8 Ιουλ 2013

H ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΣΕ , τα συμπεράσματα και η συνέχεια …


Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΣΕ στις  5 Ιούλη , είναι αποκαλυπτική για τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που συμμετέχουν στη σύνθεσή του.
Εμείς ζητήσαμε προηγούμενα -με επιστολή μας- την άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. θέτοντας σαν αντικείμενο συζήτησης καίρια ζητήματα που αφορούν :
1)     Το ζήτημα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει αργά ή γρήγορα για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και όχι μόνο
2)     Τα διαδραματιζόμενα στην Ote-tv και συγκεκριμένα στο Τμήμα Υποστήριξης Πωλήσεων (dtd) που μέχρι και σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί συγκεκριμένο οργανωτικό πλαίσιο με καταγραφή - περιγραφή  των θέσεων εργασίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που έχει μεταφερθεί εκεί, με αφορμή  και τις τελευταίες αποφάσεις μεταθέσεων με τις οποίες μεταφέρονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία ,  150 άτομα.
3)     Την υπερεντατικοποίηση και το κυνήγι των «στόχων» στο Δίκτυο Καταστημάτων και τις «απαιτήσεις» των Επιθεωρητών Πωλήσεων.
4)     Κάποιες «τυπικές ή άτυπες» αποφάσεις, Ωρών Εργασίας, από τη Δ/νση Επιχ-Εταιρ.Πελατών και την Υποδ/νση Παρόχων-Πωλήσεων, για διαφορετική προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού τους 07:00-18:00. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί η Διοίκηση να καταστρατηγήσει ωράρια εργαζομένων -7ωρα- στα κτίρια Δ.Μ και Παιανίας που δεν εργάζονται σε βάρδιες και που ισχύει το πρόγραμμα εργασίας από 8.00 έως 15.00 μέχρι και 31/12/2014 βάσει της από 2/11/2011 Ε.Σ.Σ.Ε. Παραβιάζοντας τις ίδιες τις υπογραφές της.  
Aκόμα θέσαμε – επίσης έγγραφα – σειρά σοβαρότατων θεμάτων σχετικών με την υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων στο κτίριο ΨΥΧΙΚΟΥ.

Είναι κύριο ζήτημα, τα προγράμματα «αποχωρήσεων – απολύσεων» που ανακοίνωσε  η εργοδοσία (και τα ονομάζει «εθελούσια») στις 28/6 – στις θυγατρικές Oteplus- Hellascom . Παρά τα υψηλά κέρδη (167 εκ. € καθαρά κέρδη του 1ου τριμήνου 2013) ο όμιλος εταιριών ΟΤΕ  στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου για ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητάς» του επιδιώκει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους και αντικατάσταση αυτών των εργαζομένων με φθηνότερους. Από θέση αντίθεσης στην εργοδοτική επιδίωξη θέσαμε το όλο ζήτημα στη συνεδρίαση , πιέζοντας να παρθεί απόφαση από τον ΠΑΣΕ, θετική για τους υπάρχοντες εργαζόμενους αυτούς δηλαδή που θέλουν να τους οδηγήσουν στο δρόμο της ανεργίας προσλαμβάνοντάς στη θέση τους νέους με «μνημονιακούς» μισθούς των 511€ μικτά.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΝ την «προσφορά» ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και τον ΠΑΣΕ να προστατεύσει  τα μέλη του από κάθε εκβιαστικό δίλημμα ή τρομοκρατία!
 
Τέλος πήραμε θέση για καταγγελίες συναδέλφων σχετικά με τα «κριτήρια»  χορήγησης των πριμ- και την τεράστια απόκλισή ανάμεσά τους. Επιβεβαιώνεται η θέση της ΕΣΚ που χρόνια τώρα υποστηρίζει ότι τα πριμ – σε συνδυασμό με τον αδιαφανή τρόπο χορήγησής τους - δημιουργούν ένταση ανάμεσα στους εργαζομένων. Τα πριμ (bonus) είναι εργαλείο της εργοδοσίας ακριβώς για να δημιουργεί διχόνοιες στους εργαζόμενους να διασπά την ενότητά τους και να υπονομεύει τη συλλογικότητα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η στάση των άλλων δυνάμεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ –ΑΓ.ΣΥΝΕΡ) ήταν αποφυγή ανάληψης ευθύνης - θέσης  και βέβαια για άλλη μια φορά  μετάθεση των ζητημάτων στην ΟΜΕ ΟΤΕ για να αποφασίσει .  Το αν και πότε θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΜΕ και το κυριότερο τι θα αποφασίσει , αυτό δεν έχει φαίνεται καμία σημασία για τους έχοντες την ευθύνη της πορείας του ΠΑΣΕ ΟΤΕ. Eπισημαίνουμε ότι κάθε σύλλογος, στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει την απόλυτη ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του. Δεν μένει μόνο στις  διαπιστώσεις και τις περιγραφές. Πρέπει να διεκδικεί  αγωνιστικά  και  όχι να αμύνεται διαρκώς    Να βάλουμε και ένα ερώτημα : Αν η ΟΜΕ δεν θέλει και δεν μπορεί – όπως συμβαίνει στην πράξη – τι κάνουμε ; Μένουμε στην επισήμανση της απραξίας της ή παίρνουμε ο καθένας την ευθύνη του , όπως προτείνει και παλεύει να γίνει πράξη σε όλους τους συλλόγους η ΕΣΚ ΟΤΕ ;
Από την υπόψη συνεδρίαση προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα :
1.      Οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ κλπ στο Δ.Σ. του ΠΑΣΕ σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το σύνολο των εργαζομένων σφυρίζουν αδιάφορα, ακολουθώντας την τακτική του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», και μεταθέτουν τα προβλήματα στους  «αγωνιστές» των πλειοψηφιών της ΟΜΕ….
2.      Οι δυνάμεις αυτές ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων – μελών του ΠΑΣΕ μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που πυκνώνουν στα ΤΕΚ , στα τηλεφωνικά κέντρα , σε όλες τις υπηρεσίες του ομίλου εταιριών ΟΤΕ..
3.      Οποιαδήποτε περαιτέρω αναμονή λύσεων – ‘’από τα πάνω’’ , από το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ , είναι χαμένος χρόνος και επιζήμια-επικίνδυνη αναμονή
4.      Είναι φανερή – επιτακτική ανάγκη να παραμεριστούν αυτές οι δυνάμεις από το τιμόνι του  συλλόγου , αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς δράση από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς.
Με συσπείρωση – δράση με τις ταξικές δυνάμεις μπορούμε να ανοίξουμε διαφορετικούς δρόμους μακριά από το κλίμα της αδράνειας , της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, τη λογική του μικρότερου κακού . Βάση συσπείρωσης και ενότητας, το σύνολο των προβλημάτων των εργαζομένων – μελών του ΠΑΣΕ σε συνδυασμό με αυτά των εργαζομένων  στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ και τα γενικότερα της  εργατικής τάξης.  Ο αγώνας θα έχει συνέχεια και προοπτική εφόσον συνδέεται και με την αλλαγή πραγμάτων στην οικονομία και την εξουσία. Οσο διαφεντεύουν τα μονοπώλια , δεν πρόκειται να υπάρξει καλυτέρευση στη ζωή των εργαζομένων. Στόχευσε σωστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά !

Πρώτο άμεσο βήμα , η συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 8 Μ.Μ.

Επισκέπτες