24 Σεπ 2013

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
 Θέλουν προετοιμασία κι οργάνωση των εργαζομένων.
«Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων
από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ»
«Συνεδρίασε σήμερα, μετά από επιμονή της Αυτόνομης Παρέμβασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΣΕ, με θέμα την προκήρυξη για αύριο, Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας.
Είναι φανερό, πως δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΣΕ αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στη συνειδητή υπονομευτική και εκφυλιστική αυτή τακτική. Άλλωστε, υπάρχει εμπειρία και παλιά και πρόσφατη. Αυτοί που πρωτοστατούν στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, πρωτοστατούν και στην απεργοσπασία στους διάφορους κλάδους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στα μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στα Σωματεία, στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να πιέσουν για απεργία με τέτοια χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, περιφρούρησης της απεργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.
Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και γενικότερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από δυνάμεις, όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ».  
Συνάδελφοι εργαζόμενοι σε όλο τον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Παραθέσαμε όλο το κείμενο του δελτίου τύπου του ΠΑΜΕ, γιατί οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει σε «παιχνίδια» παρατάξεων ή κομμάτων για αγώνες στο πόδι χωρίς προετοιμασία, χωρίς να γίνονται υπόθεση όλων των εργαζομένων. Η κατάσταση στην ΟΜΕ ΟΤΕ δεν πάει πίσω, αφού καμία ουσιαστική προετοιμασία δεν υπάρχει για να γίνεται κάθε κινητοποίηση υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων ( μόνο δελτία τύπου στο παρά πέντε για συμμετοχή). Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε στα Δ.Σ. δεν φέρνει η πλειοψηφία τα αναλυτικά στοιχεία συμμετοχής στην απεργία ώστε να γίνεται συζήτηση και να βγαίνουν συμπεράσματα χρήσιμα για τη συνέχεια.
Μπροστά στα ακόμα χειρότερα που έρχονται με τη μορφή διάφορων νέων μέτρων και την υλοποίηση των αποφασισμένων, δεν μπορούμε να περιμένουμε το μοιραίο, αμήχανοι, δειλοί κι άβουλοι αντάμα. Διέξοδος υπάρχει στην οργάνωση, στην ανάπτυξη της πάλης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, την τάξη που μας τσακίζει καθημερινά για να τονώσει την «ανταγωνιστικότητά» της και να αυξήσει την κερδοφορία της σε βάρος μας.  Ο δρόμος, η κατεύθυνση πάλης του ΠΑΜΕ είναι αναγκαιότητα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Να βάλουμε αποφασιστικά στην άκρη τα βαρίδια της πλειοψηφίας στο συνδικαλιστικό κίνημα του ομίλου. Με πρώτο βήμα τη μαζική συμμετοχή στα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη να ετοιμάσουμε την πανελλαδική απεργία με συστηματική συζήτηση και αποφάσεις σε κάθε τόπο δουλειάς.
Οι αγώνες είναι υπόθεση κι απόφαση των ίδιων των εργαζόμενων !
 

Υ.Γ. Συνάδελφοι  της Αγων. Συνεργασίας και συνοδοιπόροι, θέλει πολύ θράσος και απ΄ ότι φαίνεται το έχετε, για να κατηγορείτε το ΠΑΜΕ για ανοχή στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όταν μέχρι χθες το κατηγορούσατε για διάσπαση του Συνδ. Κινήματος, επειδή ακριβώς δεν σας ακολουθούσε στη στήριξη αυτής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, - που τότε σας βόλευε - αλλά σήμερα όψιμα καταγγέλλετε.

Επισκέπτες