Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Αυγ 2013

Καμία ανοχή σε συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ιμπεριαλιστές με πρόσχημα χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της ΣΥΡΙΑΣ ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέα δολοφονική επίθεση για να βάλουν «τάξη» στα πράγματα. Ανάλογη με αυτήν που επέβαλαν στη πρώην ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, στο ΙΡΑΚ, στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε από προηγούμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τα προσχήματά τους απλά συγκαλύπτουν την αλήθεια:
ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ …
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ πάει να κρύψει την αλήθεια με διακηρύξεις για ΕΛΛΑΔΑ «προπύργιο σταθερότητας» στην περιοχή. Πίσω από τις «συμμαχικές υποχρεώσεις» είναι η επιδίωξη των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων για συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή της ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ και ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. 
Εμείς σαν εργαζόμενοι σκληρά δοκιμαζόμενοι από την αντιλαϊκή πολιτική, τίποτα το κοινό δεν έχουμε με αυτούς που θέλουν την ΕΛΛΑΔΑ συμμέτοχη στη δολοφονική επίθεση ενάντια στο γειτονικό λαό της ΣΥΡΙΑΣ. Οφείλουμε να εκφράσουμε ενεργά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, να ορθώσουμε ισχυρό μέτωπο ενεργού αντίθεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου από ΟΜΕ ΟΤΕ μέχρι και το μικρότερο αριθμητικά σωματείο δεν μπορούν να σιωπούν ή να περιοριστούν σε κλαψουρίσματα για την «ΕΙΡΗΝΗ». Καλούνται να πάρουν θέση εναντίωσης σε οποιαδήποτε συμμετοχής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συμμετοχή ή διευκόλυνση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Στον κρίσιμο τομέα των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ που εργαζόμαστε να βάλουμε όπου και όσο μπορούμε σοβαρά εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των όποιων συνεργών τους. 
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, με δεδομένη την αντίθεσή της στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και την καταδίκη οποιασδήποτε παραχώρησης ελληνικού εδάφους, ελληνικής θάλασσας και ελληνικού αέρα στους ιμπεριαλιστές, καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις εναντίωσης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και οποιαδήποτε ελληνική συμμετοχή .
Ετούτες τις ώρες πριν τη νέα δολοφονική θύελλα ενάντια στο συριακό λαό, οποιαδήποτε ανοχή και πολύ περισσότερο σιωπή είναι στην πράξη «βούτυρο στο ψωμί» των ιμπεριαλιστών. Υποστηρίζουμε σθεναρά μαζί με τις όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα :
Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις. Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας για την επίθεση κατά της Συρίας. Να κλείσουν κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επισκέπτες