19 Σεπ 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ και ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» - Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν

Συνάδελφε , συναδέλφισσα
«Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.
Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις ενάντια στο φασιστικό μόρφωμα και να δώσουμε την απάντησή μας».
Αυτό το κείμενο καταθέσαμε στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΤ –ΟΤΕ την Τετάρτη 18/9 μισή  ημέρα μετά το νέο χτύπημα των φασιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Μάλιστα το βάλαμε ως επείγον προκειμένου να προλάβουμε το ωράριο των συναδέλφων πριν τη λήξη του ωραρίου ( παρότι ήταν ημέρα στάσης εργασίας) ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα Η ΠΑΣΚΕ διαφώνησε με την αναφορά του προέδρου του συνδικάτου μετάλλου του Πειραιά χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τους φασίστες επικαλούμενη φωτογραφία από την περιφρούρηση της απεργιακής συγκέντρωσης της 48ωρης απεργίας 19 και 20 Οκτώβρη 2011, τότε που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θρήνησε άλλον ένα νεκρό στην επίθεση από αναρχοφασίστες.
Η ΔΑΚΕ διαφώνησε πλήρως με το κείμενο και με πρωτοβουλία της ΠΑΣΚΕ βγήκε νέο αφαιρώντας στην ουσία την καταγγελία ότι η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τους καπιταλιστές χτυπώντας το κίνημα. Η ΔΑΚΕ εκ νέου διαφώνησε με το κείμενο με την λογική ότι πρέπει να καταδικαστεί η πράξη αλλά όχι ο πολιτικός φορέας. Σε όλη την συζήτηση τα μέλη της ΔΑΚΕ χρησιμοποιούσαν την άθλια επιχειρηματολογία εξίσωσης του κομουνισμού με τον φασισμό και της θεωρίας των άκρων. Μετά από αυτή την εξέλιξη , καταγγείλαμε τη στάση τους και αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Ας δούμε πρώτα κατάματα την αλήθεια , τα τάγματα εφόδου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν ήρθαν από το πουθενά :

Τα δολοφονικά χτυπήματα σε μετανάστες ήταν προάγγελος των επιθέσεων σε πρωτοπόρους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Είναι λύκοι με προβιά προβάτου για να κρύψουν την πραγματικότητα : Επιτίθενται σε εργάτες , ζητάνε προνόμια για τους εφοπλιστές , πάνε για σωματείο στη ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ με χαμηλά μεροκάματα και δεσμεύσεις του τύπου θα σταματήσουμε τις απεργίες… Είναι οι ίδιοι που στήριξαν την επίθεση του μεγαλοβιομήχανου ενάντια στους εργάτες της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ». Καμώνονται τους φίλους του λαού και την ίδια ώρα «κλαψουρίζουν» για τους βιομήχανους και τη «βαριά φορολόγηση» προσθέτοντας τη δική του στήριξη στα αιτήματα (απαιτήσεις) του ΣΕΒ. 
Η στάση των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ κι όποιων άλλων κινούνται στην ίδια ρότα δεν μας εκπλήσσει. Είναι ενταγμένη στην επιλογή τους να στηρίζουν το άθλιο αυτό σύστημα , τους καπιταλιστές και -κατ΄ επέκταση - τα στηρίγματά του τύπου ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Ο φασισμός γεννιέται από το ίδιο το σύστημα και τα αστικά «δημοκρατικά» κόμματα στη προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τον καπιταλισμό και να συκοφαντήσουν τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των κομμουνιστών. 
Εδώ δεν χωράνε μισόλογα, οι ΧΡΥΣΑΥΓίτες , είναι τάγματα εφόδου ενάντια στους εργάτες , χτύπησαν στο ΠΕΡΑΜΑ πρωτοπόρους εργάτες που στέκονται εμπόδιο στο τσάκισμα των εργατών από τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεργολάβους της ΖΩΝΗΣ.
Να βγάλουμε – και από αυτά τα τραγικά γεγονότα – συμπεράσματα για τις ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ και τη στάση τους απέναντι στην επίθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενάντια σε όσους αγωνίζονται. Κανένας δεν «ξεμπερδεύει» με ευχολόγια κι ανούσια λόγια αυτή την ώρα που υψώνεται το χέρι των δολοφόνων… Οσοι συνάδελφοι έχουν ξεγελαστεί με τις ψευτιές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , είναι ώρα να το ξανασκεφτούν , να πάρουν θέση καταδίκης και απομόνωσης των υμνητών του ναζισμού που στοίχισε εκατομμύρια νεκρών στην ανθρωπότητα.Είναι με το σύστημα , είναι με αυτούς που μαυρίζουν καθημερινά τη ζωή μας όσο κι αν προσπαθούν να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές των φτωχών.
Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαού, των οργανώσεών του, των συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών. Πρέπει να μη βρίσκουν χώρο να σταθούν, να μην τους δίνουν βήμα οι εργαζόμενοι όπου πάνε να εμφανιστούν και να πουλήσουν την πραμάτεια των υπερασπιστών μας.

«το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Επισκέπτες