Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

12 Ιουλ 2013

ΜΑΖΙΚΗ-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΛΗ 2013
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΑΘΗΝΑ -  ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί
Συνάδελφοι , εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή πάνε να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Σε συνδυασμό με όσα έχουμε φορτωθεί στην πλάτη μας μέχρι τώρα , η επιδείνωση της ζωής μας σε όλους τους τομείς θα είναι δραματική. Όσο «ωριμάζουν» τα μέτρα , όσο περισσότερο αξιοποιούν οι εργοδότες τα εργαλεία που τους παρέχει απλόχερα η συγκυβέρνηση , τόσο το χειρότερο για μισθωτούς-συνταξιούχους-άνεργους , όλα τα λαϊκά στρώματα.
Κανένας εργαζόμενος , καμία εργαζόμενη στον όμιλο να μη ξεγελαστεί και μείνει έξω από τη μάχη , έξω από τον αγώνα. Η σιωπή , η αδράνεια ανοίγουν το δρόμο για τα χειρότερα. Αυτό δείχνει καθαρά η πορεία των πραγμάτων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ , στον κλάδο γενικότερα.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο , ιδιωτικό τομέα όλοι όσοι παράγουμε τον πλούτο που καρπώνονται οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων , είμαστε στην ίδια κλωστή δεμένοι. Ολοι μια αγωνιστική γροθιά, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό να οικοδομήσουμε την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων. Σε όσους μας τρομοκρατούν , σε όσους μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι , υποτακτικούς στους εργοδότες να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
Με το πολυνομοσχέδιο  , καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις , έρχονται νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια και βάρη στους εργαζόμενους , χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση με σχέδια για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλεται νέα φοροληστεία στο λαό με τις νέες κλίμακες και πληρωμή φόρου το πρώτο ευρώ.
Η πείρα από τις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις είναι διδακτική τόσο για τη στάση της εργοδοσίας – με υπονόμευση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία  , όσο και αυτή των ηγεσιών στην ΟΜΕ και τα σωματεία το πολυνομοσχέδιο  που κάθε άλλο παρά παίρνουν μέτρα επιτυχίας της απεργίας κι απόκρουσης κάθε κίνησης υπονόμευσής της.
Να παραμερίσουμε όλα τα εμπόδια και την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Γνωρίζουμε τις επιφυλάξεις σας για τους ‘’πάνω’’ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τις αποφάσεις τους για απεργίες. Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία δεν ανταποκρινόμαστε σε αυτούς αλλά στην επιτακτική ανάγκη εναντίωσης στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας , το δικό μας μέλλον και το μέλλον και των παιδιών μας.
Με την απεργία με την οργάνωση και τη συνέχιση των αγώνων , απαντάμε σε αυτούς που μας θέλουν θύματα στο βωμό της «σωτηρίας της Ελλάδας». Η δική μας προοπτική είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που κάνει καθημερινά κόλαση τη ζωή μας.  
Ολοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Επισκέπτες