10 Ιουλ 2013

Τρίτη και … φαρμακερή η όποια νέα «έξοδος»
Σκάβουν το λάκκο μας … οι «σωτήρες»

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Μέρες τώρα , όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε μάρτυρες των συμβουλίων – διαβουλίων ανάμεσα στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΔΝΤ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (αυτοί είναι τα  συστατικά μέρη της περιβόητης τρόϊκας). Όλα έδειχναν ότι κυοφορείται ένα νέο τερατούργημα σε βάρος της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Εύλογα τα ερωτήματα των εργαζομένων στους χώρους εργασίας στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ , που είναι η ΟΜΕ και τα σωματεία ; Απάντηση καμία αφού η σιωπή , η αδράνεια , είναι επιλογή των δυνάμεων που οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα στο δρόμο του … χαμού.
Μέσα σε αυτό τον «κακό χαμό» η πέμπτη φάλαγγα , ξανά σε δράση . Ψίθυροι , φήμες , σκόρπια λόγια κλπ. για νέα «σωτηρία» με τη μορφή της … εξόδου από την υπηρεσία εργαζόμενων με τα άλφα ή βήτα χρόνια υπηρεσίας. Ναι μέσα σε αυτές τις συνθήκες που είναι αναγκαία η εγρήγορση , η αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων και η οργάνωση της πάλης , έπεσε ξανά – τρίτη φορά στα τελευταία 10 χρόνια – η «σανίδα σωτηρίας» από τα δύσκολα . Εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων επισημαίνουμε την ανάγκη απομόνωσης των «σωτήρων»  και απόρριψης των σχεδίων για ομαδική έξοδο ώριμων υπηρεσιακά εργαζόμενων.  Είναι επικίνδυνος αποπροσανατολισμός η έρπουσα φημολογία , όλο αυτό που «σέρνεται» στους χώρους , την ίδια ώρα που έχουμε μπροστά μας :
Ένα νέο πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήρα για τους εργαζόμενους με απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων , νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ , το πέρασμα της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού στην «ευθύνη» της κυβέρνησης , νέα φορολογική κλίμακα – εργαλείο της φοροληστείας των εργαζομένων κλπ.
Συνάδελφοι ,
καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την άθλια προσπάθεια – επιχείρηση αδρανοποίηση και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και τις δυνάμεις που κινούν τα νήματα. Είναι ένοχη η σιωπή των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η ανοιχτή επιστολή της ΟΜΕ προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ  , με το «νερόβραστο» περιεχόμενό της και τη διαβεβαίωση προς τους εργαζόμενους για συνέχεια «στο δρόμο της σοβαρότητας και υπευθυνότητας» δεν τους απαλλάσσει από τις βαριές ευθύνες για την άρρωστη αυτή κατάσταση. Η νέα μείωση του αριθμού των εργαζομένων , «λύνει» τα χέρια της εργοδοσίας για να πάρει νέους πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Όσο για τη «σωτηρία» με την έξοδο προς τη σύνταξη , οι συνεχείς περικοπές κύριας – επικουρικής σύνταξης , το άγριο πετσόκομμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ. μαρτυράνε ότι η κόλαση που ζούμε δεν έχει στεγανά διαμερίσματα ασφαλείας για κανένα !!!

Τώρα έχουμε την πείρα δύο προγραμμάτων απολύσεων που μας λέει καθαρά , ενισχύθηκε η θέση της εργοδοσίας , χειροτέρεψε η θέση των εργαζόμενων. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα μέσα στη δίνη της κρίσης που βαθαίνει και μπροστά στη διαρκώς εντεινόμενη επιθετικότητα της εργοδοσίας. Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι , μια επιλογή έχουμε την ταξική – αγωνιστική συσπείρωση και οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Προοπτική αυτής της πάλης δεν είναι να φορτωθούμε νέους χαλίφηδες στη θέση των σημερινών , αλλά η εργατική -λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και στόχο τη λαϊκή ευημερία. Όχι άλλες θυσίες στο βωμό των κερδών του ομίλου, όχι άλλες θυσίες σε όφελος του κεφαλαίου.
Παραμερίζουμε τους διαδρομιστές, τους πομπούς των ψιθύρων και των φημών , βάζουμε πλώρη για αλλαγή πορείας .  
Απαντάμε περήφανα – ταξικά – αγωνιστικά με την παρουσία μας στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα .   
Την ΠΕΜΠΤΗ 11 Ιούλη στις 8 μ.μ. όλοι οι δρόμοι  οδηγούν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους αντίστοιχους χώρους στις άλλες πόλεις της χώρας.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ

Επισκέπτες