Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Ιουλ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
 Όταν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι απεργούν για την ψήφιση του  πολυνομοσχεδίου που ισοπεδώνει συνολικά τις ζωές μας  . Κάποιοι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποφασίζουν , ότι «τώρα»… πρέπει να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και συναντώνται με τη Διοίκηση Ομίλου ΟΤΕ. Παρότι είχαμε ζητήσει- ενημερώνοντάς τους να μην πραγματοποιήσουν αυτή τη συνάντηση, στις 16/7/2013.
Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η πρεμούρα της συνάντησης σε ημέρα απεργίας-εκτός της Διοίκησης- που «διευκολύνεται» να κάνει διάλογο με εκπρόσωπους εργαζομένων και με συνδικαλιστικά στελέχη όταν οι εργαζόμενοι απεργούν.
Δε θα μπορούσε να μεταφερθεί την επομένη ημέρα αυτή η συνάντηση ή μήπως προέκυψε κάτι τόσο σημαντικό πέρα από τις αναλυτικές περιγραφές και οδηγίες.
Συζητήθηκαν, αναφέρθηκαν, καταγράφηκαν,  μια σειρά σοβαρών  ζητημάτων
Όπως:
ü      Το περιστατικό της συναδέλφου, εργαζόμενης υποστήριξης πωλήσεων dtd, έχει καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα στο Βιβλίο Ατυχημάτων του κτιρίου Ψυχικού;
ü      Συζητήθηκε το πώς θα οργανωθεί-εξασφαλισθεί  η υποδομή με τις κατάλληλες διασυνδέσεις  αρμόδιων εξωτερικών υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν άμεσα θέματα πρώτων βοηθειών, επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, διάσωσης, για τις εξωτερικές  πωλήσεις ;
ü      Γνωστοποιήθηκε στον εργοδότη από τα εντεταλμένα στελέχη του, γραπτή εκτίμηση για το ποιες ομάδες εργαζομένων δεν πρέπει να εκτίθενται σε ιδιαίτερους κινδύνους;
ü      Οι εργαζόμενοι έχουν ουσιαστική πληροφόρηση-ενημέρωση  για τη θέση εργασίας και των καθηκόντων καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται  για πρώτες βοήθειες, για πυρασφάλεια, και την εκκένωση των χώρων από τους εργαζόμενους
ü      Έχουν καταγραφεί τα κτιριακά προβλήματα στο Ειδικό Βιβλίο Υποδείξεων και Συμβουλών, από τον Τεχνικό Ασφαλείας;
Ή  αποσιωπήθηκαν για «ευνόητους λόγους».
Είναι ξεκάθαρο και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ,οι επιτροπές Ε.ΥΑ.Ε –καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις,  να πάρουν μια σειρά μέτρων που θα διασφαλίζουν τους εργαζόμενους και τις ζωές τους. Διαφορετικά θα παραμένουν στη αναφορά και στην περιγραφή, χωρίς ουσιαστικά  να εξασφαλίζουν την τήρηση μέτρων προστασίας και την αποτροπή  δυσάρεστων και επώδυνων καταστάσεων  για τους εργαζόμενους.
Ο εργοδότης υποτάσσει τα πάντα μπροστά στην επίτευξη «των στόχων», και το επιβάλλει με συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας. Αυτό Αφορά Όλους τους Εργαζόμενους.
 Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ανέχονται όλες αυτές τις εκβιαστικές και απαράδεκτες καταστάσεις που καθημερινά πιέζουν όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους. Με πολύ σοβαρές συνέπειες στη σωματική και την ψυχική τους υγεία.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, σπάστε το φόβο, τη σιωπή, την ανοχή ,τους δισταγμούς  και αντιταχθείτε στην όποια αυθαιρεσία της Διοίκησης.
Σας καλούμε να εμπιστευτείτε να συσπειρωθείτε με τις ταξικές δυνάμεις την ΕΣΚ-ΟΤΕ, ώστε να έχουμε τη δύναμη μαζί να παλέψουμε- να διεκδικήσουμε από τη σκοπιά των δικών μας συμφερόντων.
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ-ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ-
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ!

Επισκέπτες