Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

3 Σεπ 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6 μ.μ.
 

Εργαζόμενε , εργαζόμενη στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Στην επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου που δεν αφήνει τίποτα όρθιο δεν απαντάμε , με άσφαιρα πυρά , παρακάλια κι ελπίδες για εύκολες λύσεις με διαχειριστικά κόλπα και στήριξη στους υγιείς επιχειρηματίες. Είναι όλοι μαζί στην επίθεση ενάντιά μας , πετσοκόβουν μισθούς – ημερομίσθια – συντάξεις, έχουν στα σκαριά παραπέρα περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία και άλλα. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλουν, μας εξοντώνουν με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν τους ανατρέψουμε, να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη και να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Η επίθεση αυτή δεν αφήνει κανένα απέξω. Κοροϊδεύουν ασύστολα όσοι υποστηρίζουν πως με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα δοθεί φιλολαϊκή λύση. Φοβούνται τη λαϊκή αντίσταση και πάλη , θέλουν τη λαϊκή συναίνεση στο σαφάρι συγκέντρωσης χρημάτων και διοχέτευσης στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του. 

Δεν είναι δικά μας τα διλήμματα για νέο δάνειο ή νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους . Όποια επιλογή ή συμβιβασμό υιοθετήσουν για τη διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας, θα κληθεί να την πληρώσει ο λαός με πανάκριβα με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή κι όταν θα έρθει θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια. Εχουμε πλούσια πείρα από τη στάση κάθε δύναμης απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΜΗ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ.
Αλλάζουμε καθημερινά τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των δυνάμεων του κυβερνητικού (παλιού και νέου) – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η εργατική τάξη έχει και το δίκιο με το μέρος της, έχει και τη δύναμη να το επιβάλει. Μπορεί, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας για όλο το λαό. Να δυναμώσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης . Χρειαζόμαστε μια ενότητα που θα συσπειρώνει την εργατική τάξη απέναντι στην καπιταλιστική εργοδοσία, στους νόμους, στο κράτος της.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Απαντάμε αγωνιστικά , ταξικά με συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη , ορθώνουμε ατσάλινο μέτωπο στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ , ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΛΑΣΤΙΧΟ . Δεν συμβιβαζόμαστε με τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ , τους ΦΟΡΟΥΣ , τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ . Δεν συρόμαστε κάτω από τη σημαία των καπιταλιστικών συμφερόντων με συμμετοχή στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ενάντια στη ΣΥΡΙΑ.

Επισκέπτες