Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Σεπ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην COSMOTE

Μπρος στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Β. Ελλάδα, η ΕΣΚ ΟΤΕ έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους συναδέλφους για αυτά που έθεσε ως προτεραιότητες και στόχους για πάλη, στο Σχέδιο Δράσης που κατέθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τοπικής Διοικούσας στις 25/09/2013 και απέρριψε η πλειοψηφία της ΑΚΕ.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ συγκεκριμένα έθεσε ως προτεραιότητα τον συντονισμό δράσης του Σωματείου μας με άλλα σωματεία για να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δεχόμαστε ως κλάδος, τον συντονισμό της δράσης μας με άλλους φορείς για να αντιμετωπιστούν τα γενικότερα εργασιακά προβλήματα, (μείωση μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, μειώσεις συντάξεων κ.α.), συντονισμό δράσης με επιτροπές ανέργων με λαϊκές επιτροπές για σταμάτημα κατασχέσεων, διακοπών ρεύματος κα.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ έθεσε σαν προτεραιότητα την ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας που έχουν οι τηλεπικοινωνίες, άρα και την απαίτηση για την δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, φορέα τηλεπικοινωνιών που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας με φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ έθεσε ως προτεραιότητα την πάλη για επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία, και στο ΤΑΥΤΕΚΩ τα χρήματα που χάθηκαν από τα κουρέματα, από τα δομημένα από τα παιγνίδια στο Χρηματιστήριο, με σκοπό την διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και σύγχρονων ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Κι όμως ΑΥΤΑ τα αρνήθηκαν σαν στόχους σαν προτεραιότητες τα μέλη της ΑΚΕ.

Ξεκάθαρα λοιπόν τα μέλη της ΑΚΕ, δηλώνουν με τις πράξεις τους ότι θεωρούν πως οι εργαζόμενοι πρέπει να προσφέρουν τον οβολό τους για να ενισχυθούν τα ταμεία της εταιρίας, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί η επένδυση του 1 και δις που ετοιμάζει ο Όμιλος - γι αυτό και υπέγραψαν ΣΣΕ με μείωση για μας, και μάλιστα νύχτα και στα κρυφά από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου. Γιατί νύχτα γίνονται αυτές οι συμφωνίες!

Δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν είναι αναγκαία η πάλη για επιστροφή των αποθεματικών του Ταμείου μας.

Φαίνεται πιστεύουν ότι είναι αρκετά τα 360 ευρώ της βασικής εγγυημένης σύνταξης που μας ετοιμάζουν, ότι έστω κι αν μειώνονται συνεχώς οι παροχές υγείας που έχουμε, ο μειωμένος μισθός μας φτάνει για να καλύψει και αυτή την ανάγκη.

Δήλωσαν ξεκάθαρα με αυτή τους την στάση ότι το ενδιαφέρον τους σταματά στην ανάπτυξη καλών σχέσεων και δεσμών ανθρώπων φορέων και χωρών που προάγεται από την χορωδιακή μουσική αλλά δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν κόβουν το ρεύμα στον συνάδελφο ή στον συνταξιούχο γονιό του.

Γι αυτό και τα στελέχη της ΑΚΕ θεώρησαν περιττό να καταδικάσουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ότι αυτή αντιπροσωπεύει. Γι αυτό και δεν υπέγραψαν την σχετική πρόταση που έθεσαν στο Τ.Δ.Σ. τα μέλη της ΕΣΚ-ΟΤΕ με αφορμή την δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής. Δεν τους ενόχλησαν πολύ τα δουλεμπορικά που έστησε η Χρυσή Αυγή, που βρίσκουν δουλειά ανασφάλιστη και με 18 ευρώ τη μέρα στους ανέργους. Δεν τους ενόχλησαν οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές που ενημερώνουν τους εργάτες στις απεργίες για αυτά ακριβώς που αρνείται να παλέψει η πλειοψηφία της ΑΚΕ. Και από ότι φαίνεται τους ενόχλησε να μάθουν οι εργαζόμενοι για τον μόνο τρόπο που αντιμετωπίζεται η δράση των φασιστών- τον τρόπο που έδειξαν οι εργάτες της ΑΓΝΟ στους φασίστες στον Λαγκαδά πέρυσι στην απεργία στις 7 του Νοέμβρη , όταν υπερασπίστηκαν τους συναδέλφους τους κατά την ενημέρωση των μαθητών- μελλοντικών ανέργων στο Τεχνικό Λύκειο.

Αυτά έθεσε η ΕΣΚ ΟΤΕ ως στόχους πάλης για το Σωματείο και αυτά ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να συμπεριλάβουν στο Σχέδιο Δράσης για τον Σύλλογο, τα μέλη της ΑΚΕ.

Αυτά ακριβώς προτείνει η ΕΣΚ ΟΤΕ σε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και ενοικιαζόμενους, σαν στόχο πάλης και αυτό είναι το Σχέδιο Δράσης που θα προτείνει και στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται στους τόπους δουλειάς, παλεύοντας για το μέτωπο που θα αντικρούσει την αντεργατική επίθεση και θα οργανώνει τον αγώνα για ακόμα περισσότερα δικαιώματα.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν με την ενεργή συμμετοχή τους το ταξικό μέτωπο και να βρίσκονται σε επιφυλακή για την υπεράσπιση κάθε κατάκτησης, που βάζουν στο στόχαστρο όσοι θέλουν σύγχρονους δούλους στους χώρους δουλειάς.

ΜΑΖΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Επισκέπτες