28 Αυγ 2013

Φήμες για νέα «εθελούσια»…

ΕΣΚ ΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013.doc
Χαμένοι οι εργαζόμενοικερδισμένος ο όμιλος OTE !
Μέσα στο κατακαλόκαιρο η αντιλαϊκή-αντεργατική μηχανή δούλεψε στο φουλ, η θέση  εργατοϋπαλλήλων – συνταξιούχων – ανέργων χειροτέρεψε σε όλους τους τομείς. Ότι κι αν λένε ή γράφουν τα ”παπαγαλάκια’’ κυβέρνησης – κεφαλαίου, αυτή είναι η αλήθεια, με έκφρασή της σε όλο το πλάτος και βάθος της ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας ( Παιδεία, Υγεία, κατοικία, μισθοί, συντάξεις).
Ο όμιλος εταιριών ΟΤΕ καλά κρατεί και …καμαρώνει την πρωτιά του στον κλάδο, σε έσοδα, κέρδη, μείωση μισθολογικού κόστους ( 18% μείωση στον ΟΤΕ το α’ εξάμηνο του 2013). Το ότι αυτή η πρωτιά στηρίζεται στη συνεχιζόμενη σύνθλιψη των εργαζομένων και το πρόσθετο ξεζούμισμα των εργαζομένων στην ΟΤΕplus και τις άλλες θυγατρικές, που προσλαμβάνονται με τους νέους μισθούς πείνας δεν μετράει για τους ‘’ιθύνοντες’’ … Οι δείκτες κι οι στόχοι να πιάνονται. Από κει και πέρα «γαία πυρί μειχθήτω».
Οι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ δεν αποτελούμε κάποια εξαίρεση – «νησίδα», απάγκιο – μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Παρούσα η αντιλαϊκή μηχανή, τραγικά και συνεχιζόμενα απούσα η συνδικαλιστική πλειοψηφία με όλες τις συνιστώσες !!!
Σε τούτο το τρομαχτικό ταξίδι του χαμού, μπαίνει ξανά σε δράση η «βαλβίδα ασφαλείας» του αποπροσανατολισμού με τη φημολογία μιας νέας «εθελουσίας εξόδου». Κατανοούμε τα ερωτήματα και την αγωνία των συναδέλφων εξαιτίας της καθημερινής πίεσης, αβεβαιότητας, ανασφάλειας που υπάρχει και εντείνεται με το άγχος του τι θα γίνει στο τέλος της ισχύος της ΣΣΕ.
Από άλλη όμως σκοπιά αντιμετωπίζουμε αυτούς που δουλεύοντας ακόμα μια φορά στο σκοτάδι, αφήνουν το μελάνι τους σαν την σουπιά και ψαρεύουν στα θολά νερά της όλης κατάστασης.
Σε όσους σπεύσουν να μας αποδοκιμάσουν ή να μας διαβάλουν λέγοντας ότι βιαζόμαστε και δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα, ξεκαθαρίζουμε η ΕΣΚ ΟΤΕ δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε αυτό που πάει να διαμορφωθεί σε μια κρίσιμη για τους εργαζόμενους περίοδο. Παρεμβαίνουμε ανοιχτά, υπεύθυνα και επισημαίνουμε :
  1. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ασφαλή καταφύγια χωρίς αγώνες μέσα στην αντεργατική θύελλα
  2. Οι δύο «έξοδοι» που προηγήθηκαν – παρά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθεμίας – ενίσχυσαν τη θέση της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων. Μια τρίτη «έξοδος» θα είναι ακόμα πιο «φαρμακερή».
  3. Για τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ συνολικά ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της συσπείρωσης, οργάνωσης και πάλης με τις ταξικές δυνάμεις, το παραμέρισμα των συμβιβασμένων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Είναι βάσιμη η ανησυχία για την επόμενη ημέρα, αυτή που θα ακολουθήσει τη λήξη της υπάρχουσας συμφωνίας. Κάθε μέρα που περνάει θα είναι χαμένη αν δεν έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινή αγωνιστική δράση σε όλους τους χώρους εργασίας του ομίλου.  Με γοργά βήματα απαγκίστρωσης από το τέλμα των ΟΜΕ – ΠΕΤ – ΠΑΣΕ κλπ. να προετοιμαστούμε έγκαιρα . Η εργοδοσία δουλεύει με επιτελικό σχέδιο και οργάνωση σε όλους τους τομείς.
Να πάρουμε τα μέτρα μας τώρα, αύριο θα είναι αργά, τα εμπόδια μεγαλύτερα.

Επισκέπτες