποίηση της, η συνεχής πίεση για να πιάνουμε τους υψηλούς  «στόχους» με μείωση του «κόστους», αύξηση της ποσότητας και βελτίωση της ποιότητας της εργασίας. Οι δυνάμεις που καλλιεργούν συστηματικά χρόνια τώρα το κλίμα της «εργασιακής ειρήνης», είναι δούρειος ίππος της εργοδοσίας στο κίνημα. Δεν πάνε πίσω αυτοί που θέλουν να πάρουν το τιμόνι με το δέλεαρ του «διαφορετικού μείγματος διαχείρισης».

Η προωθούμενη λειτουργική ενοποίηση ΟΤΕ-COSMOTE, οι συνεχείς αναδιοργανώσεις σε όλους τους τομείς, εντάσσονται στη στρατηγική της εργοδοσίας για εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου κερδοφορίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού, όπως και η νέα «εθελούσια» για ξεφόρτωμα του καραβιού από «υψηλόμισθους» εργαζόμενους. Η επιδίωξη για σεμινάρια στις 13-10-13, μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ, είναι ενταγμένη στην εκπόρθηση του οχυρού της κυριακάτικης αργίας. Σαν τέτοια που είναι, να συναντήσει τη συλλογική αντίθεση των εργαζομένων. 

Κανένας συμβιβασμός με την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων με λιγότερους μισθούς και δικαιώματα. Κανένας συμβιβασμός στη διαίρεση των εργαζομένων σε συντεχνιακού χαρακτήρα συνδικαλιστικές οργανώσεις κάτω από την «ομπρέλα» της ΟΜΕ ΟΤΕ. Σε αντίθεση με την ΕΣΚ ΟΤΕ, οι άλλες δυνάμεις λένε λόγια, δεν θέλουν και δεν μπορούν να κινηθούν για αλλαγή αυτής της κατάστασης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους OTEplus σε συσπείρωση και δράση για ΑΛΛΑΓΗ της κατάστασης με ένταξή τους σε μια ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προς τα πάνω τόσο σε μισθούς όσο και σε δικαιώματα.

Τα «παιχνίδια» σε επίπεδο ΓΣΕΕ, η σκόπιμη καθυστέρηση, η μη προκήρυξη καλά προετοιμασμένης  απεργίας, να αντιμετωπιστούν με οργάνωση της πάλης από τα κάτω σε κάθε τόπο δουλειάς σε όλη την έκταση του ομίλου. Είναι χαμένος χρόνος η αναμονή για κινήσεις από την ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία του χώρου. Να κάνουμε τώρα βήματα για ένα κίνημα οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές κι όχι θεατές στην κερκίδα. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη, είναι αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργάτες και την κλιμάκωση των αγώνων, με προοπτική την Γενική Απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προς το τέλος του Οκτώβρη.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ.

Επισκέπτες