3 Σεπ 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τα Δ.Σ. όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων
Πανελλαδικών και τοπικών


ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
 
Με τα ίδια σκουριασμένα – από την πολλή χρήση – προσχήματα οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέα δολοφονική επίθεση για να βάλουν «τάξη» στα πράγματα. Τα ίδια είπαν και παλιότερα και οι λαοί μέχρι σήμερα ζουν ένα διαρκή εφιάλτη.

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας , πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων -όπου γης – είναι οι ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – Η ΔΙΑΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ , ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ …
Όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των λαών με την αρχή της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς απέναντι στον κοινό εχθρό , τα μονοπώλια , τον ιμπεριαλισμό.

Οι «συμμαχικές υποχρεώσεις» , η «γεωπολιτική αναβάθμιση» κλπ. που επικαλούνται η  συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ , η άρχουσα τάξη και τα φερέφωνά της , δεν είναι υποχρέωση του ελληνικού λαού , δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά του συμφέροντα , είναι ξένη σημαία , βουτηγμένη στο αίμα των λαών … για τη μοιρασιά στη λεία , για τα κέρδη των μονοπωλίων.  

Η συμμετοχή της ΕΛΛΑΔΑΣ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση , θα σημάνει νέα ακόμα πιο σκληρή επίθεση στην εργατική τάξη , όλα τα λαϊκά στρώματα. Οι οικονομικά ισχυροί θα μετράνε νέα κέρδη , ενίσχυση της θέσης , εμείς εργαζόμενοι θα πάμε στο ταμείο … για να πληρώσουμε το λογαριασμό !

Είναι ώρα ευθύνης για το σύνολο των Δ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ομίλου εταιριών ΟΤΕ από την ΟΜΕ ΟΤΕ μέχρι και το τελευταίο τοπικό τμήμα της ΠΕΤ και του ΠΑΣΕ. Κανένας δεν δικαιούται : να σιωπά , να σφυρίζει αδιάφορα , ή να κλαψουρίζει για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Απαιτείται τώρα – χωρίς άλλη καθυστέρηση – αποφασιστική καταδίκη της ελληνικής συμμετοχής και ΚΑΛΕΣΜΑ στους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν να καταδικάσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη ΣΥΡΙΑ. 

Στον κρίσιμο τομέα των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ που εργαζόμαστε να βάλουμε όπου και όσο μπορούμε σοβαρά εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των όποιων συνεργών τους.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου σε αντιιμπεριαλιστικό ξεσηκωμό με κεντρικό ζήτημα : ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ – ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις. Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας για την επίθεση κατά της Συρίας. Να κλείσουν κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Επισκέπτες